Οι αρχηγοί, ο εσωτερικός κανονισμός και οι ηγέτες

Οι αρχηγοί, ο εσωτερικός κανονισμός και οι ηγέτες

Η 3άδα των Φορτούνη, Ελαμπντελαουί, Τοροσίδη, η υπογραφή του εσωτερικού κανονισμού, ο Λάζαρος, που δεν ήρθε για αρχηγός, αλλά για ηγέτης (και ήδη έγινε) και οι υπόλοιποι μπροστάρηδες.

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ώρες, αναφορικά με το ποιοι θα είναι οι αρχηγοί του Ολυμπιακου τη νέα σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ποια θα είναι η 3άδα των κάπτεν των Πειραιωτών. Πώς, λοιπόν, προέκυψε ότι αρχηγοί, πέραν των γνωστών Φορτούνη και Ελαμπντελουί, θα είναι και οι Μπουχαλάκης, Τοροσίδης, Χριστοδουλόπουλος και Χουτεσιώτης;

Στην προπόνηση της Δευτέρας, λοιπόν, οι παίκτες του Ολυμπιακού πήραν τον εσωτερικό κανονισμό των Πειραιωτών για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Σε αυτόν είχαν βάλει τις υπογραφές τους οι έξι παραπάνω ποδοσφαιριστές, ως εκπρόσωποι όλων των υπόλοιπων παικτών. Με αποτέλεσμα να προκύπτει αυτόματα το συμπέρασμα ότι είναι η 6άδα των αρχηγών.

Εντούτοις, το πιθανότερο είναι ότι η 3άδα τον αρχηγών θα αποτελείται από τους Φορτούνη, Ομάρ και Τοροσίδη, με τους Μπουχαλάκη, Χουτεσιώτη και Λάζαρο να είναι οι… πρώτοι επιλαχόντες, εάν λείπει κάποιος εξ αυτών. Και αυτό το συμπέρασμα δεν προκύπτει αβίαστα, βεβαίως, καθώς και στην αρχή της χρονιάς, όταν η ΠΑΕ είχα ανακοινώσει τους αρχηγούς, το χρίσμα είχε δοθεί μόνο στους δύο πρώτους και στον Ρομαό.

Επίσης, εκείνο που έχει ενδιαφέρον να τονιστεί και «μαρτυρά» το τι ισχύει στην άτυπη ηγετική επετηρίδα του Ρέντη, είναι ότι οι ποδοσφαιριστές που μεταφέρουν στον προπονητή ή στη διοίκηση τα αιτήματα των παικτών και γενικά αυτοί που μιλούν εκ μέρους όλων στα θέματα που αφορούν στο σύνολο, είναι οι Φορτούνης, Ομάρ και Τοροσίδης. Οι οποίοι και αναμένεται να είναι η… επίσημη τριάδα των αρχηγών.

To θα φέρει ένας ποδοσφαιριστής το περιβραχιόνιο είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για κάθε ομάδα, πόσο μάλλον για τον Ολυμπιακό. Εντούτοις είναι σαφές ότι στο Ρέντη και στα αποδυτήρια των Πειραιωτών υπάρχουν παίκτες που είναι ηγέτες, ασχέτως εάν είναι αρχηγοί ή όχι. Ο Λάζαρος είναι μία τέτοια περίπτωση, όπως και ο Νάτχο, ο Ποντένσε, ο Βούκοβιτς, ο Γκερέρο, αλλά και αρκετοί ακόμη.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί και διαφορετικοί παίκτες έχουν χριστεί αρχηγοί του Ολυμπιακού. Και αυτό είναι κάτι που η διοίκηση προτίθεται να το αλλάξει. Καθώς η συγκεκριμένη θέση ευθύνης, πρέπει να βαραίνει συγκεκριμένους παίκτες, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ικανότητες και… σημασία για την ομάδα.

Δεν είναι θέσφατο πως όσοι είναι παίκτες ηγέτες, οι κορυφαίοι μέσα στο γήπεδο, πρέπει να παίρνουν το περιβραχιόνιο. Αντιθέτως. Οι ευθύνες και τα «πρέπει» που ακολουθούν έναν αρχηγό πολλές φορές δεν συνάδουν με τους σταρ. Δείτε τι συμβαίνει στις περισσότερες μεγάλες ομάδες του πλανήτη.

Ακόμη και ο Μέσι μόλις φέτος έφτασε να είναι πρώτος αρχηγός της Μπαρτσελόνα, έχοντας «πατήσει» πια τα 30 και αφού έφυγαν παίκτες-σημαίες της Μπαρτσελόνα όπως ο Ινιέστα. Ο Ρονάλντο δεν έγινε ποτέ αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γκριεζμάν το ίδιο στην Ατλέτικο, ο Σαλάχ στη Λίβερπουλ κλπ.

Το ζητούμενο, λοιπόν, για τον Ολυμπιακό δεν είναι τόσο το περιβραχιόνιο. Αυτό έχει δικαιούχους, που τους ξέρει/διαλέξει η ομάδα. Το ζητούμενο είναι ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες που είναι ικανοί να κάνουν αυτά που επιτάσσει η παρουσία τους σε έναν σύλλογο κορυφής όπως οι Ερυθρόλευκοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ