Αμφότεροι και οι δύο, αναδείχθηκαν ισόπαλοι

Αμφότεροι και οι δύο, αναδείχθηκαν ισόπαλοι

Αλέξης VS Κυριάκου. Όπως Τρομάρας εναντίον Σουγκλάκου. Ο Κώστας Καίσαρης γράφει, για την συνάφεια της πολιτικής με το κατς.

Ο ΠΑΟΚ, ένα βήμα πριν από τ αστέρια. Ο Αλέξης τάζει λαγούς με πετραχήλια από την Ιθάκη. Ο Κυριάκος απαντάει με Λωτοφάγους. Ο καθείς εφώ ετάχθη. Η διαφορά ποδοσφαίρου-πολιτικής, είναι τεράστια. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι καθρέφτης. Και στον καθρέφτη δεν μπορείς να κρυφτείς. Στη πολιτική μπορείς να λες ότι θες. Οι Τσιπραίοι έχουν ψηφίσει μείωση συντάξεων και αφορολόγητου από τη 1η Ιανουαρίου 2019. Αυτό, ουδόλως, εμποδίζει τον Αλέξη να πανηγυρίζει και να διαλαλεί, «τέλος η λιτότητα». Επειδή ακριβώς πρόκειται περί πολιτικής. Κι η πολιτική είναι σαν το κατς.

ΟΙ μεγαλύτεροι εξ ημών θα ενθυμούνται: Δύο ήταν τα αγωνιώδη και αναπάντητα ερωτήματα, τη δεκαετία του 80: Ποιος είναι ο αρχηγός της 17ης Νοέμβρη και ποιος θα δείρει τον Σουγκλάκο. Η απάντηση στο πρώτο, έγινε γνωστή, είκοσι χρόνια μετά. Το δεύτερο, δεν απαντήθηκε ποτέ. Αφού ο Απόστολος, έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο, αήττητος. Δεν κατάφερε να τον δείρει κανείς. Ιδού λοιπόν, ύστερα από τριάντα συναπτά έτη, η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα: Ποιος θα νικήσει τον Τσίπρα; Ο μικρός και γελαστός Αλέξης, δεν είναι παλαιστής. Δεν πλακώνεται σαν τον Απόστολο, στο Τάφο του Ινδού. Με διαιτητή, η μάνατζερ (ανάλογα με τη περίσταση) τον μετέπειτα αστρολόγο, Πιτ Παπαδάκο.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ασκεί τη τέχνη της πολιτικής. Πολιτεύεται συνεχώς και αδιαλείπτως. Όντας μέχρι τώρα αήττητος. Προ τριετίας, το έτος 2015, έδωσε τρεις σκληρές μάχες , στην εκλογική κονίστρα. Και τις κέρδισε και τις τρεις: Κέρδισε το Αντώνη Σαμαρά. Συνέτριψε , τον Βαγγέλα τον Μεϊμαράκη. Στο μεσοδιάστημα, κατατρόπωσε στο δημοψήφισμα τους εραστές του «ναι». Από τον Πύρρο Δήμα και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, μέχρι τον κομψευόμενο ιατρό Ιωάννη Πατούλη. Ισοπαλία άλλωστε στην πολιτική δεν υπάρχει. Όπως στο κατς. Όπου τα ωραία εκείνα χρόνια, ο διαιτητής , ενημέρωνε το φιλοθεάμων κοινό, ότι, «αμφότεροι και οι δύο αναδείχθηκαν ισόπαλοι». Έχοντας μάλιστα, διευκρινίσει ευθύς εξαρχής, ότι οι αθλητές μας παλεύουν «χωρίς αφιλοκερδώς».

ΣΧΕΤΙΚΑ, με το ποιος θα δείρει τον Σουγκλάκο το ενδιαφέρον, ήταν διεθνές. Παγκόσμιο. Αμερικάνοι παλαιστές απο τα Σούρμενα. Βούλγαροι από το Κακοσάλεσι. Τουρκοκυπριοι, από το Μπουρνάζι. Ρώσοι απο τα Ταμπούρια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα κουκιά, είναι μετρημένα: Απέναντι από τον Αλέξη, βρίσκεται ο Κυριάκος. Γνωστό , πασίγνωστο είναι, ότι οι αθλητές στο κατς, κάνουν δηλώσεις. Τσαμπουκαλεύονται. Απειλούν: «Θα τον σκίσω. Θα τον κάνω να φτύσει το γάλα της μάνας του. Θα του σπάσω τα παΐδια». Θυμώνουνε, αγριεύουνε, βρίζουνε. Για να γίνει ντόρος και να κόψουνε εισιτήρια.

ΣΤΟ ίδιο παλαιστικό μοτίβο Αλέξης και Κυριάκος Όπως έλεγε ο Τρομάρας, «μόνο εγώ, μπορώ να κερδίσω τον Σουγκλάκο», έτσι κι ο Κυριάκος: «Εκλογές εδώ και τώρα. Για να κερδίσω τον Τσίπρα». Ο οποίος, Κυριάκος, μπορεί να μην ξέρει το αεροπλανικό κόλπο του Τρομάρα, αλλά χρησιμοποιεί όπως είπαμε την πρακτική των κατσέρ. Δηλώνει βέβαιος για τη νίκη. Γι αυτό και ζητάει συνεχώς και αδιαλείπτως εκλογές. Ο δε Αλέξης, πάντα χαρούμενος και χαμογελαστός, αισιοδοξεί σφόδρα ότι θα διατηρήσει το αήττητο. Για να μην πολυλογούμε λοιπόν η πολιτική είναι σαν το κατς. Μία νικάει ο ένας, μία ο άλλος. Ο καθ ένας με τη σειρά του.

Η μονοτονία, κάνει κακό. Η εξουσία πρέπει να εναλλάσσεται. Έκανε δύο τετραετίες, ο Σημίτης, ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί. Τα μάζεψε και πήγε να κάνει παρέα στη κυρία Δάφνη. Ήταν η σειρά, του Κώστα του Καραμανλή που γεννήθηκε κουρασμένος. Δύο τετραετίες του έδωσε κι αυτουνού ο λακαμάς ο λαός. Με δεδομένο, ότι μετά το Καραμανλής, ακολουθάει το Παπανδρέου, ήρθε η σειρά του Γιωργάκη. Σόι πάει το βασίλειο. Ένας-ένας, περιμένουνε τη σειρά τους, για να γίνουνε πρωθυπουργοί. Ήρθε λοιπόν η σειρά του Σαμαρά, ήρθε η σειρά του Αλέξη και τώρα έρχεται η σειρά του Κυριάκου.

Η ΦΑΣΑΡΙΑ και οι φωνές είναι για το θεαθήναι. Στο κατς πέφτουνε μπουνίδια. Ενίοτε, ανοιγουνε μύτες, σπάνε κεφάλια, τρέχουνε πετιμέζια. Στη πολιτική σκοτώνονται ο Άδωνις και ο Πολάκης. Όπως ο Σουγκλάκος και ο Τρομάρας. Οι δύο όψεις, του ίδιου νομίσματος. Όπως δύο παλαιστές δεν διαφέρουν σε τίποτα, έτσι δεν διαφέρουν δύο αρχηγοί κομμάτων. Οι μεν κάνουν, τα ίδια κόλπα, οι δε, εφαρμόζουν τη ίδια πολιτική. Έχει καμιά διαφορά δηλαδή, για τον συνταξιούχο, αν του κόβει τη σύνταξη ο Βρούτσης η ο Κατρούγκαλος;

ΤΟ κατς μάλιστα είναι σχετικά πιο τίμιο. Μία αγωνία κάθε φορά υπάρχει. Στη πολιτική, τα ξέρεις όλα εκ των προτέρων. Όπως ήξερες στις προηγούμενες εκλογές ότι θα κερδίσει ο Τσίπρας, έτσι ξέρεις ότι στις επόμενες θα χάσει. Οι εκλογές στη Ελλάδα δεν κερδίζονται. Οι εκλογές στην Ελλάδα χάνονται. Ειδικά τα τελευταία χρόνια. Ο κάθε ένας που βγαίνει κάνει τη βρώμικη δουλειά και το πούλο. Επί της ουσίας, δεν αλλάζει τίποτα. Οι πλέον σοβαρές αλλαγές θα είναι, ότι θα φύγουν από της ΕΡΤ η Ακριβοπούλου και η Γιάμαλη και θα επιστρέψει ο Μανώλης Κωττάκης. Και γιατί όχι να μην πάρει εκπομπή κι ο Μανώλης Καψής.

Στη μουσική επιλογή, Tuba Skinny-Yes Sir That’s My Baby.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ