ΠΑΟΚ : Τι ωραία που τεντώνει, μεσ’ την Τούμπα το σεντόνι!

ΠΑΟΚ : Τι ωραία που τεντώνει, μεσ’ την Τούμπα το σεντόνι!

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε ένα προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League παίρνοντας ισοπαλία 1-1 μέσα στην Πορτογαλία.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League. Το 1-1 με την Μπενφίκα μέσα στην Πορτογαλία είναι σίγουρα ένα καλό αποτέλεσμα για διπλούς νοκ άουτ αγώνες, αλλά προφανώς η υπόθεση της πρόκρισης είναι ανοιχτή όταν μιλάμε για τα playoffs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο χαρακτηρισμός «αποφασιστικό» αφορά περισσότερο στην αυτοπεποίθηση που γεμίζει τον Δικέφαλο το γεγονός ότι δεν έχασε ούτε μέσα στο Ντα Λουζ και απέκτησε ένα προβάδισμα για τη ρεβάνς της Τούμπας (29/8).

Ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα και απέναντι στην Μπενφίκα, μια ομάδα που την τελευταία 10ετία βρίσκεται συχνά μέσα στην πρώτη δεκάδα της ευρωπαϊκής κατάταξης της UEFA σύμφωνα με τα αποτελέσματά της (το 2014 ήταν στο νούμερο 5) και μετράει 9 σερί συμμετοχές στους ομίλους του Champions League.

Μέσα στο Ντα Λουζ υπήρξαν κάποια διαστήματα που το γήπεδο… «έγερνε» προς την εστία του Πασχαλάκη. Σε αυτά το επίπεδο, θα υπάρχουν και τέτοια ματς. Σε αυτά τα διαστήματα ο Έλληνας τερματοφύλακας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έκανε ορισμένες εντυπωσιακές αποκρούσεις. Ο ΠΑΟΚ είχε και την τύχη με το μέρος του σε 2-3 φάσεις (ακόμη και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων…) που η μπάλα «έγλειψε» τα δοκάρια (πέρα από το δοκάρι του Πίτσι στο πρώτο ημίχρονο), αλλά βρέθηκε να χάνει με 1-0 από ένα ανύπαρκτο πέναλτι το οποίο δε θα έδινε ούτε ο συχωρεμένος ο Εουσέμπιο. Ο Μάζιτς (ο Σέρβος διαιτητής της αναμέτρησης) το έδωσε και ο Δικέφαλος πήγε στο ημίχρονο βρισκόμενος πίσω στο σκορ. Ήταν μια λάθος απόφαση και έφερε μεγαλύτερη πίεση και εκνευρισμό στον ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος παρά την αυξημένη πίεση που δέχθηκε και στο ξεκίνημα του β’ μέρους της αναμέτρησης, βρήκε σταδιακά τα πατήματά του και η αλλαγή του Λουτσέσκου που έριξε στο ματς τον Ουάρντα (αντί του Λημνιού, ο οποίος για πρώτη φορά φέτος δεν ήταν τόσο καλός) ήταν ο άσος που βγήκε από το μανίκι του Ρουμάνου τεχνικού, καθώς ο Αιγύπτιος έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στον ΠΑΟΚ, κράτησε μπάλες, κέρδισε φάουλ, ταλαιπώρησε την άμυνα της Μπενφίκα και φυσικά πέτυχε και το γκολ της ισοφάρισης.

Συνολικά ο Δικέφαλος δεν έπιασε σπουδαία απόδοση. Ο Μαουρίσιο έκανε ένα από τα χειρότερά του ματς στην ομάδα και τα χαφ της Μπεφνίκα έδειξαν ότι διαθέτουν μεγαλύτερη ταχύτητα από τους μέσους του ΠΑΟΚ. Έβγαιναν και στα πλάγια, δημιουργούσαν υπεραριθμίες και ειδικά από την αριστερή πλευρά του Δικέφαλου, εκεί που έπαιζε ο Λέο Ζαμπά μπροστά από τον Βιεϊρίνια, υπήρχε μεγάλο θέμα ανασταλτικά κυρίως λόγω της αδυναμίας του Βραζιλιάνου να δώσει καλύτερες βοήθειες στα μετόπισθεν.

Από εκεί δημιουργούνταν τα ρήγματα που χαλούσαν και τη συνοχή της ομάδας και η αδυναμία του Μαουρίσιο να κρατήσει περισσότερο την μπάλα (και συνεπώς και όλη η ομάδα) και να μοιράσει καλύτερα το παιχνίδι έφεραν τον ΠΑΟΚ σε δύσκολη θέση.

Κι όμως ο Δικέφαλος βρήκε τον τρόπο να αποδράσει από το Ντα Λουζ χωρίς να χάσει!

Το ματς στην Πορτογαλία θύμισε εκείνα με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ το 2010 και με την Σάλκε στη Γερμανία το 2013. Και τα τρία έληξαν 1-1, και στα τρία ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 1-0 και ο αντίπαλος είχε ορισμένες καλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, και στα τρία ο Δικέφαλος ισοφάρισε μετά το 70’.

Αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να την πατήσει όπως τις προηγούμενες στη ρεβάνς. Και το 2010, και το 2013 και το 2016 στα προκριματικά του Champions League ο Δικέφαλος πήρε εκτός έδρας ισοπαλίες (όλες με 1-1), αλλά έχασε την πρόκριση μέσα στην Τούμπα.

Ο τωρινός ΠΑΟΚ του Ράζβαν Λουτσέσκου έχει σπάσει ένα σωρό ρεκόρ και «κατάρες» μέσα στο 2018. Είναι μια ομάδα ορισμός του «refuse to lose» και την επόμενη Τετάρτη θα κληθεί να σπάσει και την κατάρα του Δικέφαλου που δεν έχει μπει ακόμη στους ομίλους του Champions League.

Ξανατονίζω ότι η Μπενφίκα είναι μια ομάδα τοπ επιπέδου στην Ευρώπη και στην Τούμπα θα έρθει για να συνεχίσει να βρίσκεται για 10η σερί σεζόν στους ομίλους του Champions League.

Είναι μια ομάδα που μπορεί να έρθει μέσα στην Τούμπα και να ρίξει τρία γκολ (όπως έκανε η Σάλκε πριν 1,5 χρόνο στους «32» του Europa League και η Ουντινέζε το 2012) ακόμη και σε αυτόν τον συμπαγή και καλοδουλεμένο ΠΑΟΚ. Είναι σίγουρα ο δυσκολότερος αντίπαλος που είχε ο Δικέφαλος τον τελευταίο καιρό, αλλά δεν κατάφερε στην έδρα της να κερδίσει.

Ο ΠΑΟΚ έχει χρόνια να πανηγυρίσει μια μεγάλη πρόκριση στην Ευρώπη μέσα στην Τούμπα.

Μήπως ήρθε η ώρα να γίνει κι αυτό; Η μισή δουλειά έγινε ήδη στην Πορτογαλία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ