Ομάδα με χρυσό μέλλον ή μίας χρήσης στον Παναθηναϊκό

Ομάδα με χρυσό μέλλον ή μίας χρήσης στον Παναθηναϊκό

H πορεία του Παναθηναϊκού συνολικά, αλλά κι ατομικά κάθε παίκτη στο νέο πρωτάθλημα, θα καθορίσει τις κινήσεις του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ ή οποιουδήποτε άλλου είναι ιδιοκτήτης.

Ο Παναθηναϊκός έως τώρα έχει πάρει τους Βέργο (22 ετών), Παντελάκη (23), Πούγγουρα (τον ερχόμενο Δεκέμβριο κλείνει τα 23), Χατζηθεοδωρίδη (21), Καμπετσή (19). Εχει επίσης τον Κάτσε δανεικό και στη λίστα για τον παίκτη άνω των 23 ετών είναι ο Κόντε.

Ένας ικανός φορ, αλλά όχι το… όνομα, ο μεγάλος παίκτης που θα κυνηγούσε ένας πλούσιος Παναθηναϊκός. Ας υποθέσουμε ότι έρχεται ο Ισπανός φορ, που είναι 30 ετών. Προσθέστε και τα πολλά νέα παιδιά από την Ακαδημία με τους Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Στάικο, Κότσαρη, Μαυρομάτη στην πρώτη γραμμή.

Οι ξένοι του Παναθηναϊκού επίσης, αν εξαιρέσουμε τους Μουνιέ και τον Άλτμαν που γυρίζει τέλη Οκτωβρίου, αγωνίζονται σε θέσεις που δεν μπορείς να πεις ότι κάνουν την τεράστια διαφορά. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να έχει μία ομάδα επιθετικά μπακ χαφ, αλλά έως τώρα δεν έχουμε δει τους Ινσούα, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί να αποδίδουν τόσο καλά, ώστε να ισχυριστεί κάποιος είναι κομβικοί. Χρήσιμοι ναι, αλλά όχι σε βαθμό που να θεωρούνται αναντικατάστατοι. Ο Σουηδός στο τελευταίο φιλικό δεν ήταν καν βασικός. Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί, απλώς να πούμε ότι στο κέντρο της άμυνας και στα κεντρικά χαφ, δηλαδή στον άξονα, πλην του φορ που θα έρθει, ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξένο παίκτη. Όλοι οι στόπερ είναι Έλληνες, το ίδιο και οι αμυντικοί μέσοι. Και ο Κάτσε εδώ μεγάλωσε.

Το ρόστερ δεδομένα δεν είναι αυτό που θα ήθελε ο κόσμος του Παναθηναϊκού και ο ίδιος ο Γιώργος Δώνης. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», όμως, με αυτό συν 1-2 ακόμα προσθήκες θα πορευθεί. Ούτε να… κλαίγεται μπορεί. Και δεν το κάνει. Είναι αισιόδοξος, γεμάτος αυτοπεποίθηση. Είναι ο χαρακτήρας του κι έναν προπονητή μ’ αυτά τα στοιχεία χρειάζεται ακριβώς ο Παναθηναϊκός.

Στο νέο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός σαφώς και θα θελήσει να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη.  Από την πορεία του, την εικόνα του συνολικά, την επίτευξη των στόχων κι από το πώς θα κυλήσει ατομικά η σεζόν για κάθε παίκτη, θα φανεί αν δημιουργείται μία ομάδα με χρυσό μέλλον ή μίας χρήσης. Τα παιδιά που ήρθαν έχουν ταλέντο, αλλά είναι άπειρα. Ξαναρωτάμε. Πλην του Κάτσε, πόσα απ’ αυτά θα κυνηγούσε ένας πλούσιος, χωρίς χρέη Παναθηναϊκός που έχει στόχο το πρωτάθλημα; Η απάντηση αβίαστα μπορεί να είναι και «κανένα».

Θα έβρισκαν χώρο οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Στάικος, Κότσαρης; Εδώ δεν θα ήταν σίγουρη η θέση των Διούδη, Ινσούα, Κουλιμπαλί… Αν η ομάδα πάει καλά, τότε ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ έχει κάνει λόγο για 20 εκατ. ευρώ με τα οποία θα ενισχυθεί η ομάδα. Το αν θα δοθούν αυτά τα χρήματα σε μία χρονιά ή σε δύο ή αν θα δοθούν πολύ λιγότερα ή περισσότερα θα φανεί. Αν έρθουν τα αποτελέσματα και οι παίκτες, έστω αρκετοί απ’ αυτούς δείξουν ότι έχουν ταλέντο να σταθούν και σε έναν εύρωστο οικονομικά Παναθηναϊκό, τότε ο Ταϊλανδός ή όποιος είναι αφεντικό δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο από το να προσθέσει 3-4 έμπειρους παίκτες και φυσικά με μεγάλη ποιότητα,, ώστε στόχος ναι, να είναι το πρωτάθλημα.

Αν δεν έρθουν τα αποτελέσματα κι αυτά τα παιδιά που αποκτήθηκαν (αλλά και της  Ακαδημίας) δεν καταφέρουν ν’ αντέξουν την πίεση, τότε θα είναι ομάδα μίας χρήσης αυτή που δημιουργείται. Διότι αν για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός τερματίσει στις θέσεις 6-7 (ένα πιθανό σενάριο) και υπάρχει «Pan Asia» στο ιδιοκτησιακό, όλοι θα απαιτήσουν μεταγραφές. Κι όχι άδικα. Για να αρχίσει να κοιτάει ψηλά ο σύλλογος. Ηδη, έχει χαμηλώσει πολύ το βλέμμα του….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ