Ολυμπιακός : Πρώτο πραγματικά μεγάλο τεστ

Ολυμπιακός : Πρώτο πραγματικά μεγάλο τεστ

Στον προηγούμενο γύρο η Λουκέρνη ήταν χαμηλό εμπόδιο για να κριθεί ο βαθμός ετοιμότητας του νέου Ολυμπιακού. Σήμερα στο Γ. Καραϊσκάκης οι ερυθρόλευκοι θα βρουν απέναντι τους μια αγγλική ομάδα, που δεν τρομάζει μεν, αλλά δεν παύει να αποτελεί μέλος της Premier League, του καλύτερου δηλαδή πρωταθλήματος στην Ευρώπη.

Απόψε λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για το που βαδίζει ο φετινός Ολυμπιακός. Ο νέος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Πέδρο Μαρτίνς, καλείται να κάνει όσο πιο σύντομα γίνεται ομοιογενές ένα σύνολο με πολλούς νέους παίκτες. Με τις αλλαγές σε έμψυχο δυναμικό να αγγίζουν τα επίπεδα της σχεδόν πλήρους ανοικοδόμησης, οι ερυθρόλευκοι επιβάλλεται να μπουν στους ομίλους του Europa League για αρκετούς λόγους. αγωνιστικούς και οικονομικούς.

Σε αγωνιστικό επίπεδο θα είναι πλήγμα για το πρεστίζ ενός Συλλόγου με τόσες συμμετοχές στο Champions League, να μείνει μακριά από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις τόσο νωρίς στη σεζόν. Σε οικονομικό επίπεδο από την άλλη στις εποχές που διανύουμε δεν είναι απλή υπόθεση να χάσει μια ομάδα από την Ελλάδα, ακόμα και αν αυτή είναι ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη, τα χρήματα από την UEFA. Πόσο μάλλον που από φέτος το Europa League δεν είναι ο φτωχός συγγενής, αλλά ένα ευρωπαϊκό κύπελλο που δίνει καλά ποσά στους συμμετέχοντες.

Τι περιμένουμε να δούμε στο χορτάρι του γηπέδου το βράδυ; Σίγουρα ένα πολύ διαφορετικό σκηνικό από το ματς με τους Ελβετούς στον προηγούμενο γύρο. Η Μπέρνλι δεν είναι η κλασική αγγλική ομάδα όπως αυτές παρουσιάζονται τα χρόνια της εγκαθίδρυσης της Premier League. Δεν παίζει πολύ με την μπάλα κάτω, δεν αναπτύσσεται από τα άκρα, δεν τρέχει πολύ με την μπάλα στα πόδια της, δεν παίζει ποδόσφαιρο κατοχής. Αντίθετα θυμίζει αγγλικό σύνολο περασμένων εποχών. Σέντρα και άγιος ο Θεός. Αυχενικό παθαίνουν οι παίκτες της και οι αντίπαλοι τους με το πόση ώρα η μπάλα βρίσκεται ψηλά. Απαιτείται επομένως ιδιαίτερη προσοχή στα στημένα, να μην τους δοθούν πολλές ευκαιρίες για τέτοιες φάσεις και υπομονή.

Οι Άγγλοι δεν θα ανοιχθούν, δεν θα αφήσουν χώρους και θα κοιτάξουν να χαλάσουν το μυαλό της ελληνικής ομάδας. Ο κόσμος που θα βρεθεί σήμερα στο γήπεδο θα πρέπει να οπλιστεί με υπομονή, να ενισχύσει μέχρι το 90′ την ομάδα και να μην την πιέσει ψυχολογικά. Ζητούμενο για τον Ολυμπιακό απόψε είναι το μηδέν στην άμυνα και μετά όλα τα υπόλοιπα. Καθαρό αποτέλεσμα, ακόμα και ισοπαλία χωρίς γκολ, είναι μισή πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός της επόμενης περιόδου θα είναι πολύ αλλαγμένος σε σχέση με πέρυσι. Η ενδεκάδα που θα εμφανιστεί σήμερα στο Γ. Καραϊσκάκης λογικά δεν θα περιλαμβάνει σχεδόν κανένα από τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα. Νάτχο, Γκιγιερμε και Χασάν. Οι παίκτες του Μαρτίνς θα πρέπει να πιέσουν από το πρώτο λεπτό για να βάλουν στην εξίσωση και τον κόσμο τους που αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο. Το πόσο υπολογίζουν την έδρα οι Άγγλοι φαίνεται και από τις δηλώσεις τους. Αν επομένως πιεστούν ίσως κάνουν λάθη που θα βοηθήσουν την ελληνική ομάδα να ξεκλειδώσει την άμυνα τους. Μακάρι να νικήσουν σήμερα οι ερυθρόλευκοι για να ολοκληρωθεί ιδανικά ένα ακόμα ευρωπαϊκό τριήμερο για τα ελληνικά χρώματα..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ