ΕΠΟ : Του μισθού τους το Γραμμένο

ΕΠΟ : Του μισθού τους το Γραμμένο

Ο κ. Γραμμένος είναι τροχονόμος διαφορετικών επιθυμιών και συμφερόντων. Λόγο έχουν ο κ. Βασιλειάδης, οι τοποτηρητές της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, ο κ. Σαββίδης και ο κ. Μελισσανίδης.

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι πρέπει και να φαίνεται τίμια. Κάτι θα έχουν ακούσει σχετικά στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Καλό θα ήταν λοιπόν να βγουν και να καθαρίσουν το πιάτο τους. Θα μου πείτε βέβαια πως δεν πρόκειται ακριβώς για το πιάτο τους.

Η μισή και παραπάνω δουλειά αφορά εκείνους που κίνησαν γη και ουρανό για να τους εκλέξουν στην ΕΠΟ ώστε να μπορούν να διορίζουν με παχυλούς μισθούς. Η άλλη μισή αφορά την κυβέρνηση και τους πολιτικούς προϊστάμενους στον αθλητισμό που έβγαζαν φλύκταινες όταν έβγαιναν στην δημοσιότητα οι μισθοί των στελεχών του επί Σαρρή και Γκιρτζίκη.

Υποθέτω ότι και τώρα θα το κάνουν έστω και με καθυστέρηση έστω κι αν εξαιρεθεί ο νομικός κ. Χολέβας πρώην συνεργάτης του νυν υφυπουργού…

Ο κ. Γραμμένος και πριν εκλεγεί και αφού εξελέγη μίλησε για διαφάνεια. Αμφιβάλλω ζωηρά αν έκανε τις δηλώσεις αυτές κατόπιν συνεννόησης με όσους προώθησαν την εκλογή του. Προφανώς και εκείνοι δεν τον ενημέρωσαν για τις προσλήψεις που θα ακολούθησαν και για τους μισθούς των προσλαμβανόμενων. Αν το είχαν κάνει θα μπορούσε να αποφύγει τις σχετικές μεγαλοστομίες.

Το10.gr κατέγραψε αναλυτικά τον αριθμό των νεοπροσληφθέντων και τους παχυλούς μισθούς ορισμένων από αυτούς. Δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η διαφορά του να παίρνουν τέτοιους μισθούς ο Παπανικολάου και ο Υφαντής από το να τους παίρνουν ο Δέδες και ο Βρύζας. Τότε ο κ. Κοντονής τους συνέκρινε με τον μισθό του προέδρου της Δημοκρατίας και απορούσε. Τώρα ο κ. Βασιλειάδης θα μπορούσε να κάνει την ίδια σύγκριση ή έχει λόγους να το αποφύγει;

Το πιο εύκολο πράγμα είναι να παρουσιάζει κανείς αυτή την κατάσταση και να την χρεώνει στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο. Νομίζω ότι έχει περιορισμένη ευθύνη. Όχι μόνο για τους μισθούς και τις προσλήψεις. Γενικότερη είναι περιορισμένης ευθύνης. Αν υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι ήταν δική του πρωτοβουλία να συνεδριάσει η Ομοσπονδία στο «Μακεδονία Παλλάς», δικαίωμά τους. Η νέα εποχή στην ΕΠΟ μοιάζει με την παλιά. Ο Θωμάς Μητρόπουλος δουλεύει υπερωρίες για να διεκπεραιώνει ορισμένες από τις υποθέσεις της αλλά γιατί η διοίκησή της είναι υπηρέτης πολλών αφεντάδων.

Ο κ. Γραμμένος είναι τροχονόμος διαφορετικών επιθυμιών και συμφερόντων. Λόγο έχουν ο κ. Βασιλειάδης, οι τοποτηρητές της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, ο κ. Σαββίδης και ο κ. Μελισσανίδης. Πολλοί μαζεύονται κι είναι δύσκολο για τον κ. Γραμμένο να τους κουμαντάρει όλους. Έχει κι ο καθένας ένα επιτελείο που πρέπει να βολέψει στο Γουδί κι έτσι φτάνουμε σε προσλήψεις και μισθούς που προκαλούν. Τώρα τι κέρδος θα μπορούσε να προκύψει από όλους αυτούς για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ας μην το συζητήσουμε καλύτερα.

Έτσι και αλλιώς το συζητούν μεταξύ τους οι κατά τόπους Ποδοσφαιρικές Ενώσεις που αντιλαμβάνονται ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της διοίκησης η οποία πασχίζει ως υπηρέτρια πολλών αφεντάδων να τους έχει όλους ικανοποιημένους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ