Γουστάρεις να βλέπεις αυτόν τον Θρύλο!

Γουστάρεις να βλέπεις αυτόν τον Θρύλο!

Δεν είναι μόνο η νίκη, είναι το θέαμα που προσφέρει ο νέος Ολυμπιακός του Μαρτίνς, που έμοιαζε ομάδα Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στην Μπέρνλι. Ο Ολυμπιακός που έταξε ο Μαρινάκης πως θα φτιάξει και τον βλέπουμε σε χρόνο ρεκόρ να δημιουργείται όπως τον ονειρεύεται ο κόσμος του.

Θα μπορούσε να είχε προκριθεί από τώρα. Να μην είχε «κλείσει τα μάτια» ο Σλοβένος στα δύο καθαρά πέναλτι που όφειλε να δώσει στον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο και τα πάντα να είχαν δρομολογηθεί από νωρίς. Το 3-1 βεβαίως είναι ένα σκορ που δίνει το πάνω χέρι στον Ολυμπιακό. Η πρόκριση θα κριθεί στην Αγγλία, θέλει προσοχή, θέλει «κάτω την μπάλα», θέλει νέα σπουδαία εμφάνιση όπως αυτή που είχαν οι Πειραιώτες στο Καραϊσκάκη.

Το πιο σημαντικό όμως (κρατώντας βεβαίως την σπουδαία νίκη) είναι πως ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ να βλέπεις αυτόν τον Θρύλο. Πριν από το ματς με την Μπέρνλι έγραψα πως τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Με την Λουκέρνη ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός αλλά ο βαθμός δυσκολίας ήταν χαμηλός, άρα θα έπρεπε να περιμένουμε.

Όπως και τώρα βεβαίως, καθώς ως γνωστόν το καλοκαίρι πανηγυρίζουν όλοι, οι «ειδικοί» βγάζουν πρωταθλητές κλπ, αλλά η ουσία είναι η διάρκεια σε μια σεζόν.
Όμως όπως επαναλαμβάνω συνεχώς, μελλοντολόγοι δεν είμαστε. Βλέπουμε και κρίνουμε μέρα με την μέρα, αγώνα με τον αγώνα.

Και αυτό που είδαμε από τον Ολυμπιακό κόντρα στην έκπληξη της περσινής Πρέμιερ Λιγκ ήταν απολαυστικό! Κόντρα σε μια ομάδα που έχει περισσότερα ματς στα πόδια της, είναι ίδια με πέρσι και βεβαίως είναι αγγλική με ότι αυτό συνεπάγεται, ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος χάνοντας μόνο τον έλεγχο του ματς στο διάστημα μετά το 1-1 και εξαιτίας του εκνευρισμού που έφερε ο διαιτητής με τις αλλοπρόσαλλές αποφάσεις του.

Ο Ολυμπιακός του Φορτούναρου που έκανε μια από τις πιο σπουδαίες εμφανίσεις στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός του Ποντένσε που «γκρεμίζει» αγώνα με αγώνα τις κερκίδες με τα «μαγικά» του, ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς που έχει βάλει σε χρόνο ρεκόρ την σφραγίδα του σε μια ομάδα που επιδιώκει να πετύχει κάτι απίθανο.
Να φτιαχτεί από την αρχή και να πετύχει άμεσα!

Άλλοι έκαναν χρόνια, ακόμη και δεκαετίες για να φτιάξουν ομάδα που θα γουστάρεις να την βλέπεις και θα φέρνει επιτυχίες. Με το τέλος της περσινής σεζόν ο Μαρινάκης υποσχέθηκε πως θα δημιουργήσει έναν Ολυμπιακό που θα βγάζει «δίψα», «κάψα» για διάκριση και επιτυχίες, που θα παίζει μπαλάρα.

Και αυτό σε χρόνο ρεκόρ το βλέπουμε απέναντι σε μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ σε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός έπαιξε μόλις το 3ο του επίσημο παιχνίδι.
Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι είναι ο ίδιος ο προπονητής, ο Μαρτίνς που κερδίζει μέρα με την μέρα την εμπιστοσύνη όλων.

Ένας προπονητής που δεν βιάζεται να αλλάξει όσα έχουν γίνει έως τώρα και ας έχει στα χέρια του ακόμη περισσότερα «εργαλεία» πρώτης γραμμής. Σεμνά και ταπεινά ο νέος Ολυμπιακός δημιουργείται, έτοιμος να πάρει ότι του ανήκει. Τα πρωτεία στην Ελλάδα και την διάκριση στην Ευρώπη, φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ, του χρόνου ξανά στο «δικό» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Υ.Γ. Δέκα γκολ σε τρία ματς, τρεις συνεχόμενες νίκες για τον Ολυμπιακό. Τον περιμένουν στην γωνία οι «γνωστοί-άγνωστοι», χάρηκαν στο 1-1 προφανώς αλλά βλέπεις πόσο να γίνει το άσπρο-μαύρο; Τις τεσσάρες του Ολυμπιακού στα δύο φιλικά μην ξεχνούν βεβαίως-βεβαίως… Έβλεπαν μπάλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ