Γητευτής Φορτούνης, γοητευτικός Ολυμπιακός!

Γητευτής Φορτούνης, γοητευτικός Ολυμπιακός!

Να παίζει ο Ολυμπιακός καλά και να μην παίζει ο Φορτούνης γίνεται. Να παίζει ο Φορτούνης καλά και να μην παίζει ο Ολυμπιακός δεν γίνεται. Οσα είχαμε δει κόντρα στην Λουκέρνη επαναλήφθηκαν. Αποδείχτηκε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να τα κάνει κόντρα σε δυνατούς και γυμνασμένους αντιπάλους.

Tρέφω απεριόριστη εκτίμηση στον Πέλκα και τον Μάνταλο. Είναι σπουδαίοι παίκτες με ηγετικά προσόντα και τεχνικές δυνατότητες. Όταν όμως ο Φορτούνης αποφασίζει να συνδεθεί με την προ τριετίας χρονιά του τότε είναι ικανός να πάρει μόνος του ένα παιχνίδι. Την Μπέρνλι δεν την πήρε μόνος του. Είχε άξιους συμπαραστάτες τον Μπουχαλάκη και τον Καμαρά.

Κάθε επαφή του με την μπάλα ήταν μάθημα τεχνικής, ουσίας και απλότητας. Από το φάουλ και το πέναλτι μέχρι την μπαλιά στο κεφάλι του Μπουχαλάκη. Από τα μαγικά του ανοίγματα στον Ομάρ μέχρι την πάσα ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους στον Γκερέρο. Ο Κώστας Φορτούνης κοντοστάθηκε μόλις για δέκα πέντε λεπτά. Αφού το πήρε απόφαση ότι οι Αγγλοι θα πέφτουν πάνω του με δύναμη και φόρα, έβαλε γερά τα πόδια και το κορμί του πιάνοντας μια θαυμάσια απόδοση κάνοντας και πάλι να ακουστεί το όνομά του στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Σπουδαίοι χειριστές της μπάλας ο Ποντένσε και ο Λάζαρος αλλά ο Φορτούνης είναι ένας γητευτής της μπάλας. Να παίζει ο Ολυμπιακός καλά και να μην παίζει ο Φορτούνης γίνεται. Να παίζει ο Φορτούνης καλά και να μην παίζει ο Ολυμπιακός δεν γίνεται. Όταν σου έρχεται η μπάλα στο πιάτο και να μην θες θα κάνεις κάτι σωστό. Ο Ολυμπιακός καθοδηγούμενος από τον λαμπρό αρχηγό του έβαλε την μπάλα κάτω και αφαίρεσε από τους σκληροτράχηλους παίκτες της Μπέρνλι κάθε δυνατότητα να κυριαρχήσουν στην αναμέτρηση.

Οσα είχαμε δει κόντρα στην Λουκέρνη επαναλήφθηκαν. Αποδείχτηκε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να τα κάνει κόντρα σε δυνατούς και γυμνασμένους αντιπάλους. Αν υπάρχει ένα σοβαρό συμπέρασμα από όσα είδαμε στο Φάληρο αυτό είναι. Με αυτή της εμφάνιση οι ερυθρόλευκοι αποχαιρέτησαν ουσιαστικά την περσινή καλή χρονιά. Την άφησαν πίσω ως θλιβερή ανάμνηση που γρήγορα θα ξεχαστεί.

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς ήταν ελκυστικός και ταυτόχρονα αποτελεσματικός. Φαίνεται να οδηγείται σε έναν μονόδρομο που σημαίνει ότι για να νικήσει πρέπει να παίξει καλή μπάλα. Αυτό έκανε κι έτσι νίκησε την Μπέρνλι με 3-1 βάζοντας θεμέλια για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η επιθετική του τετράδα με Λάζαρο , Ποντένσε, Γκερέρο και Φορτούνη είναι δύσκολο να μην βρει τρόπους να συνδυαστεί και να βγάλει φάσεις.

Ο Καμαρά που έκανε ένα αχρείαστο πέναλτι αλά Σισέ, πάτησε κάθε σπιθαμή του γηπέδου δείχνοντας ότι δύσκολα θα παραμερίσει για να μπουν παίκτες με βαριά συμβόλαια στην εντεκάδα. Ο Μπουχαλάκης πήδαγε σαν… Αγγλος στις διεκδικήσεις της μπάλας στον αέρα και προσπαθούσε να περάσει κάθετες πάσες πετυχαίνοντας ένα αγγλικό γκολ!

Οι δυο ακραίοι, Ομάρ και Τσιμίκας συνέδραμαν το επιθετικό παιχνίδι της ομάδα και ο Μιράντα με τον Βούκοβιτς πήραν τις περισσότερες εναέριες μονομαχίες. Η Μπέρνλι απείλησε ελάχιστες φορές. Αν ο διαιτητής σφύριζε πέναλτι με ίδια μέτρα και σταθμά και είχε αποφευχθεί ένας προσωρινός εκνευρισμός τα πράγματα ίσως να είχαν πάει πολύ καλύτερα.

Ολοι θα θέλαμε από τον Ολυμπιακό να είχε πέτυχει ένα τέταρτο γκολ στο διάστημα που η αντίπαλος του έπαιζε με δέκα παίκτες. Δεν έγινε διότι είχαν κουραστεί ο Λάζαρος, ο Τσιμίκας και ο Ποντένσε. Εάν όμως είναι σίγουρο. Τέτοιο Ολυμπιακό δεν θα κουράζονται να τον βλέπουν οι οπαδοί του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ