Το δυνατό ξεκίνημα αποτελεί υποχρέωση για τον Παναθηναϊκό

Το δυνατό ξεκίνημα αποτελεί υποχρέωση για τον Παναθηναϊκό

Με το -6 στην πλάτη το «τριφύλλι» δεν έχει την πολυτέλεια για δικαιολογίες. Οφείλει να ξεκινήσει καλά για να σβήσει την ποινή, ν’ αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να συσπειρώσει στο μέτρο του εφικτού του κόσμου.

Η σεζόν ξεκινάει στον Παναθηναϊκό με μία από τις πλέον δύσκολες αποστολές που θα μπορούσαν να του τύχουν.

Η ομάδα σαφώς και δεν είναι έτοιμη, δεν έχει έμπειρο επιθετικό και γενικά δεν διαθέτει την ποιότητα που θα ήθελε ο κάθε οπαδός της. Τα δύο πρώτα διορθώνονται. Με σκληρή δουλειά μπορεί να καλύψει μέρος των αδυναμιών της και εφόσον ο φορ που έρθει κολλήσει με το «τριφύλλι» και έχει το εύκολο γκολ, τότε τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Πόσο καλύτερα κι αν είναι αρκετό αυτό, θα φανεί στην πορεία.

Το χειρότερο, βέβαια, είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει το -6 στην πλάτη του. Κι αυτό εκτός από βαθμολογικό βάρος, είναι και ψυχολογικό. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ο Παναθηναϊκός θα κινδυνεύσει με τον υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων. Εμείς το έχουμε ξαναπεί. Δεν νοείται να γίνεται αυτή η συζήτηση. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει στο μυαλό του πως θα διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και να τα δώσει όλα για να τα καταφέρει.

Λένε ότι η καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Για τον Παναθηναϊκό αυτό ισχύει. Όσο πιο γρήγορα εξαλειφθεί το -6, τόσο θα μπορεί ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του να ονειρεύονται ψηλότερα. Αν όχι, τότε κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν. Το «τριφύλλι» αν νικήσει στην Ξάνθη και με τη Λαμία εντός –έστω και στο ΟΑΚΑ- που θεωρητικά είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες, έχει τη δυνατότητα να διπλασιάσει τις επιτυχίες και να ανεβάσει στα ύψη την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών του και τη ψυχολογία τους.

Θα υπάρξει επιπλέον ένα ακόμα σημαντικό όφελος. Να δείξει στον κόσμο του ότι παρά τα προβλήματα, αξίζει την αγάπη του, την αφοσίωσή του και στη στήριξή του. Όποιος κι αν είναι μεγαλομέτοχος. Ναι, παίζει ρόλο κι αυτό. Αν τα αποτελέσματα είναι καλά, τα προβλήματα, η οργή των οπαδών για τον Αλαφούζο, θα μπαίνει κάτω από το χαλάκι. Μετά ακολουθεί η διακοπή, θα έχει έρθει ο επιθετικός και θα υπάρχει χρόνος να δουλέψει κι άλλο η ομάδα και να κοιτάει ξεχωριστά κάθε ματς. Ενδεχομένως λίγο μετά να μπουν και τα χρήματα από τον Πιεμπονγκσάντ για να ηρεμήσει κι άλλο το κλίμα.

Το μυστικό, λοιπόν, είναι να ξεκινήσει δυνατά ο Παναθηναϊκός. Να πάρει αποτελέσματα (δεν θα είναι καταστροφή ακόμα κι αν συγκεντρώσει 4 βαθμούς στα δύο πρώτα ματς). Έχει το πρόγραμμα για να φέρει νίκες και να φτιάξει για τα καλά η ατμόσφαιρα στον σύλλογο. Αρκεί, οι παίκτες του να δείχνουν τσαμπουκά σε κάθε αγώνα. Με μαχητικότητα μπορεί να καλυφθεί ένα μέρος της έλλειψης ποιότητας. Αποτελεί υποχρέωση η καλή αρχή, διότι στη συνέχεια έρχονται τα ντέρμπι και τα ματς με ομάδες που την περασμένη περίοδο τερμάτισαν ψηλά στη βαθμολογία.

Στην αντίθετη περίπτωση, η μιζέρια θα πνίγει τον Παναθηναϊκό κι ενδεχομένως η κατάσταση θα επιδεινώνεται. Όσο πιο πίσω πάει το σβήσιμο του -6, τόσο θα αυξάνεται η πίεση, θα γίνονται πιο βαριά τα πόδια των παικτών, θα φτάνει στα όρια του ξεσπάσματος ο κόσμος. Όσοι θ’ ασχολούνται, γιατί η απάθεια στις τάξεις των οπαδών είναι πρωτοφανής αυτή τη στιγμή. Και το άγχος στην ομάδα θα φέρνει γκρίνια με τις γνωστές συνέπειες σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Ακόμα και αν έρθει ο Ταϊλανδός, η… ανακωχή θα κριθεί από τα αποτελέσματα. Διότι ο ίδιος μπορεί να μην είναι υπεύθυνος για την ομάδα που δημιουργήθηκε –είπαμε, βέβαια, αν αυτή είναι κακή-, αλλά όπως συμβαίνει συνήθως, πολλοί θα του ρίξουν ευθύνες για την καθυστέρηση στην υλοποίηση της συμφωνίας, ώστε ο Παναθηναϊκός να είναι πιο ανταγωνιστικός. Στο φινάλε θα έχει επενδύσει κάπου, που πρωτίστως ο ίδιος δεν κινήθηκε πιο γρήγορα για να την προστατεύσει. Το δυστύχημα είναι ότι δεν θα έχει και μεγάλες δυνατότητες να αλλάξει μεταγραφικά την κατάσταση τον Γενάρη, αφού θα συνεχίσει να υφίσταται ο σχετικός περιορισμός, έπειτα από τη μη αδειοδότηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ