Ολυμπιακός : Έπαιξε «μπάλα» και ο Μαρτίνς από τον πάγκο

Ολυμπιακός : Έπαιξε «μπάλα» και ο Μαρτίνς από τον πάγκο

Ο Πορτογάλος τεχνικός των ερυθρόλευκων πήρε ρίσκο και δικαιώθηκε. Οι γρήγορες αλλαγές, η διαφορετική διάταξη με το 4-4-2 και η επιλογή του Χασάν. Ο Μαρτίνς «ανακάτεψε την τράπουλα» και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να «ξεκλειδώσει» το ματς με τον Λεβαδειακό και πήρε τη νίκη χάρη στο γκολ του Λάζαρου στου 62’. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ότι πήρε δηλαδή τους τρεις βαθμούς και δεν «σκόνταψε» στο πρώτο ματς της σούπερ λίγκα. Δεν χωρά επίσης αμφιβολία πως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Μαντί Καμαρά είναι οι δύο παίκτες που έκλεψαν την παράσταση και στο χθεσινό παιχνίδι.

Δίπλα όμως στα ονόματα των δύο παικτών προστέθηκε από χθες και αυτό του Χασάν, καθώς το ντεμπούτο του Αιγύπτου σέντερ φορ άφησε πολλές υποσχέσεις. Ο 25χρονος στράικερ έδειξε ωραία πράγματα στο διάστημα που αγωνίστηκε και το μόνο που του έλλειψε ήταν το γκολ.

Πάμε όμως να δούμε και ορισμένα πράγματα που αφορούν τον προπονητή του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς γιατί θα πρέπει να σταθεί κάποιος στις επιλογές που έκανε ο τεχνικός των πειραιωτών με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Ο Πορτογάλος πήρε ρίσκο και ίσως να το έκανε σχετικά νωρίς, αλλά αυτός είναι ο προπονητής κι αυτός παίρνει τις αποφάσεις. Με βάση την απόδοση της ομάδας του αλλά κυρίως με βάση το αποτέλεσμα, δικαιώθηκε.

Τι έκανε λοιπόν ο Πορτογάλος; Πρώτα απ’ όλα επέλεξε να αναπροσαρμόσει το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού των ερυθρόλευκων. Πήγε στο 4-4-2 και μάλιστα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Και είναι προφανές ότι ο 48χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού πήγε σ’ αυτή την επιλογή επειδή έχει δουλέψει με την ομάδα του στο Ρέντη και πάνω σ’ αυτό το κομμάτι. Φάνηκε άλλωστε από τον τρόπο με τον οποίο δημιούργησε παιχνίδι ο Ολυμπιακός στο δεύτερο 45λεπτο.

Υπήρχε πλάνο στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του λιμανιού κι αυτό φάνηκε από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι ερυθρόλευκοι. Θυμίζουμε πως οι ερυθρόλευκοι τελείωσαν το ματς έχοντας 20 τελικές προσπάθειες στην εστία του Λεβαδειακού και δεν είναι τυχαίο πως οι καλύτερες ευκαιρίες των πειραιωτών ήταν στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Μαρτίνς είδε ότι ο Πάρντο δεν μπορούσε να τον βοηθήσει από τα άκρα. Δεν το… πολυσκέφτηκε. Έβγαλε τον Κολομβιανό από το ματς και παράλληλα έριξε στον αγώνα τον Χασάν. Ήταν ένα ρίσκο από την πλευρά του Μαρτίνς, καθώς τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα αν ο Αιγύπτιος έκανε την πρώτη του εμφάνιση σ’ ένα ματς που το σκορ θα ήταν 2-0 για την ομάδα του.

Εδώ υπήρχε βάρος και για τον διεθνή στράικερ, ο οποίος πάντως φρόντισε να δικαιώσει τον προπονητή του. Ο Μαρτίνς έδειξε με την συγκεκριμένη επιλογή πως δεν έχει στο μυαλό του μόνο την διάταξη 4-2-3-1. Κι έδειξε μάλιστα πως δεν θα διστάσει (κάθε άλλο μάλιστα) να παίξει και με δύο επιθετικούς στο Καραϊσκάκη, όταν ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πιέσει τον αντίπαλο του.

Είναι επίσης σημαντικό να επισημάνουμε ότι στο ματς με την Μπέρνλι υπήρχαν φίλοι του Ολυμπιακού που παραπονέθηκαν για το χρονικό σημείο που έκανε τις αλλαγές ο Πορτογάλος. Ότι άργησε δηλαδή να κάνει κινήσεις από τον πάγκο.

Στο χθεσινό ματς πάντως δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Πορτογάλος προπονητής έκανε από νωρίς δύο κινήσεις, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Και είμαι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να «επεμβαίνει» δραστικά ο προπονητής της από τον πάγκο, όταν τα πράγματα ζορίζουν. Και αυτό που έγινε χθες φανερώνει πως ο Μαρτίνς έπαιξε «μπάλα» από τον πάγκο και βοήθησε τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ