Είναι ο Καμαρά η «κλοπή» του καλοκαιριού;

Είναι ο Καμαρά η «κλοπή» του καλοκαιριού;

Μικρό το δείγμα. Τόσο μικρό που δεν είναι καθόλου παράξενο να πέσεις έξω. Σχηματίζεται όμως μια κατάσταση μετά τα ματς του Ολυμπιακού, που δεν μπορεί παρά να μην την παρατηρήσει κάποιος. Αισίως το τέταρτο επίσημο της χρονιάς.

Λες ο Λάζαρος, ο Φορτούνης τα γκολ, οι φάσεις κλπ. Και ο Καμαρά όμως. Σταθερά και ο Καμαρά στην συζήτηση. Αυτός ο πιτσιρικάς που ήρθε από το πουθενά δίνοντας την εντύπωση πως το δικό του ποδόσφαιρο παίζεται με αντοχές 180΄λεπτών και όχι 90΄. Σα να τρέχει για δύο και κυρίως: Σα να τρέχει σε ένα ρυθμό πολύ πιο πάνω από τον δικό μας, σε σημείο που να ξεχωρίζει χαρακτηριστικά ακόμη και από στην εικόνα της τηλεόρασης.

Αν συνεχίσει έτσι μόλις κλήρωσε ο πρώτος αριθμός του λαχείου στους Ερυθρόλευκους. Διαμαντάκι από εκείνα που καταλαβαίνεις ότι οι προδιαγραφές τους δεν… χωρούν σε περιβάλλον Σούπερ Λιγκ.

Και είναι μόλις 21 ετών. Δέκα μήνες μικρότερος από τον «μικρό» Τσιμίκα. Αρπαγή κανονική του Ολυμπιακού από ένα πρωτάθλημα που το κοιτάζουν με τεράστια προσοχή όλοι οι σκάουτερ της Ευρώπης. Την 2η κατηγορία της Γαλλίας που τα τελευταία χρόνια παράγει όχι πρωταγωνιστές αλλά ακόμη και σούπερ σταρ σε χρόνο ρεκόρ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ν΄Γκολό Καντέ, έπαιζε στην Καέν ως το 2015 προτού πάρει το ασανσέρ για Λέστερ, Τσέλσι και την 1η θέση των αμυντικών χαφ στον κόσμο. Στην Αγγλία πήγε στα 24.

Έναν χρόνο νωρίτερα, η Σάλτσμπουργκ έπαιρνε με ψίχουλα από την Ίστρ κάποιον 19άχρονο Νεμπίλ Κεϊτά, εκείνον που η Λίβερπουλ μόλις έβαλε στο ρόστερ της αντί του ποσού των 80 εκατ ευρώ. Γενάρη του ΄14 πήρε και η Λέστερ τον 23άχρονο Ριγιάντ Μαχρέζ που φέτος τον έδωσε για 70 εκατ ευρώ στην Σίτι.

Τέτοιο πρωτάθλημα είναι η Ligue 2. Τέτοια μάτια το σκανάρουν. Ότι λοιπόν μπόρεσαν οι Ερυθρόλευκοι να βρουν μια τέτοια περίπτωση και να την κάνουν δική τους με ένα μικρό ποσό από την Αζαξιό είναι… πόντος! Ο Καμαρά πέρσι έπαιξε τριάντα ματς. Πολύ μεγάλο δείγμα για να περάσει κάτω από τα… ραντάρ.

Και δεν είναι μόνο η εικόνα στο γήπεδο. Είναι και όλα τα υπόλοιπα. Όσοι ζουν αυτό το πρώτο διάστημα τον Καμαρά εστιάζουν κυρίως στον χαρακτήρα του, αλλά και την αφοσίωση του. «Ζει μόνο για το ποδόσφαιρο» λένε. Κάτι θα ξέρουν για να το λένε για τον μέσο από την Γουινέα που πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον όσο περνά ο καιρός πέρα από τη διάρκεια να διαπιστώσουμε και τον κατάλληλο παρτενέρ του.

Θα είναι ο Γκιγιέρμε που ακόμη δεν έχει κάνει ντεμπούτο αλλά όλοι τον περιμένουν ως «κάνω» τη διαφορά. Θα είναι ο βελούδινος Νάτχο που μη έχοντας κάνει προετοιμασία σίγουρα θέλει τον χρόνο του. Θα είναι ο Μπουχαλάκης που προς το παρόν μοιάζει με λεφτά από την τράπεζα. Θα δείξει. Το σίγουρο είναι πως αυτός ο Καμαρά στην… άκρη δεν κάνει. Πιο… βασικός αποκλείεται από τον συγκεκριμένο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ