Παναθηναϊκός : Νίκησε την Ξάνθη, κέρδισε τον κόσμο του

Παναθηναϊκός : Νίκησε την Ξάνθη, κέρδισε τον κόσμο του

Άλλες εποχές ένα διπλό στην έδρα της Ξάνθης θα χαρακτηριζόταν ως προάγγελος τίτλου. Στο παρελθόν πολλές φορές ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί στο καναβάτσο σε ματς με την συγκεκριμένη ομάδα, που του κόστισαν σημαντικούς βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Χθες ήταν απλώς το πρώτο βήμα σε ένα δύσκολο δρόμο.

Πρώτο δείγμα άκρως ικανοποιητικό. Τα πιτσιρίκια του Γιώργου Δώνη μπήκαν με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια δεν μπήκαν απλώς με το δεξί, αλλά πέτυχαν κάτι που για πολλούς έμοιαζε ακατόρθωτο πριν την έναρξη του ματς. Νίκησαν σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύει όλους τους μεγάλους. Η νίκη αυτή δεν είναι απλή υπόθεση. Πρώτον μειώνει στο μισό με το καλημέρα το χάντικαπ των έξι βαθμών που κουβαλάει η ομάδα χάρη στις τραγικές επιλογές του Γιάννη Αλαφούζου. Δεύτερον δίνει αυτοπεποίθηση στους νέους και άπειρους παίκτες και τρίτον δίνει στον κόσμο ένα επιπλέον κίνητρο για να στηρίξει την προσπάθεια χωρίς να στέκεται σε πρόσωπα και μεγαλομετόχους.

Αγωνιστικά το παιχνίδι μπορεί να το αναγνώσει κανείς από δύο μεριές. Από την πλευρά των γηπεδούχων και από εκείνη των φιλοξενούμενων. Η Ξάνθη παρουσιάστηκε πολύ κακή σε όλο το ματς. Ασύνδετη, χωρίς πλάνο, με αποστάσεις μεταξύ των γραμμών της και κυρίως μπλαζέ αφού μάλλον οι παίκτες του Ράσταβατς θεωρούσαν ότι εύκολα δύσκολα θα επικρατούσαν επί ενός, κατά την γνώμη τους, κατώτερου και άπειρου αντιπάλου. Όσο προχωρούσε η αναμέτρηση και η αυτοπεποίθηση των νεαρών του τριφυλλιού ανέβαινε, φαινόταν το άγχος και τα νεύρα που κυρίευαν την τοπική ομάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κόκκινη του Τζουρίτσκοβιτς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο σε όλο το ματς. Σύνολο με καλή φυσική κατάσταση, πολλά τρεξίματα, ταχύτητα σε σκέψη και τακτική και κυρίως χωρίς νεύρα. Τα τελευταία φάνηκε ότι δεν υπήρχαν και από το γεγονός ότι δεν επηρεάστηκαν οι πράσινοι από την προκλητική διαιτησία του Σιδηρόπουλου. Ο ρέφερι του ματς άφησε το σκληρό παιχνίδι της Ξάνθης, ειδικά το γεγονός ότι ο Καμαρά έμεινε μέχρι το τέλος συνιστά σκάνδαλο, αγνόησε το καθαρό πέναλτι και κόκκινη πάνω στον Χατζηγιοβάννη και προσπάθησε να στριμώξει τον Παναθηναϊκό δίνοντας ανύπαρκτα στημένα γύρω από την περιοχή του Διούδη.

Το χθεσινό νικηφόρο αποτέλεσμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αλλάξει τα πλάνα και τους στόχους του φετινού Παναθηναϊκού. Παραμένει προτεραιότητα η άνετη και χωρίς προβλήματα παραμονή στην Superleague. Βήμα βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι θα χτίζεται η εμπιστοσύνη των παικτών στις ικανότητες τους και του κόσμου στην ομάδα. Οι πρώτες πέντε αγωνιστικές, έχουμε πει πολλάκις, ότι θα κρίνουν την πορεία για φέτος. Αυτό που επιβάλλεται να γίνει όμως από την επόμενη κιόλας εβδομάδα, είναι ο φίλαθλος κόσμος του τριφυλλιού να στηρίξει αυτά τα παιδιά και τον προπονητή τους. Ο Έλληνας τεχνικός μαζί με τον Νίκο Νταμπίζα έχουν μπει μπροστά σε μια πολύ δύσκολη προσπάθεια και τους αξίζουν πολλά μπράβο έστω και αν ακόμα είναι πολύ νωρίς. Με μια μεταγραφή, την πιο σημαντική, να απομένει για να συμπληρωθεί το ρόστερ, αν καταφέρει και ντουμπλάρει τις νίκες και εξαλείψει πλήρως το -6 πριν την διακοπή θα έχει ξεκινήσει με τον ιδανικό τρόπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ