ΑΕΚ : Δεν θα είναι εύκολο, όπως δεν ήταν ποτέ

ΑΕΚ : Δεν θα είναι εύκολο, όπως δεν ήταν ποτέ

Η «παγίδα» του αποψινού αγώνα που πρέπει να αποφύγει η ΑΕΚ και οι μεταγραφικές κινήσεις που δείχνουν τον δρόμο της επόμενης μέρας

Το πιο μεγάλο ματς της σύγχρονης ιστορίας της δίνει απόψε η ΑΕΚ, που θέλει και μπορεί να σφραγίσει την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League μετά από 12 χρόνια, κόντρα στην Βίντι. Το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την πρόκριση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουγγαρία. Η Ένωση θέλει απόψε να τελειώσει τη δουλειά και να βρεθεί αργά το βράδυ στα αστέρια.

Όπως φάνηκε από το πρώτο παιχνίδι τα πάντα όσον αφορά στη συνέχειά της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, εξαρτώνται αποκλειστικά από την ΑΕΚ. Η Ένωση είναι σαφέστατα πιο ποιοτική και πιο πλήρης από την Βίντι και αυτό που χρειάζεται, είναι τα παραπάνω να τα καταθέσει και σήμερα στο γήπεδο.

Το ματς δεν είναι εύκολο. Κι αν η ΑΕΚ μπει στο γήπεδο με την νοοτροπία πως έχει ήδη προκριθεί, δεν αποκλείεται να βρεθεί σε περιπέτειες. Όπως έχει αποδείξει η ιστορία αυτής της ομάδας, ακόμα και θεωρητικά εύκολες… καταστάσεις χρειάστηκαν κόπο και ιδρώτα για να ολοκληρωθούν επιτυχώς. Ποτέ δεν ήταν εύκολο για την ΑΕΚ και δεν θα είναι και σήμερα.

Οι Κιτρινόμαυροι πρέπει να μείνουν πιστοί στο ευρωπαϊκό πλάνο που ακολούθησαν στα δύο ματς με την Σέλτικ αλλά και εκείνο στην Ουγγαρία, για να κάνουν πράξη το μεγάλο όνειρο. Που εφόσον επιτευχθεί, φέρνει στην ομάδα κέρδη και ψυχολογία που ακόμα δεν μπορούν με ασφάλεια να εκτιμηθούν.

Σε έναν βαθμό ωστόσο έχει ήδη φανεί το πώς διαφοροποιείται η πολιτική της ΑΕΚ σχετικά με τα μεταγραφικά. Οι κινήσεις που επιδιώκει να κάνει η ομάδα είναι ενός επιπέδου παραπάνω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και καθιστούν σαφές, πως η Ένωση δεν στοχεύει να μπει στους ομίλους για τη… συμμετοχή.

Ο Νάρσινγκ είναι μια περίπτωση που θα έκανε τη διαφορά σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα και ακόμα και αν δεν φορέσει τελικά τα κιτρινόμαυρα, λόγω των… τερτιπιών του Ραϊόλα, ο παίκτης που δεδομένα θα αποκτηθεί για τα άκρα θα είναι τέτοιου επιπέδου. Όπως το ίδιο θα συμβεί και με τον χαφ. Που δεν θα έρθει για να… συμπληρώνει τον Σιμόες, αλλά για να αποτελέσει σημείο αναφοράς στον άξονα του Δικεφάλου.

Όλα αυτά ωστόσο θα έρθουν ουσιαστικά στο προσκήνιο από αύριο. Σήμερα υπάρχει μόνο η Βίντι. Μόνο η πρόκριση. Μόνο το σεντόνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ