Η ταχύτητα σκέψης, ο κόουτς αλλά και ο Γκος

Η ταχύτητα σκέψης, ο κόουτς αλλά και ο Γκος

Όχι βιαστικά, αλλά γρήγορα και αποτελεσματικά θα κινείται ο Ολυμπιακός στην επίθεση, την  ώρα που ο Μπλατ δουλεύει και την άμυνα της ομάδας στο Μέτσοβο.

Οι μέρες κυλούν για τον Ολυμπιακό και τα πρώτα δείγματα γραφής της δουλειάς αρχίζουν και αποκαλύπτονται στο Μέτσοβο, όπου έχει καταλύσει η αποστολή μέχρι και την 1η του Σεπτέμβρη.

Το ζητούμενο εξ αρχής για τον Ντέιβιντ Μπλατ είναι οι Ερυθρόλευκοι να μην κολλούν στην επίθεση. Δουλεύτηκε πολύ αυτό στο Φάληρο όσο η ομάδα προπονήθηκε εκεί, αναμένεται να δουλευτεί και τις επόμενες ημέρες. Το φαινόμενο λοιπόν που υπήρχε επί εποχής Σφαιρόπουλου, είναι αυτό που χρειάζεται πλέον να απαλειφθεί. Γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, άριστες αποστάσεις, εκτελέσεις και επιθετικό ένστικτο ζητείται από το τεχνικό τιμ για τους Πειραιώτες, την ώρα που η φυσική κατάσταση των περισσοτέρων είναι άκρως ικανοποιητική. Ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός θέλει από τους παίκτες του να σκέφτονται και να αποφασίζουν γρήγορα. Όχι βιαστικά, αλλά ουσιαστικά μία ταχύτητα πάνω, πράγμα που βέβαια χρειάζεται δουλειά και θα γίνει κατανοητό με την πάροδο του χρόνου. Το θετικό είναι πως από νωρίς όλοι είναι στη διάθεσή του, θα έχει μία μικρή παύση αυτό λόγω εθνικών, όμως οι βασικές αρχές ήδη θα έχουν… διδαχθεί στους Ερυθρόλευκους.

Το καλοκαίρι ήταν ευεργετικό για την πλειοψηφία των αθλητών του Ολυμπιακού, καθώς ξεκουράστηκαν αλλά και δούλεψαν τις αδυναμίες τους. Το είπαμε στο προηγούμενο μπλογκ, το λέμε και σε αυτό.

Οι νέοι εγκλιματίζονται σε αυτά που τους ζητούνται και όπως είναι αναμενόμενο, οι πρώτες εικόνες για το τεχνικό τιμ θα έρθουν στα δύο κεκλεισμένων φιλικών παιχνίδια με Αρη και ΠΑΟΚ αντίστοιχα στις 30 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΣΙΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΜΠΛΑΤ

Ακόμα δεν υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα από τη δουλειά του. Μέσω του ρεπορτάζ γίνεται γνωστό ότι περνάει ώρες ο Ντέβιντ Μπλατ για να εναρμονίσει τους αθλητές του στα θέλω του αναφορικά με το αμυντικό κομμάτι. Εκεί χρειάζεται σίγουρα την περισσότερη πίεση προς τους παίκτες, καθώς οι… συνήθειες του Μπλατ απέχουν από τους προκατόχους του στο κομμάτι αυτό. Βέβαια το σημαντικό σε έναν τεχνικό είναι και το πώς αντιμετωπίζει τους αθλητές του.

Δεν το γράφω απλά για να το γράψω. Δεν το συνηθίζω εξάλλου. Ο νέος κόουτς των Πειραιωτών έχει κερδίσει άπαντες με την συμπεριφορά του. Προσιτός και συζητήσιμος με όλους, έτοιμος να εξηγήσει και να δώσει διευκρινήσεις στον οποιονδήποτε αναφορικά με το ρόλο του στο παρκέ. Η φήμη του και το όνομά του αντικρούονται με την απλότητα του και τον τρόπου που δρα στην καθημερινότητά του.

Εχει από κοντά τους αθλητές του, προσπαθεί να είναι ο μέντοράς τους και σίγουρα όλοι κερδίζουν με τη συνύπαρξή τους με τον Μπλατ.

Το άγχος πια είναι δημιουργικό για όλους, αυτό το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή και όλοι δουλεύουν για το καλό του συνόλου.

Η ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΓΚΟΣ

Από τους παίκτες που θα έχει κυρίαρχη θέση στο ερυθρόλευκο ροτέισον είναι ο Νάιντζελ Γουίλιαμς-Γκος. Ο Αμερικανός είναι ο παίκτης «κλειδί» για όσα ζητάει ο Ντέιβιντ Μπλατ στο παιχνίδι του. Γκαρντ που έχει έφεση στο σκορ και τη δημιουργία, διαθέτει όρεξη και όραμα για τον ίδιο και παράλληλα όλες τις προδιαγραφές για να τα καταφέρει.

Από τις πρώτες μέρες έχει κάνει εντύπωση με την φυσική του κατάσταση και τον χαρακτήρα του. Σοβαρός, αθλητής που και στις δηλώσεις του δεν μασάει τα λόγια του και λέει αυτά που σκέφτεται, έτοιμος για το δύσκολο καράβι που λέγεται «Ολυμπιακός».

Μαζί με τον Βαγγέλη Μάντζαρη θα καλύψουν τη θέση του πλέι μέικερ των Πειραιωτών, ενώ από κοντά τους θα είναι ο Βασίλης Τολιόπουλου που καλείται να «κολυμπήσει» όσο βαθιά του ζητήσει ο προπονητής του.

Ο Γκος μαζί με τον ΛεΝτέι είναι τα λεγόμενα «στοιχήματα» του Μπλατ, αν και κατά το παρελθόν έχει αποδείξει ο προπονητής του Ολυμπιακού ότι η ειδικότητά του είναι να αναδεικνύει παίκτες και να τους εκτοξεύει στο μπασκετικό χρηματιστήριο. Εάν συμβεί αυτό, οι Πειραιώτες είναι κερδισμένοι απόλυτα καθώς έχουν υπογράψει με κλειστά συμβόλαια και τους δύο.

ΥΓ1 Μία γωνίτσα ήθελα στο ΣΕΦ πριν και στο Μέτσοβο τώρα για να παρακολουθούσα την προετοιμασία του Μπλατ. Άλλο να τα μαθαίνουμε και άλλο να τα βλέπουμε. Μη νομίζετε, την ίδια ακριβώς τρέλα έχουμε και εμείς για να δούμε μπασκετάκι. Μας έλειψε τόσο καιρό..

ΥΓ2 Για τον Αγραβάνη που ρωτάτε πολλοί, είναι αρκετά καλά. Νιώθει δυνατός και όσο περνάει ο καιρός θα είναι έτοιμος για να επιστρέψει. Είναι κακός σύμβουλος η βιασύνη και δεν το θέλει κανείς αυτό στον Ολυμπιακό. Δεν βιάζονται με τον «Άγρα», ο οποίος αναμένεται βελτιωμένος φέτος.

ΥΓ3 Για οτιδήποτε θέλετε υπάρχει το twitter μου στο όνομα Τolis Leoussis και στο facebook στο Tolis Leoussis II. Μέχρι να γεμίσει και αυτό.. Εκτός αν θέλετε σχόλια από κάτω. Για να γίνει πιο διαδραστική η επικοινωνία μας..

ΥΓ4 Υγεία παιδιά. Πάνω από όλα υγεία. Να είμαστε καλά και μετά το μπασκετάκι, η μπάλα, το βόλει και τα λοιπά. Τα υπόλοιπα έρχονται. Πολλά έχω δει όλο αυτό το διάστημα..

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ