Έτσι την… πάτησε η Super League από την ΕΠΟ

Έτσι την… πάτησε η Super League από την ΕΠΟ

Πως η απόφαση – εισήγηση για υποβιβασμό τριών ομάδων και άνοδο μίας από την Επιτροπή επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, πήγε περίπατο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και τώρα η Super League, δικαιολογημένα, προσφεύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Την Τετάρτη (5/9) η εκδίκαση της υπόθεσης.

Την Τετάρτη (5/9) θα συνεδριάσει το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για να εξετάσει την προσφυγή της Super League κατά της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής για μπαράζ του 13ου της μεγάλης κατηγορίας με τον 2ο της Football League, εκτός από τον υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο μίας.

To10.gr σας ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή για την… κυβίστηση του «δικού μας ανθρώπου» Βαγγέλη Γραμμένου και των κυρίων Νίκου Βακάλη, Περικλή Λασκαράκη, Παναγιώτη Δημητρίου που έκαναν δεκτή την προκήρυξη του συνεταιρισμού χωρίς το μπαράζ, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, και άλλαξαν την ψήφο τους λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Στην ΕΠΟ της εξυγίανσης ήξεραν τι έκαναν και σύμφωνα με τον κανονισμό είναι απόλυτα νόμιμοι! Και ας φωνάζει η Super League για την αλλαγή στάσης. Χίλια δίκια έχει στην υπόθεση αλλά…

Εξηγούμαστε λοιπόν, για να μην παρεξηγούμαστε:

Η απόφαση που πήρε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που δεν υιοθέτησε το μπαράζ, δεν είναι τίποτα άλλο παρά εισήγηση, η οποία μάλιστα δεν είναι καν δεσμευτική.

– Ας δήλωνε ο πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, ότι… «η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου πραγματικά εισηγείται αλλά η UEFA και η FIFA λένε ότι όταν εισηγείται ομόφωνα για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, οι εισηγήσεις της είναι αναγκαστικά αποδεκτές».

– Ας επικαλείται η Super League στην προσφυγή της, την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου υποστηρίζοντας ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θέλει προηγουμένως εισήγηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Αυτή είναι η μισή αλήθεια, όντως την θέλει την εισήγηση.

Ποια είναι όμως, η άλλη μισή; Άρθρο 36, παράγραφος 6, στο καταστατικό της ΕΠΟ.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για θέματα επαγγελματικού ποδοσφαίρου αν δεν συμβουλεύεται προηγουμένως την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, τις γνώμες της οποίας η Εκτελεστική Επιτροπή ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ, ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ Ή ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ».

Ήξερε τι έκανε ο Β. Γραμμένος και οι υπόλοιποι. Ουσιαστικά ψήφισαν «όχι» στο μπαράζ στην Επιτροπή, και στη συνέχεια στο Δ.Σ. της ΕΠΟ είπαν «ναι».

Σου λέει «η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική». «Δύναται να απορρίψει» αναφέρει το καταστατικό που τροποποιήθηκε πρόσφατα με αυτό της FIFA ή μήπως όχι; (αυτό όμως, είναι άλλη υπόθεση).

Πουθενά δεν γίνεται αναφορά για «αναγκαστικά αποδεκτή εισήγηση» σε περίπτωση ομοφωνίας.

Ξέρετε τι άλλο λέγεται; Άρθρο 52 παράγραφος 3, επίσης, στο καταστατικό της ΕΠΟ: «Η Εκτελεστική Επιτροπή θα συμβουλεύεται την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου πριν τη λήψη οποιαδήποτε απόφασης που αφορά ζητήματα επαγγελματικού ποδοσφαίρου». Αυτό μόνο.

Και ας τρέχει η Super League να αλλάξει την απόφαση της ΕΠΟ. Πόσες πιθανότητες έχει; To10.gr θα επανέλθει επί του θέματος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ