Οδυνηρός αποκλεισμός, ανώμαλη προσγείωση…

Οδυνηρός αποκλεισμός, ανώμαλη προσγείωση…

Απέναντι σε μια τόσο ποιοτική ομάδα σαν την Μπενφίκα οι επιπολαιότητες, δηλαδή οι βλακείες πληρώνονται. Ο ΠΑΟΚ τις πλήρωσε όχι με τον αποκλεισμό του από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά με την βαριά ήττα που τσαλακώνει κάπως το ευρωπαϊκό προφίλ το που επιχειρούσε να οικοδομήσει.

To ενθαρρυντικό είναι πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εξακολουθούσαν να  χειροκροτούν την ομάδα τους μέχρι το τέλος του αγώνα.  Στο γήπεδο είχαμε μια εικόνα κατάρρευσης και αγωνιστικής αποσύνθεσης. Στις εξέδρες  οι οπαδοί  έμεναν πιστοί στους παίκτες και τον προπονητή. Ο οπαδός ακόμα κι όταν πικραίνεται ξέρει να ξεχωρίζει τις καταστάσεις.

Η αποσύνθεση του ΠΑΟΚ δεν ήταν έργο της ανωτερότητας των λουζιτανών. Πρόκυψε από την τεράστια απερισκεψία του Πασχαλάκη που επιχείρησε να διορθώσει μια επιπολαιότητα κάνοντας μια άλλη πολύ μεγαλύτερη που καταδίκασε την ομάδα. Να κρατήσει την μπάλα μέσα στο γήπεδο και να αποτρέψει το κόρνερ το καταλαβαίνω. Να πέσει πάνω στον Σάλβιο και να του τραβάει καθαρά το πόδι υπερβαίνει την τρέχουσα ποδοσφαιρική λογική. Η ενέργειά του, το διπλό λάθος καταδίκασε τον ΠΑΟΚ και άλλαξε δραματικά την εικόνα της αναμέτρησης. Εκεί που ο Δικέφαλος είχε στριμ ώξει την ομάδα της Λισαβόνας και την πολιορκούσε υπό τις ιαχές των οπαδών του, ο Πασχαλάκης υπήρξε μοιραίος.

Το ίδιο και ο στόπερ Βαρέλα που έκανε την μια γκέλα μετά την άλλη με αποκορύφωμα το πέναλτι όπου λες και θέλει να σιγουρευτεί ΄το ο διαιτητής θα τον δει, τραβολογάει για ώρα τον Ζαρντέλ μέχρι να τον ρίξει στο χορτάρι. Αφήνω κατά μέρος τον Μάτος που αποβλήθηκε ενώ δεν κρινόταν πια τίποτα στο παιχνίδι. Όλα αυτά μαρτυρούν μια ομάδα με ικανός παίκτες που όμως δεν έχουν παραστάσεις από τόσο σπουδαία παιχνίδια και ενεργούν επιπόλαια. Απέναντι σε μια τόσο ποιοτική ομάδα σαν της Μπενφίκα οι επιπολαιότητες, δηλαδή οι βλακείες πληρώνονται. Ο ΠΑΟΚ τις πλήρωσε όχι με τον αποκλεισμό του από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά με την βαριά ήττα που τσαλακώνει κάπως το ευρωπαϊκό προφίλ το που επιχειρούσε να οικοδομήσει. Κάπου εδώ ολοκληρώνονται οι ζημιές (δεν αναφέρομαι στις οικονομικές) και αρχίζουν τα κέρδη.

Στο Γιουρόπα Λιγκ αυτός ο ποιοτικός ΠΑΟΚ απαλλαγμένος από τις επιπολαιότητες μπορεί να μακροημερεύσει και ίσως να πρωταγωνιστήσει. Το στραπάτσο στην Τούμπα από την Μπενφίκα θα επαναφέρει στην τάξη και την πραγματικότητα διάφορους αιθεροβάμονες και αλαζόνες που βιάστηκαν να πιστέψουν και να πείσουν και άλλους ότι ο ΠΑΟ είναι σαν ομάδα κάτι το φοβερό και τρομερό. Είναι μια πολύ καλή ομάδα ικανή να κυριαρχήσει στην Ελλάδα. Σημαντική ομάδα για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν είναι ακόμα.

Μπορεί να γίνει στο μέλλον αλλά όταν βάζεις το κάρο μπροστά από το άλογο οι διαψεύσεις είναι οδυνηρές. Μια τέτοια διάψευση ζουν στον ΠΑΟΚ από το βράδυ της Τετάρτης στην Τούμπα. Επειδή αυτή την φορά δεν θα υπάρχει αποδιοπομπαίος τράγος (ελπίζω να μην αντιμετωπιστεί ως τέτοιος ο Πασχαλάκης) ο Λουτσέσκου και η διοίκηση θα προτιμήσουν να αναμετρηθούν με τις πραγματικές αδυναμίες της ομάδας αντί να επιδοθούν σε ένα κυνήγι μαγισσών…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ