Ολυμπιακός : Απόψε πρέπει να «μασάει σίδερα»

Ολυμπιακός : Απόψε πρέπει να «μασάει σίδερα»

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πολύ δύσκολο ματς. Τα παιχνίδια στην Αγγλία είναι μάχες και γι’ αυτό ο Μαρτίνς είπε και χθες πως θέλει να δει δύναμη και πείσμα σε κάθε μονομαχία.

Ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα για πρόκριση στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ αντιμετωπίζοντας απόψε την Μπέρνλι επί αγγλικού εδάφους. Όχι μόνο γιατί επικράτησε με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, αλλά επειδή έδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα από τους Άγγλους.

Όλοι το παραδέχθηκαν βλέποντας τον πρώτο αγώνα στο Καραϊσκάκη αλλά δεν αρκεί ένας αγώνας για μια ευρωπαϊκή πρόκριση. Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να είναι πανέτοιμοι για μια μεγάλη μάχη στο Turf Moor και είναι σίγουρο πως η αποστολή τους δεν θα είναι εύκολη.

Όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι δύσκολα, αλλά όσα γίνονται στην Αγγλία φαντάζουν (και είναι) ακόμα δυσκολότερα. Αυτό λόγω της πολύ διαφορετικής φιλοσοφίας των αγγλικών ομάδων και είναι ξεκάθαρο ότι οι ερυθρόλευκοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια ομάδα που θα πάει το παιχνίδι στην δύναμη.

Κι αυτό είναι κάτι που το περιμένει ο Πέδρο Μαρτίνς γιατί πολύ απλά αυτή είναι η αγωνιστική «ταυτότητα» της Μπέρνλι. Ο Πορτογάλος τεχνικός των πειραιωτών ξέρει πολύ καλά ότι οι Άγγλοι θα πάνε το ματς στην δύναμη. Μίλησε γι’ αυτό στους παίκτες του και ζήτησε να βγάλουν ένταση στο παιχνίδι τους.

Οι ερυθρόλευκοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό θα είναι να κερδίσουν προσωπικές μονομαχίες. Κάθε μπάλα, κάθε τάκλιν, κάθε κεφαλιά έχει την σημασία της, ειδικά σε ότι αφορά το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα.

Θα είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να δείξει στην Μπέρνλι από το ξεκίνημα του αγώνα, ότι είναι πανέτοιμος για να δώσει όλες τους τις δυνάμεις για να πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να έχουν «καθαρό» μυαλό από το πρώτο λεπτό και παράλληλα θα πρέπει να βγάλουν δύναμη στο παιχνίδι τους. Παιχνίδια όπως το αποψινό κρίνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις προσωπικές μονομαχίες, από το πείσμα και την θέληση που θα βγάλει ο κάθε παίκτης στο χορτάρι.

Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να μπουν στο γήπεδο και να «μασάνε σίδερα» για να δείξουν στους αντίπαλους τους, πόσο πολύ θέλουν την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Επαναλαμβάνουμε πως η αποστολή των ερυθρόλευκων δεν θα είναι εύκολη και το παιχνίδι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Ο Μαρτίνς το είπε και μετά την χθεσινή προπόνηση στους παίκτες του θα το ξαναπεί και σήμερα μιλώντας για τον αγώνα λίγο πριν την αναχώρηση των ερυθρόλευκων από το ξενοδοχείο. Ο Πορτογάλος έχει πει πολλές φορές τι πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του και το ζητούμενο είναι πλέον να εφαρμόσουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού τις εντολές του προπονητή τους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ