Ο Μπακάκης επιβεβαίωσε τον κανόνα

Ο Μπακάκης επιβεβαίωσε τον κανόνα

Η ΑΕΚ που όποιον θέλει τον κρατάει και ετοιμάζεται για τα αστέρια και ο ΠΑΟΚ των… έξι παιχνιδιών λιγότερων στο Champions League.

Οι μέρες που διανύουμε έχουν εξελίξεις και πολύ χαμόγελο για την ΑΕΚ. Η Ένωση επιστρέφει μετά από 12 χρόνια στους ομίλους του Champions League, όντας η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας στη διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ δεν γινόταν για δεύτερο σερί ματς να πάρει αποτέλεσμα ποντάροντας μόνο στην τύχη και έτσι τα όνειρα της ομάδας της Θεσσαλονίκης για… σεντόνι, θα παραμείνουν και φέτος όνειρα. Αν και σύμφωνα με την λογική Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ μετέχει στο ChampionsLeague, απλά με… έξι παιχνίδια λιγότερα.

Η Ένωση από την άλλη θα δώσει τουλάχιστον τόσα παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Κανονικά όχι φανταστικά. Και λέω τουλάχιστον γιατί όσο κι αν ακούγεται… κάπως, η πρωταθλήτρια δεν μπαίνει στους ομίλους για την εμπειρία. Όποιες ομάδες κι αν φέρει η τύχη στον δρόμο της. Η Ένωση θα παλέψει για το καλύτερο και όπου την βγάλει.

Ο στόχος άλλωστε επετεύχθη, ακόμα κι αν χρειάστηκε ιδρώτας, αγωνία και μεγάλος κόπος. Είχα σημειώσει στο προηγούμενο blog πως παρά το αποτέλεσμα της Ουγγαρίας, τα πράγματα δεν θα ήταν απλά στη ρεβάνς με την Βίντι. Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώθηκε, χωρίς, ωστόσο, να κοστίσει στην ΑΕΚ.

Οι Κιτρινόμαυροι, αν και αποδεκατισμένοι από τραυματισμούς και τιμωρίες και με το ρόστερ τους να μην έχει ακόμα συμπληρωθεί, κατάφεραν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία και να συνεχίσουν τις περυσινές τους υπερβάσεις. Διότι τέτοια ήταν ο αποκλεισμός της Σέλτικ αλλά και το πώς κράτησε το σκορ πρόκρισης με την Βίντι, βάσει των συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί στο ματς στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά.

Πλέον η ΑΕΚ μπορεί να ατενίζει την επόμενη μέρα διαφορετικά. Η ενίσχυση ξεκίνησε με την προσθήκη του Γιαννιώτα και αναμένονται ακόμα τουλάχιστον ένας ακραίος, αλλά και ένας χαφ. Ο Καρέλης υπάρχει παράλληλα στο κάδρο, πιθανότατα εν αναμονή εξελίξεων στο ρόστερ. Όπως για παράδειγμα η αποχώρηση ενός ποδοσφαιριστή που αυτή τη στιγμή θεωρείται βασικός και αγωνίζεται στην ίδια θέση.

Παράλληλα, ο κύκλος των ανανεώσεων που είχε προαναγγελθεί ξεκίνησε και μάλιστα δυναμικά. Μπακάκης και Τσιντώτας θα συνεχίσουν στα κιτρινόμαυρα, με τον πρώτο να κλείνει τα αυτιά του στις σειρήνες του εξωτερικού αλλά και του… εσωτερικού και να παίρνει την πιο σωστή απόφαση. Ο Μπακάκης είναι ένας ποδοσφαιριστής που πέρυσι, έδειξε τι πραγματικά μπορεί να κάνει. Ο κορυφαίος δεξιός μπακ του πρωταθλήματος και πλέον των εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα του ποδοσφαιριστή που δουλεύει, εξελίσσεται και δεν χάνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του ποτέ.

Η ΑΕΚ τον αντάμειψε με ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο και έτσι το «τούρμπο» θα συνεχίσει να οργώνει την πτέρυγα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Παρότι είχε… συν ένα στο συμβόλαιό του, κάτι, που όπως και για την περίπτωση του Μπάρκα, σύμφωνα με κάποιους θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ΑΕΚ και θα έφερνε τον δεξιό μπακ στην πόρτα των ανταγωνιστών της. Καλό. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

H AEK όποιον παίκτη θέλει να κρατήσει, τον κρατάει. Το έχει αποδείξει αυτό με τις περιπτώσεις Μπάρκα, Λιβάγια, Μπακάκη και σύντομα και με τον Σιμόες. Αντίθετα, για όσους αποχώρησαν, ισχύει το ότι μάλλον δεν υπήρχε ιδιαίτερη κάψα από πλευράς Ένωσης να μείνουν. Και για όσους γνωρίζουν την λογική της διοίκησης της ΑΕΚ και δη του Δημήτρη Μελισσανίδη για τέτοιου είδους ζητήματα, το παραπάνω είναι σαφές και ξεκάθαρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ