Ολυμπιακός : Μια σημαντική πρόκριση και η άνεση του χρόνου

Ολυμπιακός : Μια σημαντική πρόκριση και η άνεση του χρόνου

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του και θα είναι στους ομίλους του Γιουρόπα. Δεν ήταν εύκολο «χτίζοντας» μια ομάδα απ' την αρχή. Τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Υπάρχει άνεση χρόνου και φυσικά ο προπονητής θα μπορέσει να δουλέψει γνωρίζοντας πως η ομάδα έχει πετύχει έναν από τους βασικούς της στόχους.

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε πριν ακόμα τελειώσει η περσινή σεζόν να δημιουργήσει μια νέα ομάδα Να «χτίσει» απ΄ τα θεμέλια ένα νέο ρόστερ για να διαμορφώσει ένα νέο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ.

Ένα πλάνο που θα στηρίζεται στο θεαματικό, στο ελκυστικό ποδόσφαιρο με στόχο την επιστροφή στην κορυφή. Δεν ήταν εύκολη απόφαση. Δεν ήταν επίσης εύκολο να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο σχέδιο αλλά αυτή η ομάδα είναι γεννημένη για να τα καταφέρνει στα δύσκολα.

Ο νέος Ολυμπιακός λοιπόν, η νέα ομάδα με τον νέο προπονητή κατάφερε να πετύχει τον βασικό στόχο του καλοκαιριού κι έναν από τους μεγάλους στόχους της σεζόν, την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Και θα πρέπει να γνωρίζουν καλά οι φίλοι των ερυθρόλευκων πως είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα η συμμετοχή των πειραιωτών στα γκρουπ του Γιουρόπα. Δεν είναι εύκολο μια ομάδα που έπαιξε χθες με εννιά νέα πρόσωπα σε σχέση με την περσινή σεζόν, ν’ αφήσει εκτός την αντίπαλο της, που τερμάτισε πέρυσι στην έβδομη θέση της Πρέμιερ Λιγκ.

Είναι γεγονός πως η Μπέρνλι πίεσε τους ερυθρόλευκους στο δεύτερο ημίχρονο. Όποιος όμως δεν το περίμενε μάλλον δεν είχε καταλάβει με ποια ομάδα έπαιζαν οι πειραιώτες.

Είναι προφανές ότι οι Άγγλοι δεν είχαν να χάσουν το παραμικρό. Ρίσκαραν, πίεσαν και προσπάθησαν για να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ από το πρώτο ματς. Μια ομάδα που είναι ίδια τα τελευταία χρόνια (με λίγες αλλαγές), μια ομάδα που έχει τον ίδιο προπονητή.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε λοιπόν να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης απέναντι σ’ έναν ισχυρό αντίπαλο πετυχαίνοντας μια νίκη και μια ισοπαλία. Με βάση λοιπόν το πλάνο που σας προαναφέραμε, την εκ βάθρων αναδιάρθρωση του ερυθρόλευκου ρόστερ, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αυτό που μετράει τούτη την ώρα, την τελευταία μέρα του Αυγούστου, είναι η συμμετοχή του Ολυμπιακού στην φάση των ομίλων.

Τα υπόλοιπα είναι θέματα που αφορούν τον προπονητή των ερυθρόλευκων και ο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να πει στους παίκτες του. Είναι σίγουρο ότι θα εστιάσει σε πράγματα που περίμενε καλύτερη αντίδραση.

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί πως τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ένα μεγάλο «πρέπει» έφυγε χθες βράδυ από την σκέψη του Πορτογάλου τεχνικού και των παικτών του Ολυμπιακού. Και είναι δεδομένο πως από την στιγμή που οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης μπορούν να δουλέψουν με μεγαλύτερη άνεση.

Τώρα ο Μαρτίνς έχει την δυνατότητα να και κυρίως την πολυτέλεια του χρόνου να δοκιμάσει κι άλλα πράγματα που έχει στο μυαλό του. Έχει την δυνατότητα να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας του κι άλλους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.

Για τον Τουρέ δεν χρειάζονται λόγια. Το απόλυτο «μπαμ» του καλοκαιριού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να κάνει την υπέρβαση για την απόκτηση του διεθνούς Ιβοριανού μέσου. Υπάρχουν όμως και ο Γκιγιέρμε, ο Νάτχο, ο Μεριά που έκανε ντεμπούτο απέναντι στον Λεβαδειακό.

Ο νέος Ολυμπιακός έχει πλέον την άνεση να δουλέψει χωρίς την πίεση των προκριματικών κι αυτή είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος. Το ξέρει ο προπονητής του Ολυμπιακού και θεωρεί πως η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη για τους ερυθρόλευκους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ