Η ουσία βρίσκεται στο «γιατί»

Η ουσία βρίσκεται στο «γιατί»

Ο λόγος που η ΑΕΚ δεν έκανε τις επιπλέον μεταγραφές που δεδομένα χρειαζόταν δείχνει πως κάτι, σίγουρα δεν πήγε καλά.

Δεν συνηθίζω να αντιμετωπίζω τα πράγματα με υπέρμετρο ενθουσιασμό ή ακραία απογοήτευση, ανάλογα με το αν οι όποιες εξελίξεις είναι θετικές ή αρνητικές. Γι’ αυτό και δεν αντιμετωπίζω ισοπεδωτικά το πώς κινήθηκε η ΑΕΚ στο φινάλε των μεταγραφών.

Αυτό που κρατάω είναι το αποτέλεσμα, ότι δηλαδή η Ένωση δεν ενισχύθηκε με τις προσθήκες που δεδομένα χρειαζόταν. Ένας ακόμα ακραίος πέραν του Γιαννιώτα και ένας «κόφτης» ήταν δύο κινήσεις που ζήτησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και δεν έγιναν. Σίγουρα, η ΑΕΚ δεν είναι «γυμνή» χωρίς αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές. Από την άλλη όμως στερείται λύσεων και βάθους, σε μια χρονιά με τεράστιες απαιτήσεις και πάρα πολλά παιχνίδια υψηλού επιπέδου.

Μιλάμε για μια χρονιά στην οποία η ΑΕΚ επιστρέφει στο Champions League, έχει ήδη να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Λιβάγια, Λόπες αλλά και Μπακασέτα λόγω τιμωριών στα πρώτα ματς, την ίδια στιγμή που είναι γεμάτο και το απουσιολόγιο λόγω τραυματισμών. Το οποίο κανείς δεν μπορεί να προδικάσει αν θα… αυξηθεί.

Οι επιπλέον μεταγραφές δεν έγιναν λοιπόν και αυτό είναι κάτι που εμπεριέχει ρίσκο. Για μια ΑΕΚ που είχε και την οικονομική άνεση αλλά και το χρονικό περιθώριο να βρει τους παίκτες που θα αποτελούσαν τις εξτρά πινελιές του ρόστερ και θα θωράκιζαν για τα καλά την ομάδα. Προκειμένου να υπερασπιστεί τον τίτλο της και παράλληλα να διεκδικήσει ότι περισσότερο μπορεί στην Ευρώπη.

Αυτή η εξέλιξη έχει ωστόσο μια βαθύτερη ανάγνωση. Που κατά τη γνώμη μου καταδεικνύει πως κάτι, δεν πήγε καλά. Η ΑΕΚ ψάχτηκε για τις περιπτώσεις των Νάρσινγκ, Πιρές σε ότι έχει να κάνει με τα άκρα, ενώ για τον άξονα κυνήγησε την περίπτωση του Ραντόγια. Παίκτες πρώτης γραμμής που δεδομένα θα έκαναν τη διαφορά.

Από τη στιγμή που κάποιος εκ των παραπάνω δεν μπόρεσε να αποκτηθεί, αποφασίστηκε από διοίκηση και τεχνική ηγεσία να μην γίνει κάποια κίνηση, ελλείψει αντίστοιχων εναλλακτικών. Το τελευταίο είναι που δημιουργεί το πρόβλημα. Καταδεικνύει πως σε ότι έχει να κάνει με την προεργασία και τον εντοπισμό στόχων που θα κάλυπταν τα «θέλω» του προπονητή, το πράγμα δεν λειτούργησε καλά.

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει και ισχυρό τμήμα σκάουτινγκ και τεχνικό διευθυντή και αθλητικό διευθυντή, δεν μπορεί το παραπάνω να θεωρηθεί φυσιολογικό. Υπήρξαν ξεκάθαρα αστοχίες που μένει να φανεί αν και πόσο θα κοστίσουν. Το σίγουρο είναι πως αυτό που έπρεπε και μπορούσε να γίνει δεν έγινε. Με την ΑΕΚ να βγαίνει… φάουλ και να προκαλεί αμηχανία έως και εκνευρισμό στον κόσμο της. Δικαιολογημένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ