Ξεχάστε τον Ολυμπιακό της προκριματικής φάσης!

Ξεχάστε τον Ολυμπιακό της προκριματικής φάσης!

Τώρα πια ο Μαρτίνς διαθέτει παίκτες για όλα τα γούστα και έχουν μαζευτεί πολλοί στην αναμονή για την ενδεκάδα!

Όταν ξεκινούσαν οι επίσημες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού με τα παιχνίδια εναντίον της Λουκέρνης είχαμε τοποθετήσει τον αστερίσκο ότι η ομάδα που προσπέρασε με χαρακτηριστική άνεση και με 7-1 σκορ το εμπόδιο των Ελβετών δύσκολα θα παρέμενε αυτούσια στη συνέχεια της διαδρομής.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε το ποδοσφαιρικά ορθολογικό, να βγάλει δηλαδή τα τέσσερα τεστ για το Γιουρόπα Λιγκ με μία ενδεκάδα, με αυτήν που είχε δουλέψει σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας, καθώς όταν φτιάχνεις νέα ομάδα, τότε το πρώτο και βασικό ζητούμενο είναι η ομοιογένεια, όμως τώρα πια είναι ολοφάνερο ότι ο νέος Ολυμπιακός θα είναι εντελώς διαφορετικός, όχι μόνον από τον …προηγούμενο, αυτόν της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, αλλά και από αυτόν που μας παρουσίασε ο Πορτογάλος τεχνικός στη φάση των προκριματικών.

Στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ όπως βέβαια και στο πρωτάθλημα θα δούμε μία «άλλη ομάδα», αφού εκτός από τους παίκτες που είχαν έρθει με την τελευταία παρτίδα στο Ρέντη θα πρέπει να προστεθούν και αυτοί της τελευταίας στιγμής. Κι αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του Πορτογάλου τερματοφύλακα Ζοσέ Σα ο οποίος ήρθε για να πλαισιώσει τον Γιαννιώτη κάτω από την ερυθρόλευκη εστία, όλοι οι προηγούμενοι έχουν επιλεγεί με την προοπτική της βασικής ενδεκάδας, συνεπώς αρχής γενομένης από το ματς του πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Μαρτίνς θα αρχίσει να τους δίνει χρόνο συμμετοχής.

Όσο καλά κι αν πήγαν οι Καμαρά και Μπουχαλάκης τον προηγούμενο μήνα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, οι Γκιγιέρμε και Νάτχο δεν μπορεί να μείνουν άλλο έξω από την ενδεκάδα, καθώς η ποιότητα όσο και η εμπειρία τους είναι αναμφισβήτητη. Και ο Χασάν με τον Μεριά προβλέπεται να πάρουν περισσότερο χρόνο στην επίθεση και την άμυνα του Ολυμπιακού.

Ως τρίτος εξτρέμ προστίθεται για το rotation και ο Ματίας Ναχουέλ, παίκτης που έρχεται από το ισπανικό πρωτάθλημα και μαζί με τους Λάζαρο και Ποντένσε δυναμώνουν τους κόκκινους στα άκρα, σε θέσεις όπου έπαιζαν με τους Σεμπά και Πάρντο στην προηγούμενη εκδοχή τους.

Αυτό που παραμένει σε εκκρεμότητα για να απαντηθεί είναι το σύστημα στο οποίο θα καταλήξει ο Μαρτίνς. Στα προκριματικά δεν θέλησε να πάρει το ρίσκο και ασπάστηκε το 4-2-3-1, το οποίο εφαρμόζει εδώ και αρκετά χρόνια ο Ολυμπιακός, όμως μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι στην προετοιμασία δοκίμασε και το 4-4-2 αλλά και το 4-3-3!

Τώρα πια διαθέτει παίκτες για όλα τα… γούστα, ενώ σημαντική λεπτομέρεια για την απόφασή του αποτελεί το γεγονός ότι θα πρέπει να «γεφυρώσει» την απόσταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αφού όταν έχεις να αντιμετωπίσεις Μίλαν και Μπέτις, τότε δεν το λες και απλό… Γιουρόπα, έτσι δεν είναι;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ