Τα πράσινα νιάτα λάμπουν στο χορτάρι

Τα πράσινα νιάτα λάμπουν στο χορτάρι

Δεύτερο στη σειρά παιχνίδι στο οποίο τα πιτσιρίκια του Δώνη έβγαλαν στο χορτάρι ποιότητα, εγωισμό και υγεία κάνοντας τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να αισιοδοξούν.

Πιο ιδανικό ξεκίνημα, στην πιο δύσκολη και περίεργη σεζόν στην ιστορία του Παναθηναϊκού,δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ομάδας. Δεν είναι μόνο οι νίκες στα πρώτα δύο ματς που εξάλειψαν το χάντικαπ του -6, το οποίο κουβαλούσε το τριφύλλι ως απόρροια της τιμωρίας του για οικονομικά θέματα. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ήταν τυχερό ή και συμπτωματικό. Είναι το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζουν οι παίκτες του Γιώργου Δώνη. Μια εικόνα άκρως ανταγωνιστική, που σφύζει από υγεία και που δείχνει ξεκάθαρα ότι ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα με πλάνο, με ταυτότητα και γεμάτη ταλέντο.

Μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα σε μια δύσκολη έδρα, σήμερα στο πρώτο εντός έδρας ματς στο αχανές και «αφιλόξενο» ΟΑΚΑ, το σύνολο του Έλληνα τεχνικού έδειξε χαρακτήρα. Τι και αν ισοφαρίστηκε, τι και αν ο χρόνος περνούσε, τι κι αν επέλεξε ο τεχνικός των πρασίνων να κάνει αρκετά νωρίς τις αλλαγές του, τα παιδιά που μπήκαν και αυτά που ξεκίνησαν, με μεθοδικότητα, ηρεμία και οργάνωση κατάφεραν να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις και να φτάσουν στη νίκη. Για όσους δεν έχουν βρεθεί μέσα σε έναν αθλητικό οργανισμό, είτε ως παίκτες, είτε ως παράγοντες, δεν είναι εύκολα αντιληπτό τι ακριβώς έχουν πετύχει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, πρωτίστως ο Δώνης και οι συνεργάτες του και δευτερευόντως ο Νίκος Νταμπίζας. Είναι πραγματικά εκπληκτικό το αποτέλεσμα της δουλειάς τους με βάση τόσο την απειρία των περισσοτέρων παικτών, όσο και τον αντικειμενικό στόχο που έχει για φέτος η ομάδα.

Οι δύο συνεχόμενες νίκες δεν πρέπει να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να τον κάνουν να φορτώσει με άγχος το Γιώργο Δώνη και τους παίκτες του.  Ο φετινός Παναθηναϊκός πρέπει να έχει ως μεγάλο του στόχο την άνετη παραμονή στη Superleague. Οτιδήποτε άλλο θα ισοδυναμεί με τεράστια υπέρβαση. Τώρα, αν όπως φαίνεται η διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος βαίνει προς το τέλος της, καλό θα ήταν ανάλογα με τα αποτελέσματα μέχρι το Γενάρη να γίνει μία κάποια υπέρβαση για την απόκτηση ενός παίκτη που θα μπορεί να δώσει στους πράσινους το κάτι παραπάνω σε ποιότητα και εμπειρία. Το πιο μεγάλο όφελος από τη φετινή σεζόν είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει να περιμένει πάρα πολλά από τα ταλέντα του. Για να έχει όμως νόημα η φετινή προσπάθεια, θα πρέπει την επόμενη χρονιά, όσο κι αν βελτιωθούν οι οικονομικές συνθήκες για το σύλλογο, τα παιδιά αυτά να συνεχίσουν να έχουν σημαντικό ρόλο μέσα στην ομάδα. Σε περίπτωση που η έλευση χρημάτων και η άρση των μεταγραφικών περιορισμών οδηγήσει σε καινούργιες νεοπλουτίστικες τακτικές, τότε θα έχει πεταχτεί στα σκουπίδια όλη η φετινή δουλειά και αγωνία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ