Μιλώντας ψύχραιμα για την ΑΕΚ…

Μιλώντας ψύχραιμα για την ΑΕΚ…

Έχω υπόψη μου τις δηλώσεις του Μαρίνου ότι η ομάδα του θα παίζει φέτος επιθετικά επιδιώκοντας να έχει την μπάλα στην κατοχή της. Μέχρι στιγμής όμως, γίνεται του Χιμένεθ!

H νίκη που πέτυχε η ΑΕΚ (όπως την πέτυχε) στην Τρίπολη μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά σημαντική στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ο Αστέρας είναι η ομάδα που στην έδρα του δίνει «στοπ» στις μεγάλες ομάδες και τις διεκδικήτριες του τίτλου.

Η ομάδα του Παντελίδη χωρίς παίκτη στην μεσαία γραμμή να της δίνει ρυθμό και να περνάει την μπάλα μπροστά έπαιξε για δεύτερη αγωνιστική ξεκούρδιστη. Με την επιστροφή του Τόνσο αναμένεται να λύσει το πρόβλημά της αλλά η ζημιά έχει γίνει και η ΑΕΚ την εκμεταλλεύτηκε περνώντας αλώβητη εκεί που τον χειμώνα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα έχουν μεγαλύτερα προβλήματα. Αυτός ο υπολογισμός έκανε ακόμα μεγαλύτερη την αντίδραση για το πέναλτι που πήρε ο Μάνταλος.

Η ομάδα του Ουζουνίδη δεν ήταν εντυπωσιακή όπως δεν ήταν σε κανένα από τα παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα. Το μόνο καλό παιχνίδι της φέτος ήταν το τελευταίο φιλικό κόντρα στην Γαλατά. Σε όλα τα άλλα έχει διαστήματα που αναγκάζεται να κλειστεί για να αντέξει στην πίεση και ο κόουτς -όπως έγινε και χτες- βγάζει επιθετικούς και βάζει αμυντικούς και μεσοεπιθετικούς για να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Εχω υπόψη μου τις δηλώσεις του Μαρίνου ότι η ομάδα του θα παίζει φέτος επιθετικά επιδιώκοντας να έχει την μπάλα στην κατοχή της. Μέχρι στιγμής όμως, γίνεται του Χιμένεθ! Η ΑΕΚ παίρνει νίκες στο γκολ με εξαίρεση το εντός έδρας ματς με αντίπαλο τον αποδυναμωμένο ΠΑΣ. Θα μου πείτε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ότι η ΑΕΚ δεν ευτύχησε να παίξει σε κανένα από τα παιχνίδια της πλήρης.

Πάντα κάποιοι της έλλειπαν. Ετσι είναι αλλά με μια διαφορά: Αν συνεχίσει έτσι κάποια στιγμή θα σπάσει η στάμνα και η συζήτηση για την μη ενίσχυσή της στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών, θα ξαναφουντώσει. Επιλέγω αυτή την διατύπωση γιατί πολλά στόματα έκλεισαν το βράδυ του Σαββάτου μετά τη νίκη στην Τρίπολη. Η ΑΕΚ θα συνεχίζει ωστόσο να βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί με το μικρό ρόστερ που διαθέτει για να ανταποκριθεί σε τρεις διοργανώσεις.

Ώστε κι έτσι όμως παίζοντας πότε με δυο ακραίου μπακ ως εξτρέμ (Λόπες, Γκάλο) είτε με δυο κεντρικούς (Μάνταλος, Μπακασέτας) ο Ουζουνίδης παίρνει τα παιχνίδια και η ομάδα του μπορεί να μην συναρπάζει επιθετικά μπορεί να δυσκολεύεται αλλά παίρνει αυτό που κάθε φορά θέλει από τα παιχνίδια. Απέναντι στον Αστέρα η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Ο Σιμόες με την εξαιρετικό Γαλανόπουλο (αδικία η μη κλήση του στην Εθνική Ομάδα) έκλεβαν την μπάλα στην μεσαία γραμμή και έδιναν τη δυνατότητα στην ομάδα τους να επιτίθεται γρήγορα κυρίως από τον άξονα.

Ο Οικονόμου κατάφερε να βγάλει εκτός μάχης τον Μανιά και η Ενωση πέρασε από την έδρα του Αστέρα αλώβητη και με κέρδη βαθμολογικά που θα φανούν στο μέλλον. Ωστόσο η αδυναμία της να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας αν δεν αντιμετωπιστεί, θα της στοιχίσει. Πέρσι τα κατάφερε παίζοντας τα περισσότερα παιχνίδια στην κόψη του ξυραφιού. Φέτος με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αποφασισμένους να την ρίξουν από την κορυφή τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ