Η κίνηση του Μαρινάκη που απογειώνει τον Ολυμπιακό

Η κίνηση του Μαρινάκη που απογειώνει τον Ολυμπιακό

Η απόκτηση του Τουρέ ανεβάζει επίπεδο τους ερυθρόλευκους και δίνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία δύναμη της χώρας. Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας του λιμανιού, Βαγγέλης Μαρινάκης δείχνει με τις κινήσεις του ότι ενισχύει τον Ολυμπιακό και δεν διστάζει να δώσει ποσά που άλλοι ούτε μπορούν να… σκεφτούν.

Η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Γιάγια Τουρέ «εκτόξευσε» τον ενθουσιασμό των φιλάθλων του Ολυμπιακού και η είδηση της επιστροφής του διεθνούς άσου στην ομάδα του λιμανιού, δημοσιεύτηκε σε δεκάδες ιστοσελίδες του εξωτερικού. Ήταν μια μεταγραφή που έκανε πάταγο και που πολλοί στο εξωτερικό αδυνατούσαν να πιστέψουν, λόγω των οικονομικών απαιτήσεων του παίκτη.

Όντως οι οικονομικές απαιτήσεις του Γιάγια Τουρέ ήταν πολύ μεγάλες. Μπορούν να χαρακτηριστούν εξωπραγματικές για τα ελληνικά δεδομένα. Πολύ μεγαλύτερη όμως είναι η επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη να ενισχύσει τον Ολυμπιακό, ώστε οι ερυθρόλευκοι να επιστρέψουν στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και παράλληλα να πραγματοποιήσουν μια καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ της φετινής περιόδου.

Και ο διοικητικός ηγέτης των πειραιωτών αποδεικνύει με πράξεις ότι είναι αποφασισμένος να κάνει την υπέρβαση για να δημιουργήσει μια ομάδα που θα επιστρέψει στις κατακτήσεις τίτλων και θα δώσει μάχες απέναντι σε όλους και σε όλα. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού αποφάσισε να δώσει ένα τεράστιο ποσό στον Γιάγια Τουρέ, προκειμένου να πειστεί ο παίκτης και να υπογράψει στην ομάδα του Πειραιά.

Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο διεθνής άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού, είχε προτάσεις από πολλές αγγλικές ομάδες για να συνεχίσει στην Πρέμιερ Λιγκ την καριέρα του. Και οι οπαδοί αυτών των συλλόγων περίμεναν πως και πως ν’ ακούσουν ότι ο Τουρέ θα συνεχίσει την καριέρα τους στην ομάδα τους.

Για να υπογράψει λοιπόν ο Τουρέ συμβόλαιο στους ερυθρόλευκους χρειάστηκε να γίνει μια πολύ μεγάλη υπέρβαση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, σε ότι αφορά τα χρήματα που θα πάρει ο παίκτης. Μιλάμε για λεφτά που άλλοι δεν είναι σε θέση ούτε καν να… σκεφτούν για την υλοποίηση μεταγραφών.

Και είναι επίσης πολύ σημαντικό να επισημάνουμε ότι ο Μαρινάκης αποφάσισε να κάνει αυτή την πολύ μεγάλη μεταγραφή, χωρίς ο Ολυμπιακός να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Χωρίς να έχει τα έσοδα από την κορυφαία διοργάνωση.

Είναι όμως δεδομένο πως ο Μαρινάκης δεν κοιτάζει σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση συμμετέχει ο Ολυμπιακός για να κινηθεί ανάλογα στις μεταγραφές. Το απέδειξε ξανά και το φετινό καλοκαίρι. Ο Τουρέ επιστρέφει στο μεγάλο λιμάνι και φορά πάλι τα ερυθρόλευκα κι αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι ο διοικητικός ηγέτης των πειραιωτών έχει στο μυαλό του μόνο την επιστροφή στην κορυφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ