Ο «Παπ» και η «αδύναμη πλευρά»

Ο «Παπ» και η «αδύναμη πλευρά»

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να γίνει πιο γρήγορος στην πράξη και τη σκέψη.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε το πρώτο του δυνατό φιλικό, καθώς αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στην Πορταριά του Πηλίου και ήδη έχουν προκύψει τα πρώτα «δείγματα γραφής» για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει λοιπόν από εκείνους που είδαν το φιλικό οι πράσινοι προσπαθούν να αλλάξουν το αγωνιστικό τους προφίλ και να γίνουν περισσότεροι γρήγοροι με ή χωρίς τη μπάλα.
Ο Πασκουάλ θέλει οι παίκτες του να αλλάζουν πάσες και θέσεις ταχύτατα εκμεταλλευόμενοι τα αθλητικά τους προσόντα, ενώ ο Κιθ Λάνγκφορντ πολλές φορές ήταν στημένος στην «αδύναμη πλευρά» και περίμενε την πάσα για να σκοράρει.
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έπαιξε σχεδόν σε όλο το ματς ως «τριάρι» με εντολή μάλιστα να ξεκινά το τρανζίσιον παιχνίδι τελειώνοντας τις φάσεις. Παράλληλα έκανε παιχνίδι από το λόου ποστ σκοράροντας ή πασάροντας με επιτυχία.
Την ίδια στιγμή Λάσμε και Γκιστ έκαναν αυτό που ξέρουν καλά με το παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη και έδειξαν σε πολύ καλή κατάσταση.
Σε αντίθεση με τον Νικ Καλάθη, ο Λεκαβίτσιους ήταν συγκεντρωμένος, ώριμος στις αποφάσεις του και εύστοχος στις προσπάθειές του συμβάλλοντας σημαντικά, ώστε να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να επιβάλει το παιχνίδι του.
Από εκεί και πέρα «πονοκέφαλος» ήταν η αμυντική λειτουργία. Με εξαίρεση το ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στην επικοινωνία των παικτών μεταξύ τους με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να σημειώνει πανεύκολα καλάθι.
Προφανώς είναι αρχή ακόμα, αλλά ήταν ένα από τα αρνητικά σημεία που έκαναν εντύπωση…
Φυσικά απο εδώ και πέρα κάθε φιλικό θα αποτελεί και έναν μπούσουλα για τα πεπραγμένα και θα «μαρτυρά» τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.
ΥΓ Πολύ θετική η επιλογή του Παναθηναϊκού να ανοίξει τις πόρτες του γηπέδου για να δει ο κόσμος ένα μικρό μέρος της προπόνησης. Στο διάστημα της παρουσίας της στο Πήλιο η αποστολή έχει γίνει δεκτή από απίστευτη αγάπη και ζεστασιά. Δείγμα του ότι ο κόσμος διψάει να δει τον Καλάθη, τον Γκιστ, τον Παππά, τον Λάνγκφορντ και τους υπόλοιπους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ