Η χαρά του ποδοσφαίρου

Η χαρά του ποδοσφαίρου

Ο Ολυμπιακός παίζει ξανά ελκυστικό ποδόσφαιρο κι αυτό είναι που ενθουσιάζει τον κόσμο του. Μια ομάδα που (ξανα)βρήκε την επιθετική της ταυτότητα. Μια ομάδα που δεν σταματά να ψάχνει το γκολ. Το ωραίο θέαμα «σηκώνει στο πόδι» το Καραϊσκάκη κι έπεται συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός διπλασίασε τις νίκες του στο πρωτάθλημα και μάλιστα το έκανε με εμφατικό τρόπο, επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 5-0. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το δύο στα δύο πριν την διακοπή του πρωταθλήματος κι έχοντας προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένοι από τα όσα έχουν καταφέρει στο ξεκίνημα της σεζόν.

Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί και ίσως να είναι και το μεγαλύτερο κέρδος των ερυθρόλευκων αφορά την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του λιμανιού. Σαφώς και οι νίκες είναι το ζητούμενο αλλά ο απαιτητικός κόσμος του Ολυμπιακού, θέλει να βλέπει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Θέλει να βλέπει τους ερυθρόλευκους να έχουν επιθετική φιλοσοφία στο παιχνίδι τους και τα όσα έγιναν χθες βράδυ στο Καραϊσκάκη δημιουργούν ένα εξαιρετικό σκηνικό.

Ο Ολυμπιακός έκανε απέναντι στον ΠΑΣ αυτό που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί του. Μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε για ν’ ανοίξει το σκορ και όταν τα κατάφερε δεν σταμάτησε. Συνέχισε σε πολύ καλούς ρυθμούς και κατάφερε να πετύχει πέντε γκολ. Είχε δοκάρι και άλλες ακόμα ευκαιρίες και δεν χωρά αμφιβολία πως το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Η χαρά του ποδοσφαίρου βρήκε θέση χθες βράδυ στο Καραϊσκάκη και ο κόσμος του Ολυμπιακού απόλαυσε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Είδε την ομάδα του να έχει ξανά επιθετική ταυτότητα, είδε τους ερυθρόλευκους να έχουν δημιουργία και το κυριότερο είδε πολλά γκολ και τελικές προσπάθειες.

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι ανεβάζει ρυθμούς και ακόμα δεν έχουν μπει στην ομάδα του παίκτες όπως ο Τουρέ, ο Γκιγιέρμε, ο Ναχουέλ και ο Νάτχο, που χθες αγωνίστηκε πάντως για λίγα λεπτά σαν αλλαγή. Η νέα ομάδα που «χτίζει» ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει κλίμα ενθουσιασμού στις τάξεις των φιλάθλων του κι αυτό φάνηκε και στο φινάλε του παιχνιδιού.

Οι οπαδοί των ερυθρόλευκων δεν έφευγαν από τις θέσεις τους στο τέλος του αγώνα. Περίμεναν για να χειροκροτήσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού για την προσπάθεια που έκαναν και για το θέαμα που παρουσίασαν. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο των πειραιωτών ήταν εξαιρετική κι αυτό είναι επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του, αλλά στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα ήταν ξεκάθαρος. Ο Πορτογάλος τόνισε ότι η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί και αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο για την ομάδα του λιμανιού.

Οι πειραιώτες έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν τον  μεγάλο τους στόχο τη νέα σεζόν, την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα όμως δημιουργούν και μια ομάδα που παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο κι αυτό μετράει πολύ για τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ