Ολυμπιακός : Από την pole position η «παρέα» του Μαρτίνς!

Ολυμπιακός : Από την pole position η «παρέα» του Μαρτίνς!

Σε χρόνο-ρεκόρ ετοίμασε την καινούργια του ομάδα ο Ολυμπιακός και απέκτησε τεράστια προοπτική για τη συνέχεια!

Την έβγαλε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πρώτη πίστα ο Ολυμπιακός και μας έδειξε από νωρίς ότι η νέα του προσπάθεια έχει μεγάλο ορίζοντα.

Όταν φτιάχνεις ομάδα από την αρχή, τότε τίποτα δεν είναι εύκολο κι απλό. Και το πρώτο όσο και βασικό στοίχημα έχει να κάνει με το πότε θα βρεθείς σε κατάσταση ετοιμότητας, από τη στιγμή που παρουσιάζεις ενδεκάδα με μόλις δύο παίκτες από την προηγούμενη εκδοχή σου.

Ειδικά η προκριματική φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αποτελεί μεγάλη παγίδα, αφού δεν έχεις και πολλά χρονικά περιθώρια για να να ετοιμαστείς και να παρουσιάσεις από τόσο νωρίς ένα αξιόπιστο σύνολο. Εκτός κι αν κάνεις σωστές επιλογές και τούτη τη φορά ο Ολυμπιακός μας έδειξε ότι πήγε πολύ ψαγμένος στην ποδοσφαιρική αγορά, έχοντας και την «εμπειρία» από την προηγούμενη σεζόν.

Ο προπονητής είναι πάντα ένα ξεχωριστό κεφάλαιο και με τον Πέδρο Μαρτίνς οι ερυθρόλευκοι φαίνεται ότι έχουν κάνει διάνα. Ο Πορτογάλος μας δείχνει ότι είναι σοβαρός κόουτς και ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και πώς να το πετύχει. Στηρίχτηκε στη δουλειά του και πήγε μέχρι τώρα με την ενδεκάδα που είχε στη διάθεσή του στο κομμάτι της προετοιμασίας, αφήνοντας στην «αναμονή» παίκτες όπως ο Νάτχο και ο Γκιγιέρμε ή ο Χασάν.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε και άκρως ικανοποιητικό ποσοστό ομοιογένειας, αλλά και έδειξε στους παίκτες του ότι θα επιβραβεύει τη δική τους δουλειά και όχι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Πως να μείνουν έξω ο Καμαρά με τον Μπουχαλάκη; Και γιατί να αγνοηθεί η κίνηση του Γκερέρο-πέρα από το σκοράρισμα-που μαρκάρει τον τερματοφύλακα, τηρώντας το πλάνο του προπονητή;

Απλά, η διακοπή του πρωταθλήματος δίνει την ευκαιρία στον Μαρτίνς για μία μίνι-προετοιμασία, με σκοπό να ενταχθούν στην ενδεκάδα και οι Νάτχο-Γκιγιέρμε όπως βεβαίως και ο Ναουέλ με τον Σα, αλλά και ο Χασάν, που αναμένεται να επιστρέψει από τον τραυματισμό του, ενώ τώρα πια θα υπάρχει και ο Γιάγια Τουρέ, που προφανώς και αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πέρα από την παράμετρο του προπονητή, στο Ρέντη υπάρχει πλέον και μία «καλή παρέα» που υποστηρίζεται από τους πολλούς Έλληνες παίκτες και όταν τα αποδυτήριά σου έχουν υγεία, τότε αυτό θα το εισπράξεις και πάνω στο χόρτο.

Με αυτά τα δεδομένα ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο ότι ξεκινάει από την pole position, αν λάβουμε υπόψη μας και το γεγονός ότι οι βασικοί ανταγωνιστές του χρειάστηκαν τη βοήθεια της… βούλας για να πάρουν τους βαθμούς στη δική τους εισαγωγή στο πρωτάθλημα.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σχετικά με τα… ανθρώπινα λάθη των διαιτητών, όμως τούτη τη φορά οι ερυθρόλευκοι θα βάλουν πολύ πιο ψηλά τον πήχη για τους λεγόμενους «εξυγιαντές»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ