Τα καλύτερα έρχονται

Τα καλύτερα έρχονται

Όσο κι αν άρεσε, ο Άρης έχει περιθώρια βελτίωσης με τις τελευταίες παρεμβάσεις του Ερέρα.

Με συγκομιδή πέντε τερμάτων σε δυο αγώνες, η μεσοεπιθετική τετράδα του Άρη έδωσε μια καλή πρόγευση στο Πανελλήνιο για τις δυνατότητες της.

Δυο ο Νικολά Ντιγκινί, που τον είχαν για underdog , στην ολοκλήρωση των μεταγραφών, αλλά είναι ο πολυτιμότερος στο ξεκίνημα. Παίζει πίσω από τον Γιουνές, αλλά τον είδαμε και στα δυο φτερά.

Ο Τυνήσιος άνοιξε λογαριασμό. Με το στήθος, στο σεντερφορίσιο γκολ που έψαχνε για να πάρει τα πάνω του. Από ένα o Ματέο Γκαρσία και o Μπρούνο Γκάμα που δυο αγωνιστικές τώρα έχουν μαζέψει την κλωτσιά της ζωής τους, αλλά κανένας από τους αντιπάλους τους δεν έφυγε με δεύτερη κίτρινη από το γήπεδο.

Σύμφωνοι και στα δυο ματς, χρειάστηκαν χρόνο μέχρι να συντονιστούν, αλλά ποιος μπορεί να πει ότι ο Άρης ήταν κακός στα πρώτα ημίχρονα ή ότι είναι παράλογο να μην είναι στο ίδιο επίπεδο από την πρώτη αγωνιστική, μια ομάδα που με εξαίρεση τρεις παίκτες στην άμυνα της, παίζει και προπονείται μαζί μόλις για μερικές εβδομάδες;

Και σήμερα, ακόμη, αυτή η ενδεκάδα του Άρη με δυο 90λεπτά στα πόδια της, δεν είναι η ομάδα στην τελική της μορφή. Η διακοπή είναι ο χρόνος στον οποίο θα “μπολιαστούν” ο Μανώλης Σιώπης και ο Νίκο Μαρτίνες.

Λογικά, ο πρώτος θα παίξει στο “6”, για να πάει ο -πολύτιμος και ουσιαστικός μέχρι να “καθαρίσουν” και τα δυο ματς- Μπάσα στο “8”. Κι αυτός ο συνδυασμός, θα κάνει πιο συμπαγή μεσοαμυντικά την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Σιώπης θα καλύψει με τα τρεξίματά του και τον τρόπο που απαιτείται τους χώρους, ο Μπάσα θα παίζει πιο κοντά στην μεσοεπιθετική τετράδα, θα είναι πιο εύκολο για εκείνον να πλησιάσει την αντίπαλη περιοχή, αλλά και ανασταλτικά θα είναι πιο κοντά στο μαρκάρισμα του build up του αντιπάλου.

Ο Μαρτίνες, όταν είναι έτοιμος, ο Ματίγια, ο Κολάσο, που έβγαλε κούραση στο τέλος της προετοιμασίας είναι παίκτες ποιότητας που ερχόμενοι από τον πάγκο αφήνουν στον προπονητή τους την αίσθηση της ασφάλειας για την λύση μεσοεπιθετικά όταν χρειαστεί.

Αμυντικά, η ομάδα δε δέχτηκε γκολ και οι φάσεις που της έγιναν ήταν ελάχιστες και κυρίως όταν είχε ήδη σκορ με διαφορά άνω του ενός τέρματος. Επειδή δεν θα γίνει μεταγραφή στόπερ και καθώς είναι η γραμμή με τη μικρότερη ενίσχυση, η δουλειά στη διακοπή πρέπει να επιφέρει την απόλυτη “χημεία” στις συνεργασίες με το νέο γκολκίπερ και τον Βέλεθ, μιας και οι τρεις της περσινής σεζόν, μπορούν να συμβάλλουν στην άμεση μεγιστοποίηση της απόδοσης, γιατί εκ των πραγμάτων οι λύσεις είναι περιορισμένες. Ήδη, πάντως, στην εικόνα του Τζανακάκη, η αγωνιστική άνοδος είναι εμφανέστατη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ