Γιάγια Τουρέ: Κόφτης και σκόρερ στην ίδια φάση!

Γιάγια Τουρέ: Κόφτης και σκόρερ στην ίδια φάση!

Αυτό το  ποδοσφαιρικό θωρηκτό δεν έρχεται για να του αποδοθούν τιμές από την ομάδα που πριν από δώδεκα χρόνια εκτόξευσε την καριέρα του. Ερχεται για να παίξει μπάλα και να περιφρουρήσει το όνομα που δημιούργησε τόσα χρόνια τώρα στην Μονακό, την Μπαρτσελόνα και την Μάντσεστερ Σίτι.

Δεν πρόκειται για  μια καλή μεταγραφή. Τέτοιες έχουν γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια κι άλλες. Μεταγραφή που να συγκίνησε τα ευρωπαϊκά media αυτή του Γιάγια Τουρέ δεν υπήρξε τα τελευταία χρόνια.

Στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό δεν έρχεται ένας παροπλισμένος βετεράνος για να μαζέψει ήλιο και κάποια χρήματα επιπλέον. Ηρθε ένας παίκτης που κίνησε το ενδιαφέρον της Αρσεναλ και της Γουέστ Χαμ. Που δεν έφτανε το πορτοφόλι της Βόλφσμπουργκ για να του κάνει πρόταση και από την Ρωσία του πρόσφεραν εννιά εκατομμύρια τον χρόνο.

Αυτός είναι ο παίκτης που πήρε την απόφαση να παίξει στον Ολυμπιακό. Προφανώς θα ικανοποιήθηκε οικονομικά για να το αποφασίσει. Ο Τουρέ ήταν και παραμένει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Πληρώθηκε πολύ πάνω από τα ελληνικά στάνταρ όπως τα γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια. Το αν έκανε ή όχι οικονομική υπέρβαση ο Ολυμπιακός για να τον ξαναφέρει στον Πειραιά είναι δικό του θέμα.

Αποδεικνύεται όμως ότι η διοίκηση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ δεν κινείται με οικονομίστικη λογική και δεν «συντονίστηκε» με τα μειωμένα έσοδα από την μη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Τουρέ δεν έχει μεταπωλητική αξία αλλά έχει τρέχουσα. Τέτοια που έμοιαζε απλησίαστος όχι για ελληνική αλλά για πολλές από τις υπολογίσιμες ευρωπαϊκές ομάδες. Αυτός είναι ο λόγος που όλοι στην ποδοσφαιρική Ευρώπη ασχολήθηκαν με την μετακίνησή του στον Πειραιά.

Ο Ιβοριανός σούπερ σταρ είναι σε θέση να αλλάξει τις αγωνιστικές ισορροπίας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να στείλει τη νέα του ομάδα ένα επίπεδο πάνω. Εδώ δεν χωράει το δημοσιογραφικό κλισέ περί ευχάριστου πονοκέφαλου του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Τουρέ είναι παίκτης ορχήστρα. Είναι στην ίδια φάση και αμυντικός και επιθετικός. Και κόφτης και σκόρερ. Εξαίρετος όταν η ομάδα του πολιορκείται και πολιορκητικός κριός όταν επιτίθεται για να ξεκλειδώσει τις κλειστές άμυνες. Όταν μιλάμε για παίκτη-ορχήστρα μπορούμε κάλλιστα να αναφερόμαστε στον πληθωρικό τρόπο που αγωνίζεται ο Γιάγια Τουρέ. Αντίστοιχο έχουν ελάχιστοι παίκτες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Αυτό το  ποδοσφαιρικό θωρηκτό δεν έρχεται για να του αποδοθούν τιμές από την ομάδα που πριν από δώδεκα χρόνια εκτόξευσε την καριέρα του. Ερχεται για να παίξει μπάλα και να περιφρουρήσει το όνομα που δημιούργησε τόσα χρόνια τώρα στην Μονακό, την Μπαρτσελόνα και την Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ολυμπιακός με την  μεταγραφή του Τουρέ έστειλε μήνυμα ισχύος. Ισχύος ποδοσφαιρικής που σχετίζεται με την απόδοση των ομάδων μέσα στα γήπεδα.

Εκεί που όλοι θέλουμε να κριθεί φέτος το πρωτάθλημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ