Ο Ολυμπιακός χάλασε τη σούπα

Ο Ολυμπιακός χάλασε τη σούπα

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το περιβόητο πενήντα-πενήντα. Τον Πόντιο που πολεμάει Πόντιο. Αλλά και για τον Ολυμπιακό. Που μέσα σε δύο μήνες έφτιαξε ομάδα πρωταθλητισμού.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, δεν μπορώ να το καταλάβω. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Αντιθέτως. Δύο μόλις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και έχουμε μπροστά μας, την αποθέωση του 50-50. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ να κερδάνε και οι άλλοι να πάνε να γ@μηθούνε. Οφείλουμε λοιπόν άπαντες να απολαύσουμε την απόλυτη ισορροπία. Την αποθέωση του φερ πλέι.

Πενήντα για τον ΠΑΟΚ, πενήντα για την ΑΕΚ. Ισοπαλία 1-1. Ένα πέναλτι ο Πρίγιοβιτς, ένα ο Μάνταλος. Πράγματι ο Σέρβος, έπεσε πολύ πιο εύκολα. Εκεί θα τα χαλάσουμε; Πόντιος να πολεμάει Πόντιο;Ιδού λοιπόν πως πήγε στράφι, αυτή η τιτάνια, αυτή η συγκινητική προσπάθεια, για τη σωτηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Που είχε ξεκινήσει τον Νοέμβριο 2014, με τη πρώτη συνάντηση των κ.κ. Αλαφούζου, Μελισσανίδη, Σαββίδη.

ΚΑΙ τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου των αθλητικογράφων, να στηρίζει ανεπιφύλακτα την ιστορική αυτή Συμμαχία, γιά ένα καλύτερο ποδόσφαιρο.

Κι επειδή Scripta Manent, διαβάζεις σχετικά κείμενα της εποχής και διερωτάσαι: Τόσο ανόητοι, η τόσο στημένοι; Με τη ταπεινώτητά μου, να διατυπώνει την εξής απλή, απλούστατη, επιφύλαξη;

«Τι έχουν μοιράσει οι τρεις αυτοί εκλεκτοί κύριοι στη ζωή τους για να μοιράσουν τη ποδοσφαιρική εξουσία, σε τρία ίσα μερίδια»; Την απάντηση δεν την έδωσα εγώ. Την έδωσαν οι ίδιοι. Και ποια είναι η πλάκα; Το γελοίον του πράγματος δηλαδή. Οι ίδιοι που έσκιζαν τα ρούχα τους, ότι η Συμμαχία είναι ισχυρή και άρρηκτη, αρχίσανε να φωνάζουνε «βοήθεια» από τη πρώτη αγωνιστική.

«ΠΩΣ θα τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα», αναρωτήθηκε δημόσια ο ρεπόρτερ-κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ μετά το πέναλτι-Πρίγιοβιτς. «Πως θα τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα», ήταν η ερώτηση που έθεσε μετά το πέναλτι-Μάνταλου, ο ρεπόρτερ-κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ. Αν φωνάζουνε και σκοτώνονται μεταξύ τους δηλαδή, οι έχοντες και κατέχοντες τη ποδοσφαιρική εξουσία (βλέπε ΕΠΟ) οι άλλοι τι πρέπει να κάνουνε; Το το να φωνάζει ο Σάββας το καταλαβαίνεις.

Και το έχεις συνηθίσει. Τη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, φωνάζανε όλοι μαζί. Όχι μόνο ο Λουτσέσκου. Και ο Μάκης Γκαγκάτσης. Και ο Σαραιδάρης και ο Κυριάκος Κυριάκος. Όλοι μαζί κάνανε μαρς στον βοηθό Καμπούρη. Είναι βλέπεις η αγωνία για το μεροκάματο. Φοβούνται μη τυχόν και στραβώσει το αφεντικό. Για ποιο λόγο δηλαδή να τους πληρώνει και να τους καλοπληρώνει μάλιστα, όταν ακυρώνεται γκολ του ΠΑΟΚ και αμυντικός του Πανιωνίου, που τον καλύπτει, είναι τρία μέτρα πίσω;

ΞΕΦΥΓΑΜΕ όμως. Πως θα τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα; Όταν ο Ολυμπιακός κάνει ακόμα πιο δύσκολη την εξίσωση. Όταν ο Ολυμπιακός χαλάει τη σούπα. Κακά τα ψέμματα. Ουδείς, υπολόγιζε εφέτος για πρωταθλητισμό τον Ολυμπιακό. Ξεγραμμένο τον είχανε. Γκαραντί για τρίτο. Να φτιάξεις δηλαδή, καινούργιο ομάδα μέσα στο καλοκαίρι.

Με είκοσι μεταγραφές, οι εννιά στους έντεκα βασικούς να είναι και καινούργιοι και να χτυπήσεις και πρωτάθλημα. Δεν γίνεται. Πάει να γίνει όμως με τον Ολυμπιακό. Και δεν το λέω εγώ αυτό εγώ. Το λένε οι μπουκ. Στο 1.80 τον είχανε τον ΠΑΟΚ για κατάκτηση πριν τη ξεκινήσει. Σήμερον, δύο αγωνιστικές μετά ο ΠΑΟΚ είναι στο 2.25, ο Ολυμπιακός στο 2.85 και η πρωταθλήτρια ΑΕΚ στο 4.50. Λες και πρόκειται για τη Λέστερ. Που το πήρε μία φορά και δεν το ξαναπαίρνει.

ΚΑΙ ξαφνικά από το μηδέν κι από το τίποτα ο Ολυμπιακός φτιάχνει καλή ομάδα. Επειδή κατά πως φαίνεται, έχει καλό προπονητή. Επειδή πλήρωσε και πήρε καλούς ποδοσφαιριστές. Ο Ολυμπιακός, που μόνο καλύτερος μπορεί να γίνεται από δω και πέρα. Όταν θα ενσωματωθούν οι καινούργιοι. Μεριά, Γκιγιέρμε, Νάτχο, Τουρέ κλπ. Το πόσο καλύτερος θα γίνει και ποιο θα είναι το ταβάνι του θα το δούμε. Προς το παρών κρατάμε αυτό που βλέπουμε. Το καλό ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνα τους λοιπόν τα δύο τέως συνεταιράκια. Είναι και ο Ολυμπιακός στο κόλπο του πρωταθλητισμού.

Στη μουσική επιλογή, BB King & John Mayer.

https://m.youtube.com/watch?v=-Xb0vKbuwdk

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ