Δυο ισάξιες ομάδες θέλει να φτιάξει ο Μαρτίνς

Δυο ισάξιες ομάδες θέλει να φτιάξει ο Μαρτίνς

Η πληρότητα του ρόστερ, η ατομική ποιότητα των παικτών και η μεγάλη διάθεση των ερυθρόλευκων στο Ρέντη, βοηθούν τον Πορτογάλο να υλοποιήσει το πλάνο του για δημιουργία δύο ετοιμοπόλεμων εντεκάδων.

Ο Ολυμπιακός πήρε την μεγάλη απόφαση στα τέλη της περασμένης σεζόν να προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση του έμψυχου δυναμικού του. Μια επιλογή που δικαιώνεται 100% με βάση την αγωνιστική εικόνα των πειραιωτών αλλά και τα αποτελέσματα της ομάδας του λιμανιού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος από την μέχρι στιγμής πορεία των ερυθρόλευκων κι αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δουλεύει πολύ πάνω σ’ ένα συγκεκριμένο στοιχείο του πλάνου του.

Ο προπονητής των πειραιωτών θέλει να δημιουργήσει δύο ομάδες, δύο ετοιμοπόλεμες εντεκάδες κι αυτό που είναι πολύ σημαντικό έχει να κάνει με τις προϋποθέσεις που υπάρχουν για την εφαρμογή των σκέψεων του Πορτογάλου προπονητή.

Ο Μαρτίνς είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την μορφή που έχει πάρει το ρόστερ του Ολυμπιακού καθώς ο 48χρονος τεχνικός θεωρεί ότι έγιναν πολύ καλές μεταγραφικές κινήσεις. Μεταγραφές που του επιτρέπουν να δημιουργήσει δύο ισάξιες εντεκάδες, δύο ετοιμοπόλεμες εντεκάδες γιατί πολύ απλά οι ερυθρόλευκοι έχουν στο ρόστερ τους παίκτες με ποιότητα.

Ο συναγωνισμός για μια θέση στην εντεκάδα του Ολυμπιακού είναι πολύ μεγάλος κι αυτό είναι λογικό από την στιγμή που οι ερυθρόλευκοι έχουν στο ρόστερ τους τόσους ποιοτικούς παίκτες.

Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά ότι η ομάδα του Πειραιά έκανε 20 μεταγραφές το καλοκαίρι και είναι δεδομένο πως οι παίκτες που αποκτήθηκαν προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους.

Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, ο Μαρτίνς έδειξε να εμπιστεύεται ένα συγκεκριμένο «κορμό», πολύ απλά διότι υπήρχε ο μεγάλος στόχος της πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα.

Τώρα όμως που ολοκληρώθηκαν και οι μεταγραφές και ο Ολυμπιακός έκανε την διαφορά στο φινάλε του Αυγούστου, ειδικά με την μεταγραφή του Τουρέ, ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει την δυνατότητα να βάλει κι άλλους παίκτες στο βασικό σχήμα.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού, θέλει να εκμεταλλευτεί το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, ώστε να βάλει σιγά – σιγά στην ομάδα του και τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα των ερυθρόλευκων.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να έχει όλους τους παίκτες σε εγρήγορση και έτοιμους να παίξουν όποτε το ζητήσει. Η σεζόν θα είναι μεγάλη και είναι βέβαιο ότι ο Πορτογάλος προπονητής θα χρειαστεί την βοήθεια όλων των παικτών. Το έχει άλλωστε επισημάνει στους ερυθρόλευκους και περιμένει απ’ όλους να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στις προπονήσεις.

Αυτό πάντως που είναι αξιοσημείωτο έχει να κάνει με την πεποίθηση του Μαρτίνς, ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ του κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα στην διάρκεια της χρονιάς.

Είναι άλλωστε ιδανικό «σενάριο» για κάθε προπονητή να μπορεί ν’ «ανακατεύει την τράπουλα» στην διάρκεια της χρονιάς, χωρίς να επηρεάζεται η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του.

Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος που έχει ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Πορτογάλος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού θεωρεί πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εφαρμόσει το πλάνο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ