Το πρόβλημά τους είναι ο Ολυμπιακός…

Το πρόβλημά τους είναι ο Ολυμπιακός…

Ο Ολυμπιακός και η δυναμική του (στην αγωνιστική αναφέρομαι) είναι ένα θέμα που βρήκαν ξαφνικά μπροστά τους και δείχνουν να μην ξέρουν πως να το χειριστούν οι ανταγωνιστές του. Εκεί που υπολόγιζαν ότι φέτος θα ξαναφάνε τα μουστάκια τους για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα αντιλαμβάνονται ότι η κατάκτηση του τίτλου δεν είναι υπόθεση για δυο.

Ο εκτός των παρασκηνιακών τειχών Ολυμπιακός αιφνιδιάζει τους αντιπάλους του. Αιφνιδιασμός ως ένα σημείο υπάρχει κι ανάμεσα στους φίλους του αλλά αυτό είναι άλλης τάξης ζήτημα. Ο αιφνιδιασμός έχει να κάνει με την ταχύτητα που ο σύλλογος καταφέρνει να ανασκουμπωθεί αγωνιστικά και να διεκδικήσει την επάνοδό του στην κορυφή.

Ο αιφνιδιασμός είναι τέτοιος που αναγκάζει τις εταιρείες στοιχηματισμού να αναθεωρήσουν τις αποδόσεις τους και να δώσουν άλλες πολύ πιο κολακευτικές σε σχέση με τις πιθανότητες που έχουν οι ερυθρόλευκοι να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα. Όταν μπαίναμε στο φετινό καλοκαίρι και άρχιζε η μεταγραφική περίοδος ήταν γνωστό πως ο Ολυμπιακός θα ξήλωνε την παλιά του ομάδα για να φτιάξει μια καινούρια.

Οι σχετικές δηλώσεις Μαρινάκη δεν άφηναν καμιά αμφιβολία σχετικά με αυτό. Φανερό ήταν επίσης ότι θα γινόταν προσπάθεια να ξεφορτωθεί η ΠΑΕ κάποια από τα βαριά συμβόλαια που έτσι κι αλλιώς δεν είχαν προσφέρει τα αναμενόμενα.

Με νέο προπονητή που δεν είχε βγει από τα σύνορα της πατρίδας του και μεταγραφές που δεν γυάλιζαν εκτός από αυτή του Λάζαρου ξεκίνησε την αναμόρφωσή του ο Ολυμπιακός. Μπορεί τώρα να ακούγονται διθύραμβοι αλλά στα πρώτα φιλικά που έπεφταν τεσσάρες, υπήρχε προβληματισμός και ανησυχία. Ορισμένοι τα ξεχνούν αυτά αλλά έτσι είχαν τα πράγματα πριν από περίπου ενάμιση μήνα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε εντυπωσιακά στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις και εντυπωσιακά συνέχισε η διοίκηση την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας σε σημείο να γίνονται υπολογισμοί ότι ο Μαρτίνς θα βρεθεί σε δύσκολη θέση να χωρέσει τους ποιοτικούς νεοφερμένους έτσι που παίζουν και αποδίδουν αυτοί που ήρθαν στην αρχή και δεν γέμιζαν το μάτι.

Τέτοιοι υπολογισμοί εξακολουθούν να γίνονται και τώρα που ο κόουτς δείχνει να μην βιάζεται να στηριχτεί στους νεοφερμένους. Τέλος πάντων, αυτά είναι θέματα που ξέρουν να τα χειρίζονται οι προπονητές.

Ο Ολυμπιακός και η δυναμική του (στην αγωνιστική αναφέρομαι) είναι ένα θέμα που βρήκαν ξαφνικά μπροστά τους και δείχνουν να μην ξέρουν πως να το χειριστούν οι ανταγωνιστές του. Εκεί που υπολόγιζαν ότι φέτος θα ξαναφάνε τα μουστάκια τους για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα αντιλαμβάνονται ότι η κατάκτηση του τίτλου δεν είναι υπόθεση για δυο.

Πολύ πιο γρήγορα από όσο υπολόγιζαν όλοι, ο Ολυμπιακός επανήλθε σε ανταγωνιστικό επίπεδο και μάλιστα ενώ οι αντίπαλοί του έχουν χρησιμοποιήσει σχεδόν το σύνολο του οπλισμού τους, ο Μαρτίνς μετράει πέντε παίκτες που ακόμα δεν έχουν -επί της ουσίας- αναλάβει ενεργό ρόλο. Τελευταίος και καλύτερος ο Γιάγια Τουρέ που μπορεί από μόνος του να αλλάξει τις αγωνιστικές ισορροπίες.

Το χαμένο έδαφος καλύφθηκε πολύ πιο σύντομα από όσο αναμενόταν. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν έχουν να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον όπως νόμισαν αρχικά. Ο Ολυμπιακός είναι τώρα το μεγάλο πρόβλημά τους.

Μπορεί ο Καμπούρης να τα θαλάσσωσε στη Νέα Σμύρνη, μπορεί ο Κουτσιάφτης να έκανε εφεύρεση στην Τούμπα με την βουτιά του Πρίγιοβιτς, μπορεί να βγήκε στα κάγκελα ο ΠΑΟΚ με το πέναλτι που πήρε η Ενωση στην Τρίπολη αλλά ο μεγάλος καυγάς δεν άρχισε ακόμα.

Όσα επιφυλάσσουν ο ένας για τον άλλον σε -διαιτητικό επίπεδο- οι Δικέφαλοι δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα επιφυλάξουν και οι δύο για τον Ολυμπιακό.

Περιμένετε και θα δείτε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ