Σκίμπε δεν έχεις δικαίωμα να αποτύχεις…

Σκίμπε δεν έχεις δικαίωμα να αποτύχεις…

Θέμα φορμαρίσματος των διεθνών, που μας απασχολούσε άλλα χρόνια, δεν τίθεται. Δικαιούμαστε λοιπόν να περιμένουμε μια επιθετική και με αυτοπεποίθηση Εθνική Ομάδα που θα μπει στο γήπεδο για να επιβληθεί αγωνιστικά και να νικήσει τους αντιπάλους της.

Όταν ήρθε η κατραπακιά και ο αποκλεισμός από την ομαδάρα της Κροατίας οι αρχηγοί της Εθνικής Ομάδας Τοροσίδης και Παπασταθόπουλος έκαναν δηλώσεις με τις οποίες μας διαβεβαίωναν ότι η Εθνική βρίσκεται σε καλό δρόμο και μόνος στόχος είναι από δω και πέρα η συμμετοχή μας στα τελικά του EYRO 2020, είμαι σίγουρος πως όσα έλεγαν τότε οι δυο εμβληματικοί διεθνείς μας τα πίστευαν.

Σε ό,τι δε αφορά τον Τοροσίδη ένας από τους λόγους που επιθυμεί να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο είναι η επιδίωξή του να οδηγήσει την Εθνική στα τελικά. Αυτή την προσπάθεια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα την κάνει έχοντας στον πάγκο του τον Μίκαελ Σκίμπε. Πιθανότατα να μην τον είχε αν δεν αποτελούσε κάτι τέτοιο, επιθυμία των διεθνών την οποία φρόντισαν να κοινοποιήσουν αρμοδίως στην Ομοσπονδία η οποία του ανανέωσε το συμβόλαιο.

Τι να πεις και τι να κάνεις όταν οι παίκτες σου λένε αυτόν θέλουμε; Δεν κρίνω τώρα την συγκεκριμένη επιλογή αν και δεν πετάω την σκούφια μου για τον συγκεκριμένο προπονητή. Έχω κάνει σφοδρή κριτική για επιλογές του κατά την διάρκεια των προκριματικών του Μουντιάλ αλλά δεν είχα την αφέλεια να τον κατηγορήσω επειδή η Εθνική μας παραδόθηκε αμαχητί στους Κροάτες. Ισχυρίζομαι τώρα όμως, πως αν δούμε το EURO από την τηλεόραση η ευθύνη θα τον βαρύνει. Όχι αποκλειστικά βέβαια αφού δεν παίζει αυτός αλλά εκείνοι που κάθε φορά επιλέγει…

Ο Γερμανός κόουτς έχει μια ορισμένη δυσανεξία να βάλει την ομάδα του να παίξει μπάλα. Κανένας δεν βρέθηκε να τον κατηγορήσει για τον τρόπο που αντιμετώπισε τους Βέλγους εκτός έδρας. Κάθε άλλο μάλιστα. Να ζορίζεσαι όμως στην έδρα σου να νικήσεις την Κύπρο και την Εσθονία, συνιστά πρόβλημα. Δικό του πρόβλημα διότι το ελληνικό ποδόσφαιρο διαθέτει πλέον παίκτες μεσοεπιθετικά για να παίρνουν με άμεση παιχνίδια με ομάδες καταφανώς κατώτερης δυναμικότητας.

Τα αναφέρω αυτά γιατί αυτό το Σάββατο αρχίζει η περιπέτεια του Nations League. H Εθνική μας βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και στον δεύτερο όμιλο του γκρουπ όπου συμμετέχουν οι Εθνικές Ομάδες της Εσθονίας, της Ουγγαρίας και της Φινλανδίας. Βγαίνουμε πρώτοι στον όμιλό μας και αντιμετωπίζουμε τις νικήτριες των άλλων τριών ομίλων του γκρουπ μας. Αν σε αυτή την διαδικασία βγούμε πρώτοι τότε εξασφαλίζουμε το εισιτήριο για τα τελικά του EURO.

Oλα αυτά βέβαια, αν δεν τα καταφέρουμε να πάμε στα τελικά από την κανονική διαδικασία των προκριματικών. Καταλαβαίνω πως όλα αυτά αποτελούν σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες δεδομένου ότι το Nations League ξεκινά το Σάββατο αλλά ολοκληρώνεται αφού έχουν ολοκληρωθεί τα προκριματικά αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Η Ελλάδα έχει δυο ευκαιρίες για να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα τελικά και θα είναι τρανταχτή αποτυχία να μην αξιοποιήσει καμιά από τις δυο.

Με αντίπαλους την Εσθονία το Σάββατο και την Ουγγαρία την Τρίτη στην Βουδαπέστη η διεθνείς μας πρέπει με την απόδοσή τους να στείλουν το μήνυμα ότι συμμετέχουν στον όμιλο για να πάρουν την πρωτιά και να διεκδικήσουν το ένα εισιτήρια με τους επικεφαλής του ίδιου γκρουπ. Ο κ. Σκίμπε έχει στην διάθεσή του φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις.Ο Μπάρκας και ο Γιαννιώτης είναι εξαιρετικοί φέτος κάτω από τα δοκάρια του Της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Ο Μανωλάς και ο Σωκράτης, σταθερές αξίες, πρωταγωνιστούν με την Ρόμα και την Άρσεναλ. Φορτούνης και Πέλκας κάνουν πράγματα και θαύματα φέτος με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ο Μήτρογλου τα «κολλάει και πάλι με την Μαρσέιγ. Ο Λάζαρος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι, ο Δώνης παίζει με την Στουτγκάρδη και οι Μπακασέτας, Μάνταλος πρωταγωνιστούν με την ΑΕΚ. Αποκαλύψεις είναι φέτος ο Οικονόμου με την ΑΕΚ και ο Μπουχαλάκης με τον Ολυμπιακό. Σταθερή αξία ο Ζέκα και αρχοντικός ο Κουρμπέλης με τον νεανικό Παναθηναϊκό.

Θέμα φορμαρίσματος των διεθνών, που μας απασχολούσε άλλα χρόνια, δεν τίθεται. Δικαιούμαστε λοιπόν να περιμένουμε μια επιθετική και με αυτοπεποίθηση Εθνική Ομάδα που θα μπει στο γήπεδο για να επιβληθεί αγωνιστικά και να νικήσει τους αντιπάλους της. Ο Μίκαελ Σκίμπε έχει την υποχρέωση να εμφανίσει μια ομάδα με δυναμισμό και βούληση για καλό κει επιθετικό ποδόσφαιρο. Αρχής γενομένης από το Ταλίν και την Βουδαπέστη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ