Το στόχο τον έβαλε ο Ερέρα και ξέρει τι λέει

Το στόχο τον έβαλε ο Ερέρα και ξέρει τι λέει

Ο προπονητής μίλησε έξυπνα και όχι τυχαία για τις επιδιώξεις της ομάδας του

Ένα κωδικοποιημένο συμπέρασμα για τον Άρη των πρώτων δύο αγωνιστικών, ανάμεσα στους φίλους των κίτρινων, είναι το ότι “η ομάδα από το 6 ως το 11 είναι ευθέως ανταγωνιστική έναντι οποιουδήποτε κλαμπ”.

Με την προσθήκη του Σιώπη, μπήκε στη μηχανή ένα κλασικό 6άρι και με αυτή του Μαρτίνες ένα κλασικό δεκάρι, δίνοντας πλουραλισμό επιλογών στον Ερέρα στις θέσεις τους.

Με τη μεταγραφή του Μάβραϊ, ο Άρης γεμίζει στους στόπερ με τέσσερις επιλογές έτοιμων παικτών. Ο Αλβανός είναι ότι ακριβώς έψαχνε ο προπονητής του. Έχει την εμπειρία και το ύψος που ήθελε να προσθέσει στη γραμμή, χρησιμοποιεί το αριστερό πόδι όπως ακριβώς επιθυμούσε για τον αριστερό του στόπερ.

Και μόλις φορμαριστεί, γιατί θα χρειαστεί ένα κάποιο χρονικό διάστημα, θα βάλει και το… “5” στην αλυσίδα των ανταγωνιστικών παικτών.

Θα πει κανείς “για τους άλλους τέσσερις;” Ο Τζανακάκης κάνει τα καλύτερα παιχνίδια του στον Άρη με δυο ασίστ και πολύ καλή αμυντική επίδοση. Ο Βαλεριάνος άφησε εκτός ομάδας μια προσωπική επιλογή του προπονητή, τον Μενέντεθ. Κι ο Δεληζήσης κέρδισε την κούρσα από τον Ούγκο Σόουζα που υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο.

Αλλά οι τρεις αυτοί προέρχονται από την ομάδα της Β’ εθνικής και μοιραία η προσοχή πέφτει λιγότερο επάνω τους.

Ο Βέλεθ είναι ο καλύτερος των στόπερ του Άρη στο build up και γι αυτό προτιμάται εξαρχής. Όσο για τον Κουέστα, όσο λίγες κι αν ήταν οι φάσεις που δέχτηκε στα ματς με Λαμία και ΑΕΛ, πρόλαβε να δείξει ότι γνωρίζει τη θέση και τα βασικά τα κάνει.

Σήμερα, λοιπόν, η εικόνα του ρόστερ είναι αυτή μιας ομάδας που έχει -τουλάχιστον- δύο επιλογές σε κάθε θέση. Έχει σαφέστατα ποιότητα σε πολλές μονάδες και δείχνει από τα δυο πρώτα ματς ικανότητα να είναι σύντομα και σαν σύνολο ένα πολύ ποιοτικό και ανταγωνιστικό γκρουπ.

Ο Ερέρα, είχε την εμπειρία να πει από την αρχή ότι “έχουμε στόχο και αυτός είναι να κερδίζουμε παιχνίδια, να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε”. Και το κάνει αυτό ο Άρης. Αυτό, κρατήστε το, δεν είναι χθεσινός ο Ισπανός. Μέχρι και το Δεκέμβρη, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Να παίζει καλά και να κερδίζει παιχνίδια.

Τότε θα είναι και 100% ομάδα, όλοι αυτοί οι καλοί παίκτες που γέμισαν το ρόστερ, αλλά και διαπιστωμένες οι ανάγκες του προπονητή για το δεύτερο κομμάτι της σεζόν. Τότε, παράλληλα, θα είναι εφικτή και κάθε ενισχυτική κίνηση.

Κι όσο ψηλότερα θα είναι βαθμολογικά ο Άρης, τόσο πιο εντυπωσιακός -για όσους καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν το μέγεθος του κλαμπ- θα είναι ο στόχος που θα τεθεί από την ομάδα.

Αυτή την περίοδο, ο Άρης χρειάζεται δουλειά, συσπείρωση και στήριξη. Με επιμονή στο τρίπτυχο. Χωρίς πολλά λόγια, ένα βήμα τη φορά. Για να χτίσει το χαρακτήρα του στο γήπεδο. Όταν ο προπονητής, μιλήσει για κάτι άλλο, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, τότε θα είναι έτοιμος να το υποστηρίξει στην πράξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ