O Παναθηναϊκός του σήμερα, η Εθνική του αύριο

O Παναθηναϊκός του σήμερα, η Εθνική του αύριο

Η επένδυση του Παναθηναϊκού στα νέα παιδιά ήρθε από ανάγκη και όχι από επιλογή. Μπορεί ωστόσο να αποτελέσει μακροπρόθεσμα μια ευεργετική συνθήκη για τους πράσινους που δεν θα αφορά μόνο τις πωλήσεις τους, αλλά κυρίως τη συμμετοχή τους στην Εθνική Ελλάδος.

Ανέκαθεν ο Παναθηναϊκός «γέμιζε» τις Εθνικές ομάδες, από τους άνδρες μέχρι τις under 17, με δικά του παιδιά. Παιδιά που είτε αγωνίζονταν στους πράσινους, είτε είχαν ξεκινήσει από εκεί και είχαν τραβήξει στη συνέχεια έναν δικό τους δρόμο στο εξωτερικό. Κάτι που έπαψε να συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια.

Έφτασε σε σημείο η Εθνική Ελλάδος των ανδρών, που κάποτε είχε ως… βάση της το πράσινο, να μην έχει ούτε έναν παίκτη του Παναθηναϊκού μέσα στις κλήσεις της. Πρόσφατα, πολύ πρόσφαρα. Στα περσινά προκριματικά του Μουντιάλ.

Το ίδιο συμβαίνει και φέτος: με εξαίρεση τον Κουρμπέλη που πια θα βρίσκεται στις επιλογές του Σκίμπε, έστω κι αν δεν θα είναι σχεδόν ποτέ στη βασική ενδεκάδα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει παίκτες για να… στείλει στην Εθνική. Ο Κολοβέτσιος μπήκε εν όψει Nations League από… σπόντα. Επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα ο Μπακάκης.

Όμως στα πιο χαμηλά στρώματα των Εθνικών ήδη το πράσινο στοιχείο είναι έντονο. Στις Εθνικές ομάδες Νέων και Ελπίδων κλήθηκαν οι Κότσαρης, Στάικος, Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης και Βέργος. Αργά ή γρήγορα θα δούμε τους Καμπετσή, Χατζηγιοβάννη, γιατί όχι τον Χατζηθεοδωρίδη ή τον Μαυρομμάτη. Άλλωστε, οι εμπειρίες που θα αποκτήσουν αυτά τα παιδιά αγωνιζόμενα στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού θα τα φέρουν πιο… μπροστά από άλλα παιδιά της ηλικίας τους.

Αυτονόητο είναι πως παιδιά σαν τον Μπουζούκη και τον Εμμανουηλίδη ή τον Καμπετσή που είδαμε απέναντι στη Λαμία και τον Χατζηγιοβάννη, θα αποτελέσουν σε λίγα χρόνια μέλη της Εθνικής ανδρών. Μια φουρνιά που θα κάνει και πάλι τον Παναθηναϊκό «αιμοδότη» της Εθνικής Ελλάδος. Είναι πιο σημαντικό αυτό ακόμα και από τις πωλήσεις των νεαρών πιτσιρικάδων σε ευρωπαϊκές ομάδες – πωλήσεις που θα φέρουν χρήμα στα ταμεία του συλλόγου.

Ο Παναθηναϊκός που είχε πολλούς παίκτες στην Εθνική αποτελούσε μια ομάδα που έφερνε και συλλογικές επιτυχίες. Οι καλές ευρωπαϊκές πορείες των πράσινων είχαν πάντα πρωταγωνιστές Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές. Ο Παναθηναϊκός του σήμερα, χτισμένος περισσότερο από ανάγκη παρά από επιλογή με νέα παιδιά, μπορεί να εξελιχθεί στην Εθνική του αύριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ