Να μην δουν τον Παναθηναϊκό σαν παιχνιδάκι

Να μην δουν τον Παναθηναϊκό σαν παιχνιδάκι

Ο Πιεμπονγκσάντ οφείλει να κατανοήσει, αν δεν το έχει ήδη κάνει, ότι το «τριφύλλι» δεν είναι μία επένδυση σαν τις άλλες που έχει αναμειχθεί.

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ προχωράει τη συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο για να αναλάβει τις τύχες του Παναθηναϊκού. Ηρθε στην Αθήνα με τον Αβραάμ Γκραντ, ο οποίος θα έχει ρόλο κλειδί στη λειτουργία της ΠΑΕ, είδαν την ομάδα, τσέκαραν το προπονητικό κέντρο.

Έχουν φυσικά πολλά περισσότερα να κάνουν. Καταρχάς, να επαναλάβουμε ότι ο Ταϊλανδός κι όσοι είναι μαζί του έρχονται να βάλουν χρήματα. Δεν τα έχει δει κανείς ακόμα, αλλά το λογικό είναι ότι μετά τη ΓΣ της 21ης Σεπτεμβρίου κι έπειτα θ’ αρχίσουν να εμφανίζονται. Θα καλυφθεί αρχικά η πρώτη ΑΜΚ ύψους δέκα εκατ. ευρώ και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Από τη στιγμή που κάποιος έρχεται να βάλει χρήματα, θα είναι άδικο να τον πιάσει οποιοσδήποτε από… τον λαιμό. Σε μία εποχή που τα χρέη έχουν σταθεί αιτία ν’ αποδυναμωθεί ο σύλλογος κι έρχεται κάποιος να δώσει σανίδα σωτηρίας, δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζεται ως κάτι δαιμονικό.

Αυτό είναι πιστεύω το πρώτο που πρέπει να βάλει κάποιος στο μυαλό του και να δώσει την απαραίτητη πίστωση χρόνου στον Ασιάτη επιχειρηματία κι όλους όσοι είναι δίπλα του. Υπάρχει χρόνος για να κριθεί και θα κριθεί από ποιον άλλον, τον κόσμο. Αυτός θα αποφασίσει βλέποντας πράξεις αν ο Πιεμπονγκσάντ ήρθε για να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή ή εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.

Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές. Ο Ταϊλανδός και οι συνεργάτες του, επιχειρηματίες που θα βάλουν τα χρήματά τους και στελέχη, θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πως θα βρεθεί το «τριφύλλι» στην κορυφή. Πως θα γίνει ξανά ανταγωνιστικό εντός κι εκτός συνόρων. Οφείλουν όλοι να έχουν νοοτροπία νικητή και να τη μεταδώσουν και στον τελευταίο που εργάζεται για την ομάδα. Τόσο απλά. Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει πάρα πολλά για να χάσει κι άλλον χρόνο κι έδαφος.

Από τις πράξεις του θα φανεί αν ο Πιεμπονγκσάντ ήρθε για να κάνει τον Παναθηναϊκό πρώτο, ή αν ήρθε απλώς για να τον σουλουπώσει και να τον πουλήσει σε άλλον επενδυτή. Ή, ακόμα και να βρει νέο συμπαίκτη. Θα πρέπει, ό,τι κι αν έχει στο μυαλό του, να κατανοήσει, αν δεν το έχει κάνει ήδη ότι το «τριφύλλι» δεν είναι σαν τις άλλες επενδύσεις. Ο κόσμος είναι δύσπιστος και υποχρέωσή του είναι να αλλάξει το κλίμα.

Είδα στα social media την αναφορά ενός οπαδού του Παναθηναϊκού σε ομάδες που εμπλέκονται ή φέρονται να εμπλέκονται ο Πιεμπονγκσάντ και οι συνεργάτες του. Κατέγραψε, λοιπόν, την τελευταία θέση στην οποία βρίσκεται η Μουσκρόν. Από την οποία λέγεται ότι ο Ταϊλανδός θέλει να αποχωρήσει. Στην Ινδία η Northeast United, την οποία προπονούσε από τον περασμένο Γενάρη ο Γκραντ και τώρα έφυγε, αλλά σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στην ασιατική χώρα, παραμένει ως σύμβουλος για τον αγωνιστικό της σχεδιασμό, επίσης τελευταία… Στην Ταϊλάνδη, παράλληλα, η ομάδα Police Tero, ανήκει στην εταιρία Bec Tero. Από αυτή φέρεται (σύμφωνα με δημοσίευμα στο Ισραήλ) να προέρχονται τα κεφάλαια που θα μπουν στον Παναθηναϊκό. Η συγκεκριμένη ομάδα, λοιπόν, τα τελευταία δέκα χρόνια τερματίζει από την έβδομη θέση και κάτω και τώρα βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Όλα αυτά μπορεί να λένε πολλά, μπορεί και τίποτα απολύτως. Καταδεικνύει, όμως, την καχυποψία, τη δυσπιστία του κόσμου. Άλλο μέγεθος φυσικά ο Παναθηναϊκός. Τεράστιος σύλλογος με πολλά οφέλη για όποιον τον σεβαστεί κι έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον Πιεμπονγκσάντ. Θεωρώ ότι το γνωρίζει κι έχει καταλάβει πως πρέπει να λειτουργήσει. Αν δεν το έχει καταλάβει και δει την ομάδα ως ένα… παιχνιδάκι, τότε σύντομα θα χάσει πλήρως την εμπιστοσύνη και την όποια πίστωση χρόνου του δοθεί. Κι εδώ δεν είναι Μουσκρόν που δεν έχει κόσμο να ασχοληθεί ή ΜΜΕ. Μέχρι και οι πολιτικοί βρίσκουν έδαφος και κάνουν παιχνίδι… Θα είναι δύσκολο να ελέγξει τις αντιδράσεις και θα έχουν πάει χαμένα τα όποια χρήματα έχει βάλει. Εκτός κι αν δεν τον νοιάζει αυτόν και τους συμπαίκτες του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ