Δεν καταλαβαίνει λέξη, «μιλάει» με το ταλέντο του

Δεν καταλαβαίνει λέξη, «μιλάει» με το ταλέντο του

Ο Μάντι Καμαρά δεν μιλάει... λέξη αγγλικά, συνεννοείται με μεταφραστές τους... Σισέ, Ομάρ, αλλά το ταλέντο κυριαρχεί της γλώσσας. Ξεκινάει εντατικά μαθήματα αγγλικών μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα!

Ο Μοχάμεντ Καμαρά μπήκε στη ζωή του Ολυμπιακού στις αρχές Μαρτίου. Όταν ο Φρανσουά Μοντέστο εισηγήθηκε την απόκτησή του από την Αζαξιό της Β’ Γαλλίας και η διοίκηση των Πειραιωτών φρόντισε να τον φέρει κάτω από άκρα μυστικότητα στην Ελλάδα και να τον «δέσει» με 5ετές συμβόλαιο. Η μεταγραφή κόστισε περίπου 550.000 €, ενώ το συμβόλαιο του 21χρονου μέσου με καταγωγή από τη Γουινέα, είναι ένα από τα χαμηλότερα του ερυθρόλευκου ρόστερ.

Οταν ο Καμαρά έφτασε στην Ελλάδα για να ενταχθεί στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, είχε μόλις 20 ημέρες που είχε τελειώσει τις υποχρεώσεις του με την Αζαξιό, με την οποία έφτασε έως τον τελικό των πλέι οφ ανόδου στο Σαμπιονά και ήταν ο σκόρερ (στο 120′) στη μεγάλη μάχη με τη Χάβρη. Αλλά η έλλειψη διακοπών και ξεκούρασης δεν ήταν θέμα για τον νεαρό Αφρικανό, που κανείς (πέραν του Μοντέστο) δεν γνώριζε περί τίνος επρόκειτο.

Η άφιξή του στη χώρα μας συνοδεύτηκε με διάφορα σενάρια. Ο δανεισμός στον Πανιώνιο του Ζοσέ Ανιγκό ήταν το ισχυρότερο εξ αυτών των σεναρίων, με αρκετούς να εκφράζουν έως και… βεβαιότητα για αυτή τη μετακίνηση. Καθώς θεωρούσαν… απίθανο ένας άγουρος, άπειρος και προερχόμενος από τη Β’ Γαλλίας, μέσος, θα μπορούσε να έχει έστω έναν τυπικό ρόλο στους Ερυθρόλευκους.

Μάλιστα, αυτή η άποψη ενισχυόταν από ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη χώρα μας: Τη γλώσσα. Ακόμη και τώρα ο Καμαρά δεν μιλάει λέξη αγγλικά. Η συνεννόηση μαζί του, εάν δεν υπάρχει κοντά κάποιος εκ των Σισέ ή Ελαμπντελαουί ή τέλος πάντων κάποιος που να γνωρίζει γαλλικά ή αραβικά, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Και συχνά διασκεδαστική, καθώς ο Καμαρά πασχίζει να καταλάβει τι του λέει ο συνομιλητής του, αλλά φευ…

Κι όμως, αυτός ο «χαμένος στη μετάφραση» ποδοσφαιριστής από τη Γουινέα και τη Β’ Γαλλίας, έχει ένα τόσο… λαλίστατο ταλέντο, που μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν «μιλάει», φωνάζει, ουρλιάζει. Με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να θεωρείται (από τον Πέδρο Μαρτίνς) ως ένας από τους αναντικατάστατους της 11άδας. Κι ας έχει πίσω του μια μεταγραφή 3.000.000 € (Γκιγιέρμε), αλλά και τον σπουδαίο Μπίμπαρς Νάτχο.

Αυτή τη στιγμή ο Καμαρά είναι ο «glue guy» του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που τρέχει για όλους, καλύπτει τα πάντα και παντού, αλλά και αυτός που (με τα λάθη και τις κάποιες απερισκεψίες του) ξέρει να πάει την μπάλα μπροστά, ξέρει να πασάρει, να δημιουργήσει, ακόμη και να εκτελέσει. Με τη συνεισφορά του να είναι τέτοια, που οι διάσημοι συμπαίκτες του θα πρέπει να κάνουν πολλά για να τον αφήσουν έξω από την εξίσωση της 11άδας.

Την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα και την παρθενική κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του (για το παιχνίδι των προκριματικών του Κόπα Αφρικα κόντρα στη Ρουάντα), ο Καμαρά θα ξεκινήσει εντατικά ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών. Στόχος μέσα στους επόμενους μήνες να μπορεί τουλάχιστον να συνεννοείται στα βασικά, αλλά και να καταλαβαίνει τους συμπαίκτες του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Καθώς ό,τι βλέπουμε έως τώρα, πέρα από τακτική του προπονητή, είναι καθαρά ταλέντο και ένστικτο! Και αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό στην περίπτωση αυτού του τόσο ξεχωριστού ποδοσφαιριστή…

Αντί επιλόγου, έχει ενδιαφέρον να επισημάνουμε κάτι που λίγοι γνωρίζουν, αλλά που παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή. Ο Καμαρά είναι από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις των «κολλημένων» με την μπάλα. Κυριολεκτικά. Δεν ασχολείται με τίποτε άλλο. Είναι προσηλωμένος στον στόχο του να παίξει ποδόσφαιρο στο κορυφαίο επίπεδο και να μπορέσει να προσφέρει μια άνετη ζωή στον εαυτό του και την οικογένειά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ