Τόσα «δεκάρια» μόνο στο…10.gr!

Τόσα «δεκάρια» μόνο στο…10.gr!

Ο Σκίμπε θα πρέπει να αφήσει στην άκρη τις «αλχημείες» και να παίξει με πιο ορθολογικό σχήμα!

Αν κρίνει κανείς από το αποτέλεσμα, τότε η πρεμιέρα της Εθνικής μας ομάδας στο Nations League είχε θετικό πρόσημο, από τη στιγμη που επικράτησε της Εσθονίας με 1-0. Αν λάβει όμως υπόψη του και την εικόνα της, τότε μάλλον θα πρέπει να προβληματιστεί…

Η «πατέντα» του Μίχαελ Σκίμπε με τα «δεκάρια» όχι μόνον δεν απέδωσε, αλλά έβαλε και σε κίνδυνο την ομάδα του. Μόνο για μισή ώρα μπόρεσε να παίξει μπάλα και στο υπόλοιπο διάστημα διάστημα έχασε τον έλεγχο και πάλι καλά που οι Εσθονοί δεν είχαν τον τρόπο να ζητήσουν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.

Όταν αντιμετωπίζεις ομάδα που μένει στο δικό της μισό γήπεδο και το σχέδιό της περιορίζεται στο «ταμπούρι», τότε υποχρεωτικά θα παίξεις με εξτρέμ για να δώσεις πλάτος στο γήπεδο και να της κάνεις τη ζωή πιο δύσκολη.

Μπορεί ο Χριστοδουλόπουλος να ήταν κουρασμένος από τα συνεχόμενα ματς με τον Ολυμπιακό, όμως το να βάλεις στις άκρες τον Μάνταλο και τον Πέλκα δεν σου λύνει το πρόβλημα, αντιθέτως σου το μεγαλώνει.

Στη θέση του Φορτούνη παίζουν και ο Μάνταλος και ο Πέλκας και η προσπάθεια να τους χωρέσεις στην ομάδα για να υπάρξει αντιπροσωπεία από όλους τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, αλλά παραπέμπει σε μέθοδο… αλμπάνη.

Τόσα «δεκάρια» μόνο στο… 10.gr μπορούν να υπάρξουν, αλλά ο Σκίμπε έπαιξε και με… τέταρτο, όταν έβαλε τον Μπακασέτα στη θέση του Μήτρογλου, που αποχώρησε με τραυματισμό. Και ο Λεμονής έπαιξε με σέντερ φορ τον Φορτούνη, όμως είχε απέναντί του την Μπαρτσελόνα του Μέσι και του Σουάρες κι όχι την Εσθονία. Ή μήπως δεν είδαμε την αποτυχία του σχήματος στον τελικό του κυπέλλου, όταν ο Μανόλο Χιμένεθ έβαλε τετράδα με τους Μάνταλο, Μπακασέτα, Αρούχο και Λιβάγια και το ματς με τον ΠΑΟΚ από σύμπτωση δεν πήγε στο «πολλά με λίγα»;

Κατά τα άλλα μας άρεσε το δίδυμο με τους Μπουχαλάκη και Κουρμπέλη στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όμως μπροστά θα πρέπει να το αλλάξει ο Γερμανός για να αξιοποιήσει και τον Μήτρογλου (ποιος θα του δώσει την μπάλα;), αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η Φινλανδία και η Ουγγαρία βρίσκονται σε πιο υψηλό επίπεδο από τους Εσθονούς.

Το έχουμε επισημάνει αρκετές φορές ότι η Ελλάδα κάποια στιγμή θα πρέπει να παίξει και κάτι διαφορετικό εκτός από την άμυνα, ιδιαίτερα στους αγώνες της προκριματικής φάσης, με τα λεγόμενα «μικρά ματς», όπου και οι αντίπαλοί της μένουν στο δικό τους μισό γήπεδο. Και για να μην τα βρει… μπαστούνια ο Σκίμπε στη συνέχεια θα πρέπει να μοιράσει με περισσότερη λογική τους ρόλους και να αφήσει στην άκρη το σχήμα με τα «δεκάρια»…

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ