Ομολογία Τσίπρα: Παράγκα το ποδόσφαιρο της κάθαρσης Κοντονή

Ομολογία Τσίπρα: Παράγκα το ποδόσφαιρο της κάθαρσης Κοντονή

Δεν το έχει με τα... σπορ ο Πρωθυπουργός. Και αν δεν το κατάλαβε με τις δηλώσεις του μόλις... πυροβόλησε την Εξυγίανση του Κοντονή

Δεν του πάνε τα σπορ του Πρωθυπουργού και πραγματικά κάποια στιγμή θα πρέπει να το καταλάβουν οι Επικοινωνιολόγοι του, πως δεν έχουν να κάνουν με τον…Ομπάμα που έφτασε στο σημείο trash talking με τον Κόμπε Μπράιαντ μέσα στον Λευκό Οίκο, έχοντας το χάρισμα.

Ο Αλέξης δεν το έχει. Μικρός δεν πήγαινε πολύ στον Παναθηναϊκό που υποστηρίζει (και είχε δελτίο στις ακαδημίες του βόλει). Προτιμούσε τις κομματικές συνελεύσεις. Κάθε του απόπειρα λοιπόν να κερδίσει λίγες στάλες δημοφιλίας μέσα από τη συγκεκριμένη ισχυρή δεξαμενή φέρνει και ένα κάζο. Μικρότερο ή μεγαλύτερο.

Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ώρα στη Θεσσαλονίκη είναι απολύτως χαρακτηριστικά της κατάστασης. Πήρε… σαν καθρεφτάκι μια υπόσχεση για το γήπεδο του ΠΑΟΚ και την μετέτρεψε σε ασπίδα θέλοντας να γλιτώσει τα χειρότερα σε μια πόλη που βράζει για την περίφημη συμφωνία των Πρεσπών. Έπειτα θέλησε να δείξει την ικανότητα του στο μπάσκετ και άνοιξε διάλογο με δύο πιτσιρικάδες μπροστά στο περίπτερο της ΓΓΑ που για κακή του τύχη έμελλε να ανήκουν στην λαοφιλέστερη ομάδα της χώρας. «Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη;» απόρησε προφανώς διότι κάποιοι συνεργάτες του τον έχουν πείσει πως ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει στους Ερυθρόλευκους, το πολύ-πολύ να έχουν συνέπεια μόνο στην εκλογική περιφέρεια του Πειραιά!

Τρίτη και φαρμακερή; Η προ ολίγου δήλωση του για το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Η πρώτη παρέμβασή μου είναι αυτή που αφορά το γήπεδο του ΠΑΟΚ, δηλαδή τη νομοθετική ρύθμιση που θα γίνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή, προκειμένου ο περιβάλλων χώρος που ανήκει στο ΓΕΕΘΑ, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να περάσει στον Ερασιτέχνη, στην εταιρία ειδικού σκοπού που θα δημιουργήσει για την ανακατασκευή του γηπέδου. Εφόσον υπάρχει επενδυτής ο οποίος έχει την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει, πιστεύω ότι η Πολιτεία θα πρέπει αυτό το έργο να το ενισχύσει» προλόγισε για το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Ήθελε όμως να βάλει και το… κερασάκι του: Μακάρι να μπορούσαν όλες οι ανώνυμες εταιρίες στο ποδόσφαιρο να ενισχύσουν την προσπάθεια να εκσυγχρονίσουν τις υποδομές. Μακάρι να πάμε σιγά – σιγά και σε ένα ελληνικό πρωτάθλημα που θα γίνεται με όρους όπως το βλέπουμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και όχι με όρους παράγκας, με όρους, εν πάση περιπτώσει, υποκόσμου, ή με όρους χουλιγκανισμού, που πολλές φορές το βλέπουμε στην Ελλάδα».

Τι είπε δηλαδή ο γκαφατζής Αλέξης; Τι ομολόγησε προφανώς δίχως να το καταλάβει: Πως το ποδόσφαιρο μας, τα πρωτάθλημα μας προκύπτει με όρους παράγκας και υποκόσμου. Ποιο ποδόσφαιρο μας όμως; Αυτό που επέβαλλαν με την αγαστή βοήθεια του –τέως- Υπουργού Κοντονή συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δικό του «έργο» η Εξυγίανση, δικιά του και η νέα ΕΠΟ. Δικές του και οι συνομιλίες με την UEFA και την FIFA. Της Κυβέρνησης του. Δική της λοιπόν και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα: Ο υπόκοσμος και η παράγκα.

Εκείνη ξύπνησε «φαντάσματα» όπως ο Θωμάς και τα άλλα παιδιά που πλέον υπογράφουν φαρδιά-πλατιά όσα συμβαίνουν στις… Κυριακές μας! Η Κυβέρνηση που τώρα που βρήκε πλεόνασμα αποφάσισε να πάρει περισσότερα από 50 εκατ ευρώ από το ταμείο, και να τα προσφέρει όχι σε συνταξιούχους και χαμηλόμισθους αλλά σε επιχειρηματίες μέσω της Κρατικής τηλεόρασης και των ακριβότερων δικαιωμάτων στην Ιστορία της Ελλάδας. Χρηματοδότηση της μισής Σούπερ Λιγκ, το είπαμε και το απολαμβάνουμε πλέον σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση!

Ναι, τόσο καλός ο Αλέξης των Σπορ. Σε σημείο που πραγματικά να απορείς μαζί του. Για το τι ξέρει τελικά από όλα αυτά ή απλά για το πώς διαχειρίζεται την αλήθεια ενώ γνωρίζει όλα τα παραπάνω. Μόλις πυροβόλησε την Εξυγίανση του συντρόφου Κοντονή. Πιθανότατα νομίζοντας ότι όσα είπε είναι… για καλό!

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ