Η άμυνα και ο «δολοφόνος»

Η άμυνα και ο «δολοφόνος»

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να αποκτήσει ομοιογένεια χωρίς πολλά από τα βασικά στελέχη του

Τα «παράθυρα» των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο υποχρέωσαν τον Παναθηναϊκό και άλλες ομάδες να παραχωρήσουν του διεθνείς τους στις εθνικές ομάδες σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο της προετοιμασίας τους για την επόμενη σεζόν.

Είναι η περίοδος, όπου ξεκινά το «μοντάρισμα» με συνεχή φιλικά παιχνίδια και οι προπονητές προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες ομοιογένειας στις ομάδες τους. Έτσι λοιπόν και η παραμικρή απουσία κοστίζει, πόσο μάλλον τέσσερις ή έξι, όπως έχει αυτό το διάστημα ο Πασκουάλ.

Ο Καταλανός δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Καλάθη, Μήτογλου, Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου, Παπαγιάννη και Λεκαβίτσιους για περίπου δυο εβδομάδες, ενώ ο Παναθηναϊκός θα δώσει μια σειρά από πολύ σημαντικά τεστ.

Συνεπώς η εικόνα δεν θα είναι αντιπροσωπευτική για την κατάσταση και το βαθμό ομοιογένειας των πρασίνων.

Από εκεί και πέρα βέβαια είναι σαφές πως κάποια πράγματα φαίνονται και καταδεικνύουν ποια είναι τα στοιχεία στα οποία θα πρέπει να επιμείνει το τεχνικό τιμ.

Από τα έως τώρα φιλικά λοιπόν ο Παναθηναϊκός έχει δείξει πως θέλει αρκετή δουλειά στην άμυνά του και στους κώδικες επικοινωνίας που θα πρέπει να αναπτυχθούν για να είναι αποτελεσματικοί οι πράσινοι.

Όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με το Λαύριο, το «τριφύλλι» δέχεται εύκολα πόντους, δεν υπάρχει αλληλοκάλυψη και ομοιογένεια. Θα επικαλεστεί κανείς την απουσία των Καλάθη, Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου, τριών παικτών στους οποίους ουσιαστικά στηρίζεται ο αμυντικός μηχανισμός του Πασκουάλ. Το θέμα όμως είναι πως και οι υπόλοιποι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν.

Επίσης με τις απουσίες των Καλάθη, Λεκαβίτσιους, ο Παναθηναϊκός έπαιξε με μοναδικό πόιντ γκαρντ τον Καλαϊτζάκη και τον Παπαντωνίου να τον βοηθά. Έτσι πήραν λεπτά συμμετοχής ως πλεϊ μέικερ και οι Παππάς, Λάνγκφορντ, ώστε να προβάρουν αντιδράσεις σε «ειδικές καταστάσεις».

Ο Αμερικανός πάντως αρχίζει να δείχνει πως πράγματι αποτελεί σίγουρη λύση στο σκοράρισμα. Είναι σούπερ παραγωγικός στο παιχνίδι «ένας εναντίον ενός» και «δολοφόνος» στα ελεύθερα σουτ. Ενας σκόρερ ολκής που μέρα με τη μέρα βγάζει το ένστικτο του εκτελεστή, ολοένα και περισσότερο.

Ανοδική είναι επίσης η πορεία του Ντεσόν Τόμας, ο οποίος αργά, αλλά σταθερά βρίσκει το ρυθμό του, καταλαβαίνει τι ακριβώς ζητά η ομάδα από αυτόν και αυτό φαίνεται πάνω στο παρκέ.

Φυσικά περισσότερα και πολύ πιο αξιόπιστα συμπεράσματα ια βγουν στα επόμενα φιλικά, όπου ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα απέναντι σε ομάδες όπως η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Φενέρμπαχτσε, η Ζαλγκίρις Κάουνας.

ΥΓ Ο Ντίνος Μήτογλου έχει δουλέψει πάρα πολύ το καλοκαίρι και αυτό φαίνεται στα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του ως μειονεκτήματα.

Είναι πολύ πιο γρήγορος στα πόδια, έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο «κλειδώνει» τον αντίπαλο στα πλάγια βήματα, έχει γίνει πιο ανθεκτικός στη λόου ποστ άμυνα, έχει βελτιώσει κατά πολύ τη μηχανική στο σουτ του.

Είναι ένα πρότζεκτ που συνεχώς εξελίσσεται, ανεβαίνει και βγάζει το ταλέντο του στο παρκέ με απόλυτη προσήλωση στο παιχνίδι. Είναι προφανές πως φέτος αξίζει κάθε ευκαιρία που θα του δωθεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ