Ποιούς ενοχλεί η κριτική στον Μίκαελ Σκίμπε….

Ποιούς ενοχλεί η κριτική στον Μίκαελ Σκίμπε….

Όσοι πιστεύουν στις δυνατότητες των διεθνών έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να ζητούν περισσότερα πράγματα και να κριτικάρουν τον προπονητή ότι αντί να απελευθερώνει δυνατότητες, κρατάει το χαλινάρι.

Από πού προκύπτει ότι μια νίκη πρέπει να περιορίζει την κριτική που γίνεται στην Εθνική Ομάδα και τον προπονητή της; Ίσα-ίσα η κριτική έχει μεγαλύτερο νόημα όταν γίνεται μετά από ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Πάει ο καιρός που η Εθνική (η ΕΠΟ) με τα αεροπλάνα της χαράς είχε εξασφαλίσει  την σιωπή των δημοσιογράφων. Όσοι ενδιαφέρονται να επιστρέψουν σε εκείνες τις καλές εποχές της αποσιώπησης ας καταπιούν τα πληκτρολόγιά τους. Όσοι πιστεύουν στις δυνατότητες των διεθνών έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να ζητούν περισσότερα πράγματα και να κριτικάρουν τον προπονητή ότι αντί να απελευθερώνει δυνατότητες, κρατάει το χαλινάρι. Είναι θέμα οπτικής γωνίας.

Διάβασα απόψεις σύμφωνα με τις οποίες η Εθνική δεν έχει την ποιότητα άλλων εποχών κι έτσι είναι φυσιολογικό να παίζει με αυτό τον τρόπο ακόμα και με κατώτερης δυναμικότητά ς αντιπάλους. Είναι λάθος αν δεν είναι συνειδητό ψέμα. Πρώτη φορά είναι συγκεντρωμένοι στην Εθνική τόσοι παίκτες από την μέση και μπροστά με ποιότητα και παραστάσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες ή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το δήλωσε απερίφραστα ο ίδιος ο Μίκαελ Σκίμπε. Έχουμε περισσότερους ποιοτικούς παίκτες από όσους είχαμε πριν από δυο χρόνια. Πόσο πιο καθαρά να το πει και πόσο μεγαλύτερη θα μπορούσε να είναι η αναντιστοιχία αυτών που παραδέχεται με αυτά που παρουσιάζει.

Επειδή ο κόουτς δεν είναι νέος και τον ξέρουμε πως ενεργεί στα δυο και πλέον χρόνια που είναι στον πάγκο της Εθνικής, έγκαιρα είχαμε επισημάνει πιο είναι το πρόβλημα. Με δυο σημειώματα εδώ στο 10.gr είχαμε σημειώσει πιο είναι το ζητούμενο με βάση την ποιότητα των παικτών. Κατά συνέπεια η κριτική που ακολούθησε ήταν η συνέπεια όσων είχαμε επισημάνει. Αν κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι η Εθνική και ο προπονητής της είναι στο απυρόβλητο ας ανατρέξουν στα κείμενα πολλών επί Ρανιέρι. Τότε που η κριτική στον προπονητή ήταν ο Δούρειος Ίππος για να καταφερθούν ακόμα περισσότερα χτυπήματα στην διοίκηση Σαρρή. Τότε δηλαδή επιτρεπόταν ενώ τώρα απαγορεύεται…

Ο Μίκαελ Σκίπμπε ορθώς παρέμεινε στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας. Πέτυχε να επαναφέρει την Εθνική στην κανονικότητα και είναι άδικο να του χρεωθεί ο αποκλεισμός από την Κροατία στα μπαράζ. Αφού και ό ίδιος έχει την προώθηση ότι οι παίκτες που διαθέτει είναι καλύτερη και σε καλύτερη φόρμα από το 2016 που ανέλαβε δικαιούμαστε να περιμένουμε μια καλύτερη ομάδα. Και να κάνουμε κριτική όταν αυτό δεν συμβαίνει. Ελπίζω να συνεννοηθήκαμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ