Νέα Τούμπα: Οι μπουλντόζες… έρχονται

Νέα Τούμπα: Οι μπουλντόζες… έρχονται

Η συμφωνία κυβέρνησης-ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρίσκει έτοιμο και αποφασισμένο τον Ιβάν Σαββίδη για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου: Την κατασκευή μιας νέας Τούμπας τεσσάρων αστέρων, ένα κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα χρέη προς το δημόσιο τα πλήρωσε, ομαδάρα έφτιαξε, τι έμεινε για να γίνει ο ΠΑΟΚ, ευρωπαϊκό κλαμπ; Ένα καινούργιο γήπεδο. Αυτό το όνειρο χιλιάδων ΠΑΟΚτσήδων, όπως δείχνουν οι εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Ο Ιβάν Σαββίδης από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι στη Θεσσαλονίκη και ανέλαβε τα ηνία της ομάδας έβαζε καθημερινά κι ένα στόχο. Ο μεγαλύτερος, όπως είχε δηλώσει στην πρώτη του συνέντευξη στο «Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο» ήταν η κατασκευή ενός γηπέδου.

Η κυβέρνηση εξέπεμψε ξεκάθαρο μήνυμα τις τελευταίες μέρες ότι είναι έτοιμη να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα της παραχώρησης της έκτασης που συγκροτούν τον περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου προκειμένου να προωθηθεί το πρότζεκτ της νέας Τούμπας. «Χωρίς αντάλλαγμα, για 99 χρόνια και μαζί μια συμφωνία που θα ρυθμίζει με κάθε λεπτομέρεια το ζήτημα της χρήσης του χώρου», όπως διαμήνυσε και σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά βάσει των προγραμματικών δηλώσεων, το επόμενο βήμα θα είναι η υλοποίηση του πλάνου κατασκευής του νέου γηπέδου.

Ο ιδιοκτήτης του Δικεφάλου και οι στενοί του συνεργάτες έχουν ασχοληθεί πολύ με το θέμα του νέου γηπέδου. Αρχικά, υπήρξε το δίλημμα αν αυτό θα έπρεπε να χτιστεί στο υπάρχον οικόπεδο ή θα ήταν προς το συμφέρον του συλλόγου να βρεθεί μια έκταση εκτός αστικού ιστού Θεσσαλονίκης και κυρίως στην δυτική είσοδο της πόλης για να είναι και πιο κοντά στους ΠΑΟΚτσήδες της επαρχίας. Αφού εξέτασε πολλές περιοχές όπως αυτή του στρατοπέδου «Καρατάσου», τελικά, ύστερα από συνάντησή που είχε με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Θανάση Κατσαρή, ανακοίνωσε την απόφασή του για κατασκευή νέου γηπέδου στο οικόπεδο της Τούμπας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ασπάστηκε το έτοιμα που είχαν στην πλειοψηφία τους οι φίλαθλοι της ομάδας πως: «ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αποχωρήσει από την περιοχή της Τούμπας γιατί το σωματείο έχει ταυτιστεί με την περιοχή».

Πριν από ένα περίπου χρόνο ξεκίνησε και η προεργασία για το πλάνο του νέου γηπέδου. Είχαμε μια σειρά από επαφές με την εταιρεία Dimand που είχε αναλάβει την κατασκευή των γηπέδων του Καραϊσκάκη, της AEL FC Arena και τελευταία της ΑΕΚ. Ταυτόχρονα, άρχισαν επαφές και με ξένες εταιρείες που έστειλαν στελέχη τους στη Θεσσαλονίκη και έκαναν αυτοψία στο γήπεδο και το οικόπεδο της Τούμπας για να καταθέσουν στη συνέχεια τις προτάσεις τους.

Η οικογένεια Σαββίδη είχε ζητήσει από τις εταιρίες οι οποίες θα κατέθεταν τις προτάσεις τους ένα γήπεδο χωρητικότητας περίπου 35.000 θεατών, κατηγορίας «4» της UEFA, με κόστος που θα ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ και ίσως αγγίξει και τα 70 εκατομμύρια. Η περιοχή της Τούμπας που θεωρείται μια από τις πιο αναβαθμισμένες και εμπορικές περιοχές της Θεσσαλονίκης θα ανέβει ποιοτικά κι άλλο. Το πρότζεκτ περιλαμβάνει μεγάλους εμπορικούς χώρους, υπόγεια πάρκινγκ και βελτίωση των δικτύων πρόσβασης στο γήπεδο.

Αυτή την στιγμή η οικογένεια Σαββίδη έχει ως πρότυπα δυο γήπεδα. Το πρώτο είναι της Γιουβέντους και το δεύτερο της Κράσνονταρ. Μάλιστα δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες αντιπροσωπεία από ανθρώπους του Δικεφάλου να επισκεφτούν τα δύο γήπεδα προκειμένου να συγκεντρωθούν λεπτομέρειες για την κατασκευή και αξιοποίησή τους. Με βάση το πλάνο που υπάρχει στον ΠΑΟΚ θέλουν μέχρι το αργότερο τα Χριστούγεννα να βρεθεί η ανάδοχος εταιρία. Να ετοιμαστούν τα σχέδια και η μακέτα ενώ με το τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες για το γκρέμισμα της γερασμένης Τούμπας και την κατασκευή ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού γηπέδου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ