Άντε να δούμε και λίγο Ολυμπιακό…

Άντε να δούμε και λίγο Ολυμπιακό…

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει τα δυνατά φιλικά στην Ισπανία και μας δίνει την πρώτη καλή ευκαιρία για μια πρώτη «γεύση». Με τις απουσίες βεβαίως που θα έχει, λίγα μπορούμε να δούμε, όμως το σημαντικό είναι πως θα τον παρακολουθήσουμε ξανά μετά από καιρό.

Παραδέξου το και εσύ. Σου έλειψε αυτή η στιγμή. Να είσαι μπροστά από μία οθόνη για να δεις ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού. Τεράστια η προσμονή σίγουρα και τουλάχιστον τις επόμενες ημέρες θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικά δείγματα γραφής από την ομάδα του Πειραιά.

Εμείς θα δούμε, θα… ξεμπουκώσουμε, θα απολαύσουμε λίγο μπασκετάκι που μας έχει λείψει υπερβολικά και δεν το χορταίνουμε και ας έχει τις εθνικές και την παρωδία των παραθύρων.

Ανοίγω μικρή παρένθεση. Πόσο άσχημο για τις ομάδες είναι αυτό που έχει συμβεί με την ξεροκεφαλιά της FIBA. Δανείζομαι κάτι που είδα από τον Γιώργο Ορφανάκη στο twitter. Έγραψε λοιπόν: «Ο Ολυμπιακός με 9 απουσίες στην Ισπανία, ο Παναθηναϊκός με 6 απουσίες στην Κύπρο, η Μπασκόνια έχει σταματήσει την προετοιμασίας της λόγω της απουσίας των διεθνών». Καταστροφή για τον προγραμματισμό των ομάδων αυτή η κατάσταση. Για ένα γινάτι…

Κλείνω παρένθεση. Στην Ισπανία ο μοναδικός που δεν θα δει πράγματα από την ομάδα του είναι ο Ντείβιντ Μπλατ. Εφτά διεθνείς, δύο ανέτοιμοι (Γκος και Αγραβάνης), ένας έφυγε δανεικός (Αρσενόπουλος), ένας «κόπηκε». Ποιοι πάνε για αυτά τα ματς; Οι έξι βοηθητικοί και οι Σπανούλης, ΛεΝτέι, Τουπάν, Μπόγρης, Τολιόπουλος και ο Ποκουσέφσκι. Άντε να μπει στα βαθιά ο ΛεΝτέι. Όμως ως εκεί.

Εμείς από την μεριά μας θα πάρουμε την… τζουρίτσα μας. Ανούσια παιχνίδια, αλλά ας όψεται. Πατώντας εδώ (http://www.canalsur.es/tv_directo-1193.html) μπαίνετε στο ισπανικό canalsur και βλέπετε τα φιλικά του Ολυμπιακού.

Τα μάτια μας θα είναι στραμμένα σε ένα δύο περιπτώσεις. Και ταυτόχρονα θα κάνουμε τον σταυρό μας για να μην τραυματιστεί κάποιος από τους διεθνείς. Ας δαγκώσω τη γλώσσα μου, όμως αυτά τα παιχνίδια ελλοχεύουν κινδύνους και δεν θέλει πολύ για να γίνει το κακό.

Ο κανονικός Ολυμπιακός αναμένεται να παρουσιαστεί στα παιχνίδια της Κρήτης. Εκεί ο Μπλατ θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του και θα δει στην πράξη όσα έχει δουλέψει μαζί τους τόσο καιρό. Τώρα είναι απλά ένα τουρνουά για να φύγει η δική μας η κάψα. .

ΥΓ1 Η πιο σωστή κίνηση που μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός ήταν ο δανεισμός του Αρσενόπουλο. Στην Α2 που το ξύλο πέφτει «βροχή», ο νεαρός γκαρντ θα πάρει χρόνο συμμετοχής και θα προσπαθήσει να επιστρέψει γεμάτος εμπειρίες. Να «ξεψαρώσει» και του χρόνου να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία. Σας δίνω το παράδειγμα του Μουράτου. Ανέβηκε επίπεδο στο Ψυχικό, μπορεί στον Ολυμπιακό να μην έπαιξε, όμως κακά τα ψέματα οι προσδοκίες στο πρόσωπό του δεν φτάνουν αυτές που έχει η ομάδα και ο Μπλα για τον Αρσενόπουλο.

ΥΓ2 Ο Τολιόπουλος ΠΡΕΠΕΙ στην Ισπανία να δείξει ότι μπορεί να κερδίσει χρόνο στο ροτέισον των Ερυθρόλευκων. Ένα τουρνουά είναι ικανό να σε εκτοξεύσει, αλλά και να σου ρίξει μία κλοτσιά και να σου ξεκληρίσει κάθε ελπίδα. Εγώ τον πιστεύω πολύ. Το ίδιο και στον Ολυμπιακό. Στο χέρι του είναι.

ΥΓ3 Αφήστε τους να δουλέψουν. Οσο για τα «λάθη»; Ας γίνουν τώρα που είναι νωρίς. Στην πορεία δεν θα γίνουν ξανά.

ΥΓ4 Εμένα προσωπικά με έχει μπερδέψει αυτή η Εθνική. Τι μπάσκετ θέλει να παίξει; Τι πρεσβεύει; Γιατί να παίζουν ένας δύο παίκτες και πως σκέφτεται ο Σκουρτόπουλος να την αντιπαρατάξει με τους Σέρβους.

ΥΓ5 Έπαιξα το νέο 2k. Άρρωστο παιδιά. Μου άρεσε υπερβολικά και είναι ακόμα καλύτερο από το προηγούμενο. Καλό κάψιμο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ