Έχει ντέρμπι την Κυριακή ο Ολυμπιακός…

Έχει ντέρμπι την Κυριακή ο Ολυμπιακός…

Μπορεί στο πρόγραμμα του Ολυμπιακού μέχρι την επόμενη διακοπή να υπάρχουν Μπέτις, ΠΑΟΚ, Μίλαν, ΑΕΚ όμως το ματς που έρχεται με τον Αστέρα κρύβει «παγίδες» και είναι το πιο δύσκολο από όλα. Για πολλούς λόγους.

Απαρτία και πάλι σήμερα το απόγευμα αναμένεται στον Ρέντη καθώς οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων ολοκληρώθηκαν και έτσι ο Πέδρο Μαρτίνς θα δει όλους τους ερυθρόλευκους να προπονούνται. Κάτι που σημαίνει πως θα έχει στη διάθεση του τρεις «γεμάτες» προπονήσεις πριν από το Κυριακάτικο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη στην επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας, στο ξεκίνημα ενός προγράμματος «φωτιά» μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου όπου θα έχουμε εκ νέου διακοπή.

Ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμα των έξι αγώνων που ακολουθούν αναμφίβολα το ματς κόντρα στον Αστέρα, μαζί με αυτό που ακολουθεί για το πρωτάθλημα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη αποτελούν τα πιο βατά παιχνίδια του Ολυμπιακού. Στα χαρτιά πάντα. Όταν άλλωστε τα άλλα τέσσερα είναι με Μπέτις και Μίλαν για το Γιουρόπα Λιγκ και ΠΑΟΚ, ΑΕΚ για το πρωτάθλημα γίνεται πιο εύκολα αντιληπτή η διαφορά.

Ταπεινή μου γνώμη όμως είναι πως ο αγώνας που έρχεται σε λίγες μέρες για τους ερυθρόλευκους είναι και ο πιο δύσκολος, αν θέλετε ή αν προτιμάτε ο πιο κομβικός.
Ο Ολυμπιακός μετράει 2 στα 2 στο πρωτάθλημα, αγώνες που όφειλε να νικήσει και το έκανε. Κόντρα στον Αστέρα που έχει ξεκινήσει με δύο ήττες παίζοντας με τους «νονούς» της «εξυγίανσης» και πέφτοντας «θύμα» της, χάνοντας και τα δύο ματς από την άσπρη βούλα με λανθασμένες αποφάσεις, αποτελεί έτσι και αλλιώς παραδοσιακά έναν αντίπαλο που ζορίζει πάντα τον Ολυμπιακό και μέσα στο Καραϊσκάκη.

Πέρσι θυμίζω πως δεν τον νίκησε ο Ολυμπιακός, αλλά βεβαίως άλλα τα περσινά αγωνιστικά δεδομένα της ομάδας και άλλα τα φετινά. Το ματς αυτό επίσης έρχεται μετά από διακοπή που όπως και να το κάνουμε αποδιοργανώνει την προετοιμασία της ομάδας όταν μιλάμε άλλωστε για το ξεκίνημα της σεζόν. Η μισή και βάλε ομάδα έλειπε από τον Ρέντη, σχεδόν όλοι οι διεθνείς του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν στο φουλ με τις Εθνικές τους κάτι που σημαίνει πως έχουν επιβαρυνθεί αγωνιστικά.

Όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα «μείγμα» που καλείται να αντιμετωπίσει ο Μαρτίνς ώστε η επιστροφή του Ολυμπιακού στη δράση να γίνει ομαλά και μαζί να έρθει και το απαραίτητο 3Χ3 στο πρωτάθλημα.

Είναι δεδομένο πως ο Πορτογάλος θα επιδιώξει να κάνει αλλαγές στην 11αδα, χωρίς να «ξετινάξει» το σχήμα που έχει εμπιστευθεί έως τώρα, βάζοντας και νέους παίκτες στην «πρώτη γραμμή» της ομάδας.

Παίκτες όπως οι Φορτούνης, Μπουχαλάκης που παίζουν ασταμάτητα και αγωνίστηκαν και με την Εθνική είναι λογικό να σκέφτεται ο Μαρτίνς πως πρέπει να ξεκουράσει με δεδομένο και το βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί. Λύσεις βεβαίως υπάρχουν και μάλιστα πολλές και ποιοτικές.

Όπως και να έχει όμως ο αγώνας με τον Αστέρα είναι με διαφορά ο πιο δύσκολος και πιο επικίνδυνος. Στο Γιουρόπα Λιγκ, με Μπέτις και Μίλαν, είναι άπαντες συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για να αποδώσουν και να κερδίσουν τις προκλήσεις. Στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ξέρουν όλοι τι πρέπει να κάνουν και τι σημαίνουν αυτά τα ματς για τον τίτλο και τον κόσμο της ομάδας. Με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη θα έχει ήδη ρυθμό με δύο επίσημα ματς στα πόδια του μετά την διακοπή.

Κόντρα στον Αστέρα μπορεί να βρει «παγίδες», μπορεί να βρει και την… εξυγίανση που «χρωστάει» στην ομάδα της Τρίπολης και ως γνωστόν όπου μπορεί κυνηγάει τον Ολυμπιακό.

Για αυτό και την Κυριακή ο Ολυμπιακός έχει ντέρμπι…

Υ.Γ. Στην υπόθεση του Λάζαρου επιχειρείτε εντέχνως να… μετατοπιστεί η αλήθεια. Απόφαση υπάρχει και μάλιστα ξεκάθαρη. Το συμβόλαιο με την ΑΕΚ ήταν άκυρο, άρα όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Και από την στιγμή που το συμβόλαιο είναι άκυρο αυτό που αναμένουμε λογικά στο Διαιτητικό δικαστήριο είναι αν θα αποφασιστεί να τιμωρηθεί η ΑΕΚ. Απλά πράγματα.

Υ.Γ.1: Σε λίγο θα ενεργοποιηθεί και η… CIA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ