Το 6-0 να είναι καλά…

Το 6-0 να είναι καλά…

Ο αγώνας της Πέμπτης με τη Σερβία είναι εξ ορισμού δύσκολος και γίνεται ακόμα δυσκολότερος λόγω της πλήρους ανετοιμότητας της Εθνικής μας ομάδας. Αλλά, ευτυχώς, η πολλή δουλειά είχε γίνει το χειμώνα στην πρώτη φάση...

Η Εθνική ετοιμάζεται να υποδεχθεί στο Ηράκλειο τη Σερβία για την πρεμιέρα της β’ προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου υπό συνθήκες λίγο περίεργες. Ενώ, δηλαδή, παρατάσσεται σχεδόν πλήρης για πρώτη φορά σε αυτά τα «παράθυρα» (μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Κώστας Κουφός λείπουν, όλοι οι άλλοι είναι παρόντες), αγωνιστικά είναι πιο ανέτοιμη από ποτέ. Η εικόνα της στα πρόσφατα φιλικά με το Μαυροβούνιο και τη Γαλλία ήταν κακή και όσο κι αν σε μεγάλο βαθμό δικαιολογείται, δεν δικαιολογεί ιδιαίτερη αισιοδοξία ενόψει του αγώνα της Πέμπτης.

Η ιδιαιτερότητα της περίστασης έγκειται στο ότι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος καλείται με ελάχιστες, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, προπονήσεις να κάνει ομάδα ένα σύνολο παικτών, που μόλις έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους (κάποιοι μάλιστα όπως ο Ντόρσεϊ και ο Σλούκας δεν είχαν αρχίσει καν πριν έρθουν στην Αθήνα), δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους και είναι ακόμα πιασμένοι από τις δυνατές προπονήσεις που έχουν κάνει με τις ομάδες τους πιο πριν. Στα προηγούμενα «παράθυρα» οι παίκτες που κλήθηκαν στην Εθνική έκαναν επίσης ελάχιστες προπονήσεις μαζί, όμως είχαν ήδη μπει σε ρυθμό αγώνων και ατομικά τουλάχιστον βρίσκονταν σε καλή κατάσταση. Τώρα δεν συντρέχει καμία από τις δύο βασικές προϋποθέσεις (προπονήσεις και ατομικός ρυθμός των παικτών) για να μπορέσει η ομάδα να παίξει σωστά και καλά.

Αλλά, ευτυχώς, η Εθνική είχε κάνει αυτό που έπρεπε στην πρώτη φάση τερματίζοντας πρώτη και αήττητη στον όμιλό της, πράγμα που της επιτρέπει να ξεκινά στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου της στη β’ προκριματική φάση με ρεκόρ 6-0. Και πέρα από την πίεση που μπορεί να της ασκήσει ο κόσμος και τα μέσα ενημέρωσης, που έχουν-και εν πολλοίς δικαίως-την απαίτηση να βλέπουν να παίζει καλά μια ομάδα με τόσα αστέρια στη σύνθεσή της, δεν έχει άλλο λόγο να αγχώνεται για τον αγώνα με τη Σερβία. Ακόμα κι αν χάσει, η ελληνική ομάδα δεν χάνεται.

Σε αυτή την β’ προκριματική φάση έχει να παίξει έξι παιχνίδια και της αρκούν τρεις νίκες για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Με δύο νίκες προκρίνεται κατά 99% (που μπορεί να γίνει 100%, αν το Ισραήλ χάσει την Κυριακή στη Γερμανία), ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι αρκετή ακόμα και μία νίκη. Υπό αυτή την έννοια, πιο σημαντικό είναι το παιχνίδι της Κυριακής στη Γεωργία, διότι αυτή τη νίκη πρέπει να κάνει οπωσδήποτε τώρα η Εθνική, ώστε να ξανακερδίσει τον χειμώνα τη Γεωργία εντός έδρας και να «καθαρίσει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ