ΑΕΚ: Πατά pause πριν την γιορτή

ΑΕΚ: Πατά pause πριν την γιορτή

Πριν το Αμστερνταμ, τα φλας και το σεντόνι η ΑΕΚ πρέπει να κάνει τη… δουλειά της

Τα εισιτήρια για το Αμστερνταμ δεν φτάνουν. Ο κόσμος που θα ταξιδέψει για την Ολλανδία θα είναι πολύ περισσότερος από τα 2.100 εισιτήρια που έδωσε η ολλανδική ομάδα. Η ΑΕΚ θα παίξει χωρίς Λιβάγια, Λόπες και Μπακασέτα. Είναι η μεγάλη ώρα του Πόνσε. Θα παίξει με Αλεφ ή Γαλανόπουλο στο πλάι του Σιμόες; Η ΑΕΚ παίζει την Τετάρτη στο «Γιόχαν Κρόιφ». Ο αντίπαλος (Αγιαξ), η διοργάνωση (Champions League) «τσακίζουν» από ανυπομονησία εδώ και ημέρες το μυαλό των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων της.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αν μπορούσε να πατήσει ένα pause σε όλα αυτά θα το έκανε. Για αυτόν είναι «τελικός» με τον Πανιώνιο. Η ΑΕΚ με το 2Χ2 στο ξεκίνημα της σεζόν «απαγορεύεται» να χάσει έστω και βαθμό με τον Πανιώνιο για να πάει… ιδανικά στην Τούμπα. Είναι Πρωταθλήτρια πια, το βάρος είναι μεγαλύτερο στους ώμους της και καλείται να κερδίζει παντού. Ειδικά όταν μιλάμε για τον φετινό Πανιώνιο μέσα στο ΟΑΚΑ, η κουβέντα δεν μακραίνει. Πρέπει να κερδίσει. Τέλος. Και με τη μικρότερη δυνατή κόπωση και αν είναι δυνατόν χωρίς απώλειες.

Για να πάει στο Αμστερνταμ να ευχαριστηθεί το ματς με τον Αγιαξ και να παίξει τα… ρέστα της για ένα καλό αποτέλεσμα στην «βιτρίνα» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Για να πάει αμέσως μετά στην Τούμπα, να παίξει το… ντέρμπι των ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Τον «πληγωμένο» ΠΑΟΚ που θέλει να την κερδίσει (κυριολεκτικά) με κάθε τρόπο. Με τον ΠΑΟΚ που έχασε λόγω του ιδιοκτήτη του (με την ΑΕΚ) και ενός οπαδού (με τον Ολυμπιακό) πέρυσι το πάνω χέρι για την κατάκτηση του τίτλου. Και όλα αυτά τους έχουν «πληγώσει». Λογικό μέχρι ενός σημείου. Τον καλύτερο θέλουν να κερδίσουν όλοι. Το ίδιο και ο ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ καλείται να διαχειριστεί μια… διαβολοβδομάδα. Η ΑΕΚ όμως από πέρυσι έχει επιλέξει ένα δρόμο. Και της βγήκε. Ένα-ένα τα ματς, παίζουμε με το μυαλό μας, να πάρουμε αυτό που θέλουμε και πάμε στο επόμενο. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Και ο Ολυμπιακός το ήθελε, και ο ΠΑΟΚ το ήθελε. Αλλά δεν το κατάφεραν. Εδώ που τα λέμε για να τα καταφέρουν συνασπίστηκαν. Και μαζί πάνε απέναντι στην ΑΕΚ. Άλλη κουβέντα αυτή. Όχι αγωνιστική, αλλά απόλυτα υπαρκτή που επηρεάζει άμεσα τα.. ΠΑΝΤΑ.

Επιστρέφουμε στα του… ματς με τον Πανιώνιο. Ο Ουζουνίδης μετρά πολύ ότι ο αντίπαλος έρχεται από 0/2 στο γήπεδο στο ξεκίνημα. Μετρά ότι το μυαλό πολλών στην ΑΕΚ είναι ήδη στο Αμστερνταμ και στο σεντόνι του Champions League. Για αυτό και θα ήθελε πολύ να πατήσει ένα pause σε όλα αυτά. Για να κάνει τη δουλειά του. Μια δουλειά που μπορεί να μην είναι… γιορτή, αλλά αυτή έφερε την ΑΕΚ στο Champions League. Και πρέπει να την ξανακάνει.

ΥΓ: Το νούμερο των διαρκείας πάντα είναι συνυφασμένο με την έδρα της εκάστοτε ομάδα. Το γήπεδο. Θα βρει εισιτήριο ο οπαδός της ΑΕΚ όποτε το θέλει, για όποιο ματς το θέλει; Ναι. Αντίστοιχα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού; Όχι. Όπως δεν μπαίνει στην ζυγαριά το ΟΑΚΑ με Καραϊσκάκη και Τούμπα, έτσι δεν μπαίνει στην ζυγαριά και το νούμερο των διαρκείας κάθε ομάδας.

Οποιαδήποτε άλλη κουβέντα είναι εκτός… λογικής και ποδοσφαιρικού ρεαλισμού. Διότι οι εποχές στήριξης επί Ντέμη, πέρασαν και είχαν άλλη βάση. Όταν η ΑΕΚ μπει στο νέο της γήπεδο ο κόσμος θα στηρίζει τον Μελισσανίδη και δεν το κάνει τώρα; Γιατί τότε θα έχει διαρκείας 3ετίας και για να μπεις μέσα στην «Αγιά Σοφιά» για ματς θα κάνεις… αίτηση και αν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ