Ολυμπιακός: Η μεγάλη ώρα του Πέδρο Μαρτίνς, έφτασε…

Ολυμπιακός: Η μεγάλη ώρα του Πέδρο Μαρτίνς, έφτασε…

Ο  κόουτς δεν δείχνει διατεθειμένος να ανακατέψει μια εντεκάδα που του κάνει την δουλειά έστω κι αν σε αυτή δεν υπάρχουν πολλοί από τους πλέον προβεβλημένους και καλοπληρωμένους. Για να το καταφέρουν θα πρέπει όχι μόνο θα δείξουν πως είναι καλύτεροι από αυτούς που παίζουν αλλά να σκοντάψει η ομάδα με αυτούς που τώρα παίζουν.

Μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός μαζεύει επαινετικά σχόλια. Όπως ήταν φυσικό τα πρώτα άσχημα φιλικά ανήκουν στο μακρινό παρελθόν Μακρινό γιατί ήρθαν οι εντυπωσιακές εμφανίσεις με την Λουκέρνη που -ανάμεσα στα άλλα- έδειξαν πως ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε δίκιο όταν έλεγε παρά τις φιλικές «τεσσάρες» πως εμπιστεύεται πλήρως τους παίκτες και την ομάδα του. Με εξαίρεση την τρικυμία που έπιασε τους ερυθρόλευκους στην Αγγλία κόντρα στο ασυνήθιστο παιχνίδι της Μπέρνλι, η ομάδα συνεχίζει να ικανοποιεί τους οπαδούς κι εδώ που τα λέμε να προβληματίζει τους αντιπάλους.

Οι εμφανίσεις των παικτών του Πορτογάλου τεχνικού δεν ήταν οι αναμενόμενες για τους ανταγωνιστές του Ολυμπιακού στην Ελλάδα.  Ο Ρασβάν Λουτσέσκου και ο Μαρίνος Ουζουνίδης γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι η κούρσα δεν θα είναι για δυο αλλά για τρεις. Ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτιάξει ταχύτατα και από την αρχή μια αξιόμαχη ομάδα που παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και παίρνει αποτελέσματα. Η τελευταία επισήμανση έχει την σημασία της γιατί ελκυστικό ποδόσφαιρο και αποτελέσματα πολλές φορές δεν πάνε μαζί. Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε αυτό τον συνδυασμό και άφησε υποσχέσεις για ακόμα καλύτερα πράγματα στην συνέχεια.

Κάπου εδώ έρχονται όχι τα δύσκολα αλλά τα περίπλοκα για τον κόουτς των Πειραιωτών. Με μια σειρά παικτών που δεν ξεπέρασαν μέχρι τώρα τους δεκατρείς –δεκατέσσερις, τα έβγαλε πέρα ο κόουτς. Από εδώ και πέρα ο κύκλος όσων ζητούν και αναμένουν θέση στην εντεκάδα διευρύνεται, Ο Μεριά θέλει να  πάρει την θέση του Μιράντα, ο  έτοιμος Τοροσίδης ψάχνει να βρει που θα παίζει για πού προορίζεται. Ο Γκιγιέρμε ολοκλήρωσε εδώ και καιρό τον κύκλο προσαρμογής και απόκτησης της φυσική κατάστασης. Ο Νάτχο περιμένει να αναλάβει ενεργό ρόλο στην διεύθυνση του παιχνιδιού. Ο Ναχουέλ θέλει να μπει σφήνα στο δίδυμο Ποντένσε-Λάζαρου στα άκρα. Ο Χασάν που ξεπερνά τον επιπόλαιο τραυματισμό του θα βάζει σοβαρή υποψηφιότητα ειδικά απέναντι στις κλειστές άμυνες. Τέλος, ο Γιάγια Τουρέ που δεν είναι έτοιμος ακόμα ήρθε για να παίξει και να πρωταγωνιστήσει.

Αν τους μετρήσετε θα διαπιστώσετε ότι με τον έναν ή τον άλλο ρόλο υπάρχουν εφτά παίκτες που ήρθαν στον Ολυμπιακό έχοντας την πεποίθηση ακόμα και την βεβαιότητα ότι θα παίξουν βασικοί στον Ολυμπιακό.

Είναι εντυπωσιακό ότι ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του εφτά παίκτες που βρίσκονται εκτός εντεκάδας ενώ ήρθαν για να παίξουν βασικοί. Ολοι αυτοί είναι πλούτος για την ομάδα αλλά από αύριο-μεθαύριο κι ένα πρόβλημα διαχείρισης για τον Πορτογάλο κόουτς. Μιλάμε μάλιστα για έναν προπονητή που δεν έχει την διάθεση να αλλοιώσει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μιας ομάδας που πάει καλά προκειμένου να μπουν στην εντεκάδα της εκείνοι που ήρθαν για αυτό τον λόγο. Για να το καταφέρουν θα πρέπει όχι μόνο θα δείξουν πως είναι καλύτεροι από αυτούς που παίζουν αλλά να σκοντάψει η ομάδα με αυτούς που τώρα παίζουν.

Ο Μαρτίνς δεν δείχνει διατεθειμένος να ανακατέψει μια εντεκάδα που του κάνει την δουλειά έστω κι αν σε αυτή δεν υπάρχουν πολλοί από τους πλέον προβεβλημένους και καλοπληρωμένους. Στον βαθμό που ο κόουτς θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή  θα πρέπει να βρει και τον τρόπο να κρατάει ζεστούς όσους κάνουν πιο συχνά την διαδρομή ανάμεσα στον πάγκο και την εξέδρα από εκείνη ανάμεσα στον πάγκο και το γήπεδο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ