«Κάψε το σενάριο»!

«Κάψε το σενάριο»!

Τουρνουά «ειδικών καταστάσεων» με κύριο πρωταγωνιστή τον απόντα Καλάθη για τον Παναθηναϊκό στην Κύπρο.

«Κι αν χτυπήσει ο Καλάθης; Τι κάνουμε;» Πολλές φορές φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν φέρει στο μυαλό τους το ερώτημα και αναζητούν λύσεις σε σχέδια επί χάρτου.

Κακά τα ψέματα. Ο ελληνοαμερικανός είναι για μια ακόμα χρονιά ο «παίκτης βαρόμετρο» για την συνολική εικόνα της ομάδας, εκείνος που με την απόδοσή του θα καθορίσει τη «δύναμη ισχύος» της πεντάδας.

Απόψε και τις επόμενες δυο ημέρες λοιπόν ο Τσάβι Πασκουάλ θα κάνει προσομοίωση, έστω και αναγκαστικά, του σεναρίου για το οποίο αγωνιούν οι φίλοι της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει χωρίς τους βασικούς του πλεϊ μέικερ, καθώς τόσο ο Καλάθης, όσο και ο Λεκαβίτσιους δεν θα είναι στη διάθεσή του. Θα έχει λοιπόν την ευκαιρία να δοκιμάσει τις αντοχές της περιφέρειάς του, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρει να διαχειριστεί το υπόλοιπο ρόστερ τις ειδικές καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί με τις απουσίες.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης θα είναι ο μοναδικός «καθαρόαιμος» πλέι μέικερ των πρασίνων και θα τον βοηθήσει ο Νώντας Παπαντωνίου, που κάνει προετοιμασία μαζί με τον Παναθηναϊκό, ώστε να είναι σε καλό αγωνιστικό ρυθμό.

Από εκεί και πέρα μένει να δούμε ποιες λύσεις θα σκαρφιστεί ο Πασκουάλ, ώστε να κάνει τις ασκήσεις προσομοίωσης και να αντιμετωπίσει το πιθανό (και προφανώς απευκταίο) σενάριο. Ένα σενάριο στο οποίο ο Νίκος Παππάς θα είναι ο… απόλυτος πρωταγωνιστής.

Η χρονιά θα είναι μεγάλη, θα έχει ενδεχομένως απρόοπτα και ο Καταλανός ασφαλώς θα χρησιμοποιήσει τα παιχνίδια του τουρνουά στην Κύπρο για να κάνει τις δοκιμές του.

Ωστόσο προφανώς και δεν θα επικεντρωθεί μόνο στον πόιντ γκαρντ. Ο Λάνγκφορντ και η αμυντική «θωράκισή» του, ο Τόμας και η προσαρμογή του στην υπόλοιπη πεντάδα, το δίδυμο Γκιστ-Λάσμε και η πιθανότητα να παίξουν ως «τεσσάρια», η αγωνιστική ετοιμότητα του Σακελλαρίου, η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας θα είναι τα… κουτάκια στα οποία ο Πασκουάλ θα κληθεί να βάλει βαθμό.

Απόψε αντιμετωπίζει την ΑΕΚ λοιπόν στο ανεπίσημο Σούπερ Καπ των… απουσιών. Κι αυτό διότι παίζουν ο Πρωταθλητής με τον Κυπελλούχο Ελλάδας, ο οποίος έχει επίσης αρκετούς απόντες.

Φυσικά ο βαθμός δυσκολίας θα ανέβει κατακόρυφα μια και ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια του τουρνουά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (Σάββατο) και τη Χίμκι (Κυριακή).

Είναι ξεκάθαρο πως στα φιλικά δεν έχει σημασία η νίκη ή η ήττα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το κάθε αποτέλεσμα. Όπως είχε πει και ο Στιβ Γιατζόγλου: «Το να πανηγυρίζεις για νίκη στα φιλικά, είναι σαν να αγκαλιάζεις την αδελφή σου και να ηδονίζεσαι»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ