Ο… αγέραστος, το πολυεργαλείο και οι βοηθητικοί

Ο… αγέραστος, το πολυεργαλείο και οι βοηθητικοί

Ο Σπανούλης που δεν τον πιάνει ο χρόνος, ο Τουπάν που συνεχίζει να εντυπωσιάζει και οι Τσάπμαν και Χάρις, που αρέσουν περισσότερο γιατί δεν είναι παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός ομολογουμένως παρουσίασε πολύ καλή εικόνα απέναντι στην Μάλαγα το βράδυ της Πέμπτης.

Μπορώ να πω ότι είχα τον υπολογιστή στο λινκ και την τηλεόραση στην Εθνική, προτίμησα όμως να επικεντρωθώ στους λειψούς Ερυθρόλευκους και απλά να έχω τον ήχο στην ΕΡΤ.

Τι είδαμε στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού λοιπόν; Σίγουρα λίγα πράγματα, όμως ουσιαστικά.

Πέντε μόλις παίκτες από το ρόστερ που θα έχει ο Μπλατ στα χέρια του, έναν πιτσιρικά και πολλούς βοηθητικούς. Το ζητούμενο βέβαια ήταν να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας των Ερυθρόλευκων σε άμυνα και επίθεση.

Και τα πρώτα δείγματα γραφής, ειδικά στο δεύτερο κομμάτι, ήταν άκρως ενθαρρυντικά. Ακριβώς όπως τα είχαμε πει για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, η οποία έτρεξε πολύ, πίεσε στην άμυνα (μπερδεύτηκε πολύ εκεί), έπαιξε στα 7-12 δευτερόλεπτα στην επίθεση, δεν καθυστέρησε και γενικότερα έδειξε πως κάτι καλό «μαγειρεύεται» στις τάξεις της από τις 21 Αυγούστου.

Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και χαρές. Είναι σίγουρο αυτό. Τρία πράγματα όμως μου έκαναν εντύπωση.

Το πρώτο. Ο αγέραστος Βασίλης Σπανούλης. Ω θεέ μου. Μιλάμε για 14 Σεπτέμβρη και μοιάζει πιο τρελαμένος από ποτέ. Σε φοβερή κατάσταση, απολάμβανε το παιχνίδι, έβγαζε φάτσα-κάρτα τους συμπαίκτες του μπροστά στο καλάθι με τις πάσες του, σκόραρε όταν έπρεπε και όπως έπρεπε. Δεν έχει να αποδείξει πράγματα ο αρχηγός, όμως είναι στιγμές που φαίνεται πως παίζει για να αποδείξει σε κάποιους ότι έχει ακόμα μπόλικο μπάσκετ μέσα του.

Το δεύτερο. Ο Άξελ Τουπάν. Μία πηγή ενέργειας που τόσο πολύ έλειψε από τον Ολυμπιακό τα προηγούμενα χρόνια. Δεν ξέρω αν η φυγή του Ιωάννη Παπαπέτρου βγει σε καλό στους Ερυθρόλευκους, όμως ο Γάλλος φόργουορντ προσωπικά θα είναι το… πουλέν μου σε αυτήν την σεζόν και πιστεύω θα είναι η αποκάλυψη των Πειραιωτών. Έτρεξε καλά το γήπεδο, πήρε ακριβώς ότι του αναλογούσε, εκτέλεσε και αυτούς που σιγοψιθύριζαν ότι είναι κακός σουτέρ. Μα σε φιλικό; Ναι σε φιλικό. Εξάλλου δεν λέγεται τώρα αυτό αλλά από την αρχή της προετοιμασίας γίνεται λόγος για την αποτελεσματικότητά του. Σούπερ στην άμυνα, παρότι η περίοδος δεν ενδείκνυται για άμεσες λύσεις σε αυτό το κομμάτι, ταχύτατος στο τρανζίσιον. Δείτε τις καλύτερες στιγμές του με τη Μάλαγα όπως τις έκοψε το redbasketzone.blogspot.gr.

https://www.youtube.com/watch?v=NbuGd8hwql8

Το τρίτο. Οι βοηθητικοί παίκτες και δη ο Κλιντ Τσάπμαν. Έχουμε πάντα το… κόλλημα να μας αρέσει η κατσίκα του γείτονα περισσότερο από τη δικιά μας. Από την άλλη ο Αμερικανός φόργουορντ-σέντερ ήταν εντυπωσιακός σίγουρα, με καλές κινήσεις κοντά και μακριά από το καλάθι. Σας τον αναλύσαμε χτες μετά την αναμέτρηση στη Μάλαγα.

Οι βοηθητικοί θα τα δώσουν όλα σε τέτοια παιχνίδια καθώς είναι η ευκαιρία τους να προσελκύσουν βλέμματα και να αναγκάσουν ομάδες να εξετάσουν την περίπτωσή τους. Είτε ο Τσάπμαν είτε ο Χάρις, με ένα ακόμα θετικό ματς σήμερα με την Ρεάλ, είναι δεδομένο ότι θα εξασφαλίσουν συμβόλαιο. Άρα μην σας φανεί περίεργο και σήμερα να πρωταγωνιστήσουν.

ΥΓ1 Μου άρεσε επιθετικά ο Ζακ ΛεΝτέι, με ανησύχησε αμυντικά. Μπροστά ήταν Κέρβερος, «έτρωγε» σίδερα, έψαχνε την επαφή και έτρεχε φοβερά το παρκέ. Πάνω κάτω. Αμυντικά τον πόσταρε ο καθένας, είχε προβλήματα στους χρόνους του, φαινόταν εκτός νερών. Να δούμε και τη συνέχειά του καθώς είναι νωρίς για συμπεράσματα και στην περίπτωσή του.

ΥΓ2 Μπράβο στην Εθνική για τη νίκη επί της Σερβίας. Ακόμα περισσότερα μπράβο στα παιδιά που την έφτασαν ως εδώ. Άντε να τελειώσουν τα παράθυρα, να μην έχουμε απώλειες με τραυματισμούς και να συνεχίσουν οι ομάδες τις προετοιμασίες τους.

ΥΓ3 Μόνο ψέματα δεν είπε ο Στρέλνιεκς για πέρσι. Το ζητούμενο είναι πάντως να δούμε φέτος έναν μεταμορφωμένο Γιάνις. Προς το καλύτερο. Θα τον προτιμούσα στον «άσο» αλλά δεν έχει λύσεις η ομάδα στο «2».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ