Οι είκοσι μέρες που θα δείξουν πολλά

Οι είκοσι μέρες που θα δείξουν πολλά

Τέρμα το διάλειμμα τα κεφάλια μέσα λέει το γνωστό τραγούδι. Μετά τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, στο νεοσύστατο Nations League, οι σύλλογοι επιστρέφουν στην κανονικότητα. Επανέναρξη πρωταθλήματος, ξεκίνημα των ομίλων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τα πρώτα ντέρμπι της σεζόν είναι πλέον προ των πυλών.

Τέρμα τα ψέματα κύριοι. Άπαντες γνωρίζουν ότι το προσεχές διάστημα οι ομάδες, μιλάω βασικά για τους τρεις διεκδικητές του τίτλου, θα κληθούν να δώσουν τα πρώτα πραγματικά σοβαρά τεστ της φετινής σεζόν. Η αρχή γίνεται το Σαββατοκύριακο με τους ΑΕΚ και Ολυμπιακό να αντιμετωπίζουν εντός έδρας Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα και τον ΠΑΟΚ να δοκιμάζεται στην Κρήτη κόντρα στον πάντα επικίνδυνο ΟΦΗ, λίγο πριν μπουν στη μάχη για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με το απόλυτο μέχρι τώρα κανείς εκ των τριών δεν θέλει να σκέφτεται την παραμικρή απώλεια πριν από τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια. Μετά τα ματς στην Ευρώπη αρχίζουν και τα μεταξύ τους ντέρμπι που θα δείξουν και το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται. Ας τους δούμε τον καθένα ξεχωριστά.

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ νίκησε στην πρεμιέρα τον κακό, έως τώρα τουλάχιστον, ΠΑΣ Γιάννινα και πέρασε με δυσκολία από την Τρίπολη καταγράφοντας το πρώτο σημαντικό διπλό της σεζόν. Το αποτέλεσμα αυτό μετρίασε κάπως την γκρίνια των φιλάθλων της για τη μη περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Είναι δεδομένο όμως ότι σε κάθε αποτυχία το εν λόγω ζήτημα θα επανέρχεται στο προσκήνιο. Στην επανέναρξη υποδέχονται τον Πανιώνιο σε ένα ματς που θέλουν να καθαρίσουν όσο γίνεται πιο εύκολα ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης με τον Αίαντα στο Άμστερνταμ την προσεχή Τετάρτη στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη γνωρίζουν πολύ καλά την αναγκαιότητα της νίκης στο παιχνίδι του Σαββάτου αφού την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύουν στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς. Οι διαδοχικές δύσκολες υποχρεώσεις μέχρι την νέα διακοπή για τις εθνικές ομάδες, στις 11/10 έχουμε πάλι το Nations League, είναι δεδομένο πως θα δοκιμάσουν τις αντοχές του μικρού ρόστερ των κιτρινόμαυρων. Η αλήθεια είναι ότι οι τιμωρίες των Λιβάγια και Λόπεζ μάλλον » βοηθούν» τον Έλληνα προπονητή να χτίσει καλύτερα το rotation.

Ο δευτεραθλητής ΠΑΟΚ μετά την απογοήτευση από τον αποκλεισμό του, από την Μπενφίκα, κατάφερε να κάνει το δύο στα δύο νικώντας στη Νέα Σμύρνη μια έδρα που παραδοσιακά τον δυσκόλευε. Έχοντας πλέον βγάλει από πάνω του το -2, με το οποίο μπήκε στην φετινή κούρσα, πάει στην Κρήτη για να κάνει το δεύτερο συνεχόμενο διπλό του. Με βάση ότι το πρώτο φετινό του ευρωπαϊκό ματς είναι κόντρα στο φαβορί του ομίλου, Τσέλσι, μπορεί να πάει λίγο πιο χαλαρός σε αυτό και να δώσει το μέγιστο των δυνάμεων του στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Βασικός στόχος της ομάδας του Ιβάν Σαββίδη παραμένει η κατάκτηση του τίτλου. Δεν λέω ότι θα αδιαφορήσει για την Ευρώπη, αλλά η προτεραιότητα είναι η Ελλάδα. Η απουσία του Πρίγιοβιτς είναι κομβική για το σύνολο του Λουτσέσκου, το ίδιο όμως μεγάλο είναι και το βάθος του ρόστερ. Οι Κρητικοί δεν είναι αμελητέα ποσότητα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μην την πατήσουν οι παίκτες του Ρουμάνου τεχνικού. Αν ο ΠΑΟΚ κάνει το τρία στα τρία θα έχει βγάλει με επιτυχία ένα δύσκολο πρόγραμμα για αρχή του μαραθωνίου και θα μπει στα συνεχή ντέρμπι με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Τις δύο επόμενες αγωνιστικές θα δείξει τι είναι ικανός να κάνει, αφού μετά την ΑΕΚ στην Τούμπα ταξιδεύει στο Φάληρο για να παίξει με τον Ολυμπιακό.

Ο τρίτος της περυσινός σεζόν Ολυμπιακός έχει γεμίσει με αισιοδοξία τον κόσμο του. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα, αλλά και η εικόνα της ομάδας. Πολλοί μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά του νέου κόουτς συνυπολογίζοντας – και όχι αδίκως – τα πολλά νέα πρόσωπα που ήρθαν το καλοκαίρι. Η αισιοδοξία γίνεται μεγαλύτερη από τη στιγμή που ουσιαστικά οι βασικοί του μέσοι δεν έχουν μπει στην ενδεκάδα. Ο Τουρέ ήρθε να συμπληρώσει ιδανικά το μεταγραφικό παζλ και όλοι περιμένουν από τον Ιβοριανό να πάρει την ομάδα στις πλάτες του, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Την Κυριακή το βράδυ υποδέχεται τον Αστέρα του Σάββα Παντελίδη που πάντα του δημιουργεί προβλήματα. Το ματς μόνο εύκολο δεν είναι και αυτό το ξέρουν όλοι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Με δεδομένο ότι το παιχνίδι της Πέμπτης είναι το πλέον σημαντικό για την φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να εφησυχάζουν στιγμή. Το δύσκολο πρόγραμμα των επόμενων είκοσι ημερών θα αποτελέσει καθρέπτη για τις δυνατότητες της ομάδας. Μπορεί μέχρι τώρα να υπάρχει ικανοποίηση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρώτον δεν σκότωσαν και κάποιο θηρίο ως τώρα και δεύτερον στο μόνο σοβαρό τεστ μακριά από το Φάληρο ο βαθμός ήταν μάλλον κακός.

Συμπέρασμα; Οι είκοσι μέρες που έρχονται θα είναι πολύ σημαντικές. Σαφέστατα κανένας τίτλος ή στόχος δεν χάθηκε από τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, αλλά όποιος από τους τρεις εμφανιστεί κυρίαρχος σε αυτό το διάστημα θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την συνέχεια. Μην γελιόμαστε αν δεν κερδίσεις σε ντέρμπι ή την πατήσεις στην Ευρώπη ότι και να κάνεις στα μικρά ματς δεν μαζεύεις τους εσωτερικούς κλυδωνισμούς. Οι ομάδες που κατάφεραν να πάρουν πρωτάθλημα χωρίς να εδραιώσουν την κυριαρχία τους έναντι των αντιπάλων τους δεν ήταν πολλές. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ